Piękne, po prostu piękne
Ogródek gagawi cz.2
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Winobluszcz drewnieje, rośnie u mnie 4 rok i jak dotąd nie zauważyłam, aby uszkodził siatkę ( ogrodzenie nie jest moje, tylko kuzyna M
)
Sąsiadka z drugiej strony też ma winobluszcz, dłużej ode mnie-również spoko.
Od jednej osoby usłyszałam, że pnącze było juz tak wielkie i ciężkie- że całe ogrodzenie runęło-ale to było wieki temu i pewnie siatka była marnej jakości.
Sąsiadka z drugiej strony też ma winobluszcz, dłużej ode mnie-również spoko.
Od jednej osoby usłyszałam, że pnącze było juz tak wielkie i ciężkie- że całe ogrodzenie runęło-ale to było wieki temu i pewnie siatka była marnej jakości.
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Fota piękna, bo kompozycja piękna i rosliny świetnie dobrane!
Tu, ukłon dla Grażynki. :P
Winobluszcz pięcioklapowy jest zielony, a czerwień to krótka chwila jesienią,
gdy chlorofil ucieka, a pojawiają się w jego miejscu inne barwiniki chroniące przez zimnem - czerwone i żółte
To pnącze i można je ciąć do woli, utrzymując niską wagę, na siatce
Tu, ukłon dla Grażynki. :P
Winobluszcz pięcioklapowy jest zielony, a czerwień to krótka chwila jesienią,
gdy chlorofil ucieka, a pojawiają się w jego miejscu inne barwiniki chroniące przez zimnem - czerwone i żółte
To pnącze i można je ciąć do woli, utrzymując niską wagę, na siatce
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
wow cudna rabata ... pięknie skomponowana
Grażynka to prawdziwa artystka 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję pięknej rabatki
Ja też kupiłam Warwika i Grahamkę. Ciekawe jak nam będą rosły, bo klimat mamy podobny.
A może tam będą konwalie ?
Ja też kupiłam Warwika i Grahamkę. Ciekawe jak nam będą rosły, bo klimat mamy podobny.
A może tam będą konwalie ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Grażynko,bardzo mi się u Ciebie podoba,zaglądałam nie raz do Ciebie milcząco,mam chwilę to wpadłam na dłużej.Papug cudny ,Miejsce przy domu na nasadzenia super.Róża ma honorowe miejsce
,też widzę,że poszalałaś z zakupem róż
.Rabata przy winobluszczu pięknie skomponowana,jesienna,a taka kolorowa.Mam taki sam winobluszcz na garażu,tez mi się podoba,ale opadające liście
trochę denerwują
Aha,róża Dolly cudnie kwitła
,miłego wieczorku 
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Grażynko gratulacje. Przepięknie skomponowałaś tę jesinna rabatę z wrzosami i winobluszczem. Teraz zagrała kolorami prześlicznie. Twój Abraham ma iście królewską miejscówkę, to i nic dziwnego, że okrył się nowymi listkami. Rabata z Warwickami też będzie śliczna. Grażynko ja swoje różowe róże podsadziłam białymi i niebieskimi dzwonkami brzoskwiniolistnymi a może biała gipsówka? A może białe tulipany i różowe a potem posadzić niebieską lobelię? Ja w tym roku niebieską lobelię posadziłam między młodą lawendą i kwitnie do tej pory. A może coś o srebrzystych listkach? Trawka alpejska,kwitnie na biało i bardzo ładnie wygląda. Głaskanko dla Czako.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- gagawi

- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Grażynko - konwalie posadziłam za jodłą koreańską, może tam będą miały trochę cienia... do czasu aż przygotuję nowe miejsce dla cieniolubnych. ( nie chcę tak na szybko i byle jak )
Czytałam o Twoim zakupie warwicka, mam nadzieje, że będą nam kwitły 4 x jak u Daisy :P .
Halinko - bardzo mi miło, że do mnie zaglądasz i zapraszam ponownie,
Bywam również u Ciebie, tylko nie przebrnęłam jeszcze przez cały wątek
Dzisiaj zaglądnęłam na Abrahama, bo na zdjęciach wydawało mi się, że ma pączka mini mini, i chyba faktycznie
, szkoda, że nie zdąży zakwitnąć
Bogusiu - dziękuję za miłe słowa,
Twoja myśl podoba mi się -podsadzenie róży dzwonkami brzoskwiniolistnymi i tulipanami, a przy murku jakaś poduchowa, może karmnik ościsty?
Hmm, czy tulipany przebiją się przez poduchę karmnika ościstego, albo np ubiorka wiecznie zielonego?
Czako poczochrany po łebku.
Czytałam o Twoim zakupie warwicka, mam nadzieje, że będą nam kwitły 4 x jak u Daisy :P .
Halinko - bardzo mi miło, że do mnie zaglądasz i zapraszam ponownie,
Bywam również u Ciebie, tylko nie przebrnęłam jeszcze przez cały wątek
Dzisiaj zaglądnęłam na Abrahama, bo na zdjęciach wydawało mi się, że ma pączka mini mini, i chyba faktycznie
Bogusiu - dziękuję za miłe słowa,
Twoja myśl podoba mi się -podsadzenie róży dzwonkami brzoskwiniolistnymi i tulipanami, a przy murku jakaś poduchowa, może karmnik ościsty?
Hmm, czy tulipany przebiją się przez poduchę karmnika ościstego, albo np ubiorka wiecznie zielonego?
Czako poczochrany po łebku.