Kolejny rok......
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny rok......
Jaki faj ny ten pajączek
trawki ładnie się prezentują, będzie dobrze 
Kilka miskantów już kwitnie
Pogoda nie sprzyja spacerom i czas trzeba w domciu spędzać, z drugiej jednak strony deszczyk jest potrzebny przynajmniej dla nich
, a one dla mnie są teraz najważniejsze.
Już nie mogę doczekać się soboty kiedy przejdę swoją furtką do lasu i w spokoju i ciszy będę zbierać grzybki.
Nie lubię chodzić na grzyby w "stadzie" wolę chodzić po lesie sama , nawet jak jedziemy do lasu oddalonego o 3 km w kilka osób to umawiamy się na daną godzinę i każdy rusza w swoje miejsca, A jak jest z Wami?

Pogoda nie sprzyja spacerom i czas trzeba w domciu spędzać, z drugiej jednak strony deszczyk jest potrzebny przynajmniej dla nich
Już nie mogę doczekać się soboty kiedy przejdę swoją furtką do lasu i w spokoju i ciszy będę zbierać grzybki.
Nie lubię chodzić na grzyby w "stadzie" wolę chodzić po lesie sama , nawet jak jedziemy do lasu oddalonego o 3 km w kilka osób to umawiamy się na daną godzinę i każdy rusza w swoje miejsca, A jak jest z Wami?

Pozdrawiam. Ewa
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Nawet nie wiedziałam, że jest taka hortensja summer snow- fajny okaz i chyba taki niespotykany bo nigdzie się z nią nie spotkałam. Hortensja Coco to bukietówka?
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewcia jak wiesz, uwielbiam łażenie po lesie i sama ? pod warunkiem że znam las ale trochę dalej jak się oddalę ,wpadam w panikę i zamiast zbierać grzyby szukam drogi 
pozdrawiam Ela
Filemonie Cocoto hortensja ogrodowazserii Endles summer -kwitnienie gwarantowane co roku
Elu ja do Borów nie jeżdzę tylko,chodzę po grzyby w lasy ktore znam.A one wielkie nie są więc i zvubić się nie można.
Ostatnio sąsiadka mnie złapała na grzybach i już nie odeszla ode mnie.,a niema dla mnie nic gorszego jak chodząco podbierający cień ,
żeby chociaż odeszla z 20 m dalej 
Elu ja do Borów nie jeżdzę tylko,chodzę po grzyby w lasy ktore znam.A one wielkie nie są więc i zvubić się nie można.
Ostatnio sąsiadka mnie złapała na grzybach i już nie odeszla ode mnie.,a niema dla mnie nic gorszego jak chodząco podbierający cień ,
Pozdrawiam. Ewa
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewka
naoglądałam się pięknych hortensji
szczególnie Anabell ma duże kwiaty. Powiedz proszę jak o nią dbasz, moja dwuletnia wypuściłam dużo pędów ale tylko jednym pojawił się kwiat. W jakiej ziemi rośnie i czym nawozisz?
Witam po drzemce
Aniu Hortensja Anabelle sama sobie ma wielkie kule, trzeba ja tylko ostro przyciąć. Twoja młodziutka i może dlatego nie zakwitla( chociaż moja dwulatka kwitla dużymi kwiatami ,no chyba ,że masz Grandiflorę drzewiastą ,a nie Anabelle, ja Grandiflory się pozbyłam właśnie ze względu na wiotkie pędy i male kwiaty) U mnie rośnie w 1/3 ziemi rodzimej(piasek) 1,3 gliny i 1/3 obornika, rzadko ją nawożę , w tym roku chyba tylko raz gnojówką.
Ma trzy latka wychodowana z patyczka

Aniu Hortensja Anabelle sama sobie ma wielkie kule, trzeba ja tylko ostro przyciąć. Twoja młodziutka i może dlatego nie zakwitla( chociaż moja dwulatka kwitla dużymi kwiatami ,no chyba ,że masz Grandiflorę drzewiastą ,a nie Anabelle, ja Grandiflory się pozbyłam właśnie ze względu na wiotkie pędy i male kwiaty) U mnie rośnie w 1/3 ziemi rodzimej(piasek) 1,3 gliny i 1/3 obornika, rzadko ją nawożę , w tym roku chyba tylko raz gnojówką.
Ma trzy latka wychodowana z patyczka

Pozdrawiam. Ewa
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak już jestem o krok od łóżka ale te grzybki które pokazałaś to spać mi nie dają a widoków na wyprawę na grzyby chyba nie bardzo się szykuje bo nie mam z kim i czym 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Elu wiem co czujesz - dla mnie to też udręka jak nie mam jak pojechac do lasu na betki (tak je u nas nazywają)
Pozdrawiam. Ewa
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś grzybobranie udane ,hortensje wyglądaja rewelacyjnie
U mnie też tych pajączków sporo wędruje po kwiatuchach,pozdrawiam
U mnie też tych pajączków sporo wędruje po kwiatuchach,pozdrawiam
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Grzyby
pokazały się... to ja jutro lecę z rana obejrzeć znane miejsca... 
Reniu tego pajączka pierwszy raz widzialam u siebie
Ewuś Jutro to nie bo jak będzie wysyp to nie zdążysz na wzniesienia łodzkie
Ewuś Jutro to nie bo jak będzie wysyp to nie zdążysz na wzniesienia łodzkie
Pozdrawiam. Ewa
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Aaaaale sobie przegapiłam sesję cudnych traw
i ślicznych jeżówek
ale już nadrabiam !!
Jak to dobrze, że co niektórzy jeszcze wrzucają fotki
bo FO zaczyna się jakby wyludniać i wyfocać (?!)
cóż, jesień 
Jak to dobrze, że co niektórzy jeszcze wrzucają fotki
Pozdrawiam i zapraszam