Jeżeli kogoś jeszcze nie odwiedziłam to wybaczcie, zapowiadam się z wizytą w najbliższych dniach...
Marzenko, ty spóźniona a ja jeszcze bardziej. Podpory nie skończone. Tak jak stały powiązane sznurkami tak dalej stoją, więc twój głos jest jak najbardziej w porę
W tym roku i tak paneli nie dam rady. Ale wyobrażam sobie że jak je zamontuję to uporządkuje to moje nasadzenia bo ten busz za siatką, zresztą brzydką i zardzewiałą, wprowadza niesamowity chaos optyczny.
Anabuko, z Alionuszką ciągle się boksuję...zresztą i tak nie miałam czasu...
Przegorzan polecam na suche i słoneczne. Bardzo egzotycznie wyglada. Zbierałam nasiona w zeszłym roku ale nie udały mi się wschody. Jakoś nie mam ręki do siania. Może nie będę go ruszać niech sam się wysieje
Szostani dziękuję, ale las też ma masę wad. Przebijanie się przez konary jest bardzo ciężkie i i poszukiwania słonecznego miejsca to wyzwanie nie lada.
Kurcze, wydawało mi się że wpisywałam się u ciebie w wątku a teraz nie mogę go znaleźć na mojej liście. Muszę to naprawić. Ale pamiętam twoje kolorowe dalie i piękne lilie. No i Mikusia....czy się odnalazł może? Zaraz do ciebie biegnę sprawdzić
Agness, to złocień od Justi. Ona go zdobyła w Daglezji i była taka kochana że obdarowała mnie. Jest cudny i niezwykle oryginalny.
Te podpory na roże to tak mi się przyśniły
Dzięki za chęci podzielenia się liliowcami
Vertigo, Moniko, juki radzą sobie u mnie nadspodziewanie dobrze. Może tajemnicą jest to że ja nie mam kwaśnej ziemi ale sam piasek...czy piasek może być kwaśny? Sama nie wiem
Juki młode są więc jeszcze nie kwitną masowo ale też rosną dzielnie. Corocznie wiosną dostają dużą dawkę dolomitu i ....tyle
Ilona, do ciebie też skosy przemawiają bardziej, to nikt nie będzie podziwiał pustaczków, które posadzę pod tą równoległą
Ja nie mam ogrodu w jednym stylu, mieszam u siebie co się da, zachowując jedynie jednorodny styl i kolor w tzw małych pokoikach. Stąd znajdziesz u mnie i bukszpany i cisy, lawendę i wszystko poza kwitnącą czerwienią
Fajnie że mogłam kogoś zainspirować, tym bardziej takiego mistrza kompozycji
Anka, kupuj modrzewia bo jest świetny. Sama zgapiłam go dwa lata temu u Aguniady...to był dobry ruch. A nieuczesane złocienie zawdzięczam Jusi
Trochę fotek, pewnie już nieaktualnych od 3 dni ale trudno. Nawet nie pamiętam co wstawiałam...więc sorki za ewentualne powtórki
Old Port, niezmiennie się nią zachwycam
lilia Fairbanks
idealnie, czysto różowa
Lilia Pink Mist, w promieniach zachodzącego słońca zyskała inny kolor. W rzeczywistości jest jasno różowa
ale ten kolorek też wyszedł ciekawy
nie mogłam zdecydować które ujęcie pokazać..
Burgundy Ice
ups, nieostre...ale bardzo podoba mi się jej biały środeczek
Pastella
totalna amnezja. Może zaraz sobie przypomnę co to za piękność...

uff, honor ocalony, to Rhapsody in Blue. Wiedziałam że coś z ulubionym niebieskim....
Pienna Lovely Fairy
La Samur zaczynają przekwitać
Indigoletta w podporze. Ma teraz przerwę.
białe liatrisy lada moment
Reine des Violettes, kwiat sztuk jeden...
Syracuse, oj zaraz będzie się działo...
I kto tu najczęściej korzysta z wypoczynku 
No pokaż jakie mi zdjęcie zrobiłaś.....ja taka nieuczesana...
och te kobiety, zawsze mają jakieś problemy...
White Planet
Pomponella
Dziki szał na nowej trawce

To Fire and Ice. Tu masz z perspektywy żeby widać było wielkość, bo nie są to duże hosty i dość wolno rosną. Dla efektu trzeba je sadzić gęściej i w większej ilości. Ale piękny kontrast szczególnie w ciemne miejsce.
trzcinnik Overdam na przemian z liliami. Wyskokość 1 metr, najwcześniej startująca trawa
Brachytricha po lewej, na tle liliowca więc optycznie wydaje się gęściejsza 
jeszcze raz trzcinnik
z przodu rozplenica, z tyłu dwie Brachytrichy.
nigdy nie pokazywany kawałek ogrodu bo jeszcze nie skończony ale dla celów poglądowych: trzy kępy miskanta Rotfeder, w sumie pięć sadzonek zeszłorocznych. Prawda że mikre?

moje ulubienice, imperata Red Baron. Zdjęcie nie oddaje ich piękna bo niestety miałam kiepskie światło 
Uniola
Miscant Fontane
mikrus, niemal niewidoczny za Vanilką
miskant Variegatus
Molinia cearuela trzęślica modra Variegata, bardzo zgrabna, niezbyt wysoka trawka
ujęcie niezbyt ładne bo z góry, miskant Malepartus. Ale to dorosła sadzonka, z dzielenia. Prezent.
i jeszcze kłosówka miękka Holcus Molis Variegatus, bardzo ekspansywna