Aprilkowy las cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 5

Post »

Ale zdjęć jeszcze nie wstawiłam i skoro ich brak skłoni CIę do odwiedzin, to nie wiem czy w ogóle wstawię :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No nie bądź ta co chrząka ;:183
A jak obiecam że przyjadę ;:198 ciekawe co warte moje obietnice :;230 Zawsze możemy sprawdzić....Mi najlepiej wychodzą spotkania typu full spontan ;:166
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

[quote="April
Obrazek

[/quote]

Jolu teraz to już przesadziłaś z tą perspektywą ;:oj , jak można mieć tak pięknie- soczysta trawka, bomby bukszpanowe(chyba) trawy, róże nad tym wszystkim góruja lilie - a to wszystko wtopione w las sosnowy- PIĘKNIE - toż to obraz, e gdzie tam obraz dzieło sztuki , Wielkie gratulacje dla malarza i głównego wykonawcę. mogę skopiować na pulpit- plisss
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, zawstydzasz mnie ;:168 oczywiście kopiuj, sprawisz mi tym ogromną przyjemność. Musisz zajrzeć. Przecież jadąc do siebie, odbijasz tylko ciut, ciut w bok. Na żywo nie jest tak ładnie ale czego nie robi się dla towarzystwa...nawet odsłania niedoskonałości ;:170 No i zawsze można coś wykopać i szybko bez szoku dla roślin przenieść do nowego ogrodu :wink: Przemyśl sprawę ;:209
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Comte de Chambord dopiero w trzecim roku pokazuje, co potrafi-sztywna, pachnąca, kwitnie nieprzerwanie od połowy czerwca i wypuszcza nowe pędy z pąkami. Dorosła do 140 cm. Musisz na nią poczekać. Mnie na początku nie zachwycała i dziwiłam się, czemu podoba się wielu osobom :wink: Zresztą róże w pierwszym czy drugim roku prawie nie są podobne do siebie :wink:
Rozpoznałam lilię, co do której miałam wątpliwości, czy w ogóle u mnie rosła, zupełnie jej nie kojarzyłam-to La Samur ;:306 Nieco niższa niż Twoje, ale wreszcie widoczna.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu oglądając twoje zdjęcia moje myśli siedzą nadal na wakacjach. Las dodaje twojemu ogrodowi niesamowity klimat, te światłocienie przebijające się pomiędzy starodrzewem....nic tylko siedzieć i delektować się pięknem.
Brawo stworzyłaś niesamowitą oazę ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, zdjęcia już są :wit . Tak czy inaczej miło by było się spotkać z Tobą, czy to u mnie, czy u Ciebie :wink:
Dziewczyny mają racje, ślicznie u Ciebie
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Jolu -Mistrzu mój (skopiowane)- niedoskonałości ? przecież cały czas tworzysz i w krótkim czasie takie efekty? Muszę pomyśleć o zboczeniu z dróżki , tylko boję się że mogłabym to strasznie odchorować ;:306 . Coś wykopać- nie ma mowy - popsuć coś takiego :!: - ;:14 . Wiesz jak obejrzałam
Twoje zdjęcia to skojarzyłam z jednym miejscem - pięknym w moim- nie moim lesie - pozwól że wstawię u Ciebie-
Wyobraź sobie- wycinamy środek na dole , robimy polankę - i tworzymy :;230 widzisz to ? , moje ranczo zaczyna mi się nudzić , to dopiero wyzwanie;:223
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, moja Comte de Chambord już w drugim roku (czyli w tym) mnie zachwyciła, choć zeszłego lata była marną różą.
Świetnie, że masz kilka Leosiów. Ja mam jedną sztukę. Żałuję, że nie mam ich wiecej zamiast innych odmian.
Zauważyłam też u ciebie, tak jak i w innych wątkach, czosnki główkowate. Zachwyciłam się nimi także u Mufki. Jak długo je masz? Czy po roku nie mają tendencji do wyginięcia?

PS. Cieszę się, że żurawka ode mnie ci się przyjęła. No widzisz, żurawki to nawet takie za przeproszeniem "wypierdki" potrafią szybko wypuścic korzonki.
A w ogóle to postęp u ciebie niesamowity ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jestem zachwycona Twoimi perspektywami.
Ukwiecony las.
Comte u mnie ma sztywny pokrój. Jako jedna z nielicznych
Także daj jej szansę. Zresztą nauczyłam się, żeby nie oceniać rózy w pierwszych dwóch sezonach.
Patrzę na Twoją Lavender Dream i przez chwilę zastanawiałam się, czy to nie moja Sweet Haze.
Ale chyba nie. Musimy je poobserwować
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Raj na ziemi.... ;:167 Piękne zdjęcia perspektyw - chcemy więcej :lol:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Jolu, ależ u Ciebie cudownie. Ten ogród w lesie, który stworzyłaś jest bajkowy !
Wspaniałe lilie i różyczki, ale z największym zachwytem podziwiam zdjęcia z perspektywy ;:180
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gości serdecznie. Miło że zaglądacie nawet jak mnie nie ma. Obiecuję że odpowiedzi będą później.
Na razie mam pilną sprawę. Robię podpory dla róż i nie mogę się zdecydowac na mocowanie sznura. Która wersja według was będzie lepiej wyglądac, biorąc pod uwagę fakt że będą dwie obok siebie, oddalone jakieś 5 metrów od siebie. Są dwie wersje: jedna ze sznurem równolegle, druga ze sznurem pod kątem. Co lepsze?

Oto zdjęcia techniczne, z prowizorycznie przywiązanym sznurem. Potem zamontuję przelotki i wszystko się ładnie usztywni.
Pomóżcie mi wybrac bo mi się podobają obydwie wersje a każdy z moim facetów woli co innego ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To długa, ponad 30 metrowa rabata wzdłuż podjazdu....z tyłu krajobraz zapożyczony, czyli busz sąsiadki. Docelowo chcę tam zrobic za jałowcami i thujami, panele drewniane w szaro-perłowym kolorze...
Czekam na opinie ;:303
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie bardziej się podoba skośna ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando, dzięki za twoje zdanie. Ty jak mój syn wybrałaś. Tak nawet myślałam że na tej skośnej naturalniej byłoby podpinac róże. Ale jak pisałam, mnie podobają się obie ;:224
Może ktoś jeszcze się wypowie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”