Piękne masz te liliowce. Mam tez kilka, ale nie takie piękne. Podziwiam Cie też za bodziszki. Ja nie mam do nich serca, może dlatego, że nie rosną u mnie zbyt okazale.
Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem
Burze chyba przemiotły Polskę. Właśnie jestem na zachodzie i nieźle podlało. A miałam właśnie na ptaki ruszyć
Piękne masz te liliowce. Mam tez kilka, ale nie takie piękne. Podziwiam Cie też za bodziszki. Ja nie mam do nich serca, może dlatego, że nie rosną u mnie zbyt okazale.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu zachwyciłaś mnie buszem i kolorem w ogrodzie, piękne lilie , róże- - jak zdrówko?
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
ANNO,liliowce i reszta piękne
A floksy Ci jeszcze nie kwitną
Przeciez masz spora kolekcję
Pozdrówki,
Sławek
A floksy Ci jeszcze nie kwitną
Pozdrówki,
Sławek
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, jak zwykle piękne fotki, po prostu raj dla oczu
Cieszę się że rodochiton grzecznie się sprawuje 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wyczytałam w innych wątkach jak piszesz, że u Ciebie była burza i lało.
Widziałam te ciemne chmury sunące nad górami i słychać było pomruk grzmotów.
Mam nadzieję, że już szkód więcej nie wyrządziła ta burza.
Za to w Pszczynie.......
zgroza co się działo.
U mnie tylko kilka kropli spadło i był lekki wietrzyk.
Liliowce widzę się rozwijają na całego.
A nie zapomniałaś o robalach w pąkach ?
Zdeformowane od razu butem traktuj i miażdż, bo tam gąsienice się lęgną w muchy.
Ale nie we wszystkich są, bo niektóre deformacje zrobiły wiosenne przymrozki.
Ten rok jest ciężki dla liliowców.
Widziałam te ciemne chmury sunące nad górami i słychać było pomruk grzmotów.
Mam nadzieję, że już szkód więcej nie wyrządziła ta burza.
Za to w Pszczynie.......
U mnie tylko kilka kropli spadło i był lekki wietrzyk.
Liliowce widzę się rozwijają na całego.
A nie zapomniałaś o robalach w pąkach ?
Zdeformowane od razu butem traktuj i miażdż, bo tam gąsienice się lęgną w muchy.
Ale nie we wszystkich są, bo niektóre deformacje zrobiły wiosenne przymrozki.
Ten rok jest ciężki dla liliowców.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Musiałbym sięgnąć do naprawdę wyszukanych roślin, by znaleźć taką której nie masz. Gdzie Ty to wszystko upychasz.
Ciekawy jestem czy jakbyś tylko dotknęła każdej rośliny w swoim ogrodzie czy dnia by Ci wystarczyło. Zadziwiasz mnie OGRODNICZKO. 
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Hejka,
Jak tam dzisiaj u Ciebie? Tak samo paskudnie jak u mnie
? Okropna ta pogoda...
Aniu co to za chróbsko Cię dopadło? Teraz w środku lata?
Fotka Okamiego cudna - do psiego katalogu
Jak tam dzisiaj u Ciebie? Tak samo paskudnie jak u mnie
Aniu co to za chróbsko Cię dopadło? Teraz w środku lata?
Fotka Okamiego cudna - do psiego katalogu
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Od wczoraj pogoda daje nieźle do wiwatu, ale jak słyszę, że u innych burze wyrządziły poważne szkody, to nie będę narzekać. Poza tym, po przedpołudniowych obfitych opadach właśnie się rozpogadza
Może uda się wyjść do ogrodu, jak nieco przeschnie
Mariolu (kropelka)! U nas od dwóch dni niby parno i gorąco, ale z minuty na minutę pojawiała się burza. Aż w końcu rozpadało się na dobrze. A teraz jest bardzo wilgotno... Przydałaby się trochę spokoju w pogodzie.
Firletka kwiecista

Dorotko (dorcia7)! Skoro u Ciebie nie padało, to chętnie odstąpiłabym Ci nieco deszczu. Od wczorajszego popołudnia nic tylko ulewy
I znowu wszystko w ogrodzie leży... Ale przynajmniej nieco się oziębiło.
Zaczynają kwitnąć hosty

Madziu (MID2006)! Widziałam, że i do Ciebie doszła ulewa
Oby się rozpogodziło, bo w końcu obie mammy urlop. Liliowce głownie mam od Joli, ale wiem, że już się tam zameldowałaś
Okamiego obcięłam, bo i jemu w takim upale było gorąco. Obcięty jest zgodnie z wzorcem rasy. Tyle, że dal grzywaczy ... gołych
Princess Diana to jeden z powojników, które nigdy u mnie nie kaprysiły, a teraz pięknie się rozrósł. Zresztą sama zobacz. Rośnie u mnie dokładnie rok.

Kasiu (Kasiula17)! U mnie lało od wczoraj. Dopiero co przeszło. Co do trawnika i rabat, to nieco trawnika musi być, bo tworzy ładne tło. Ale tylko tło...
Złocień maruna

Jolu (April)! Bodziszki powinny u Ciebie ładnie rosnąć, a te korzeniaste potrafią tworzyć piękne dywany. Teraz mam ich kilkanaście odmian, ale większość jest młodziutka. Dzwonek kropkowany u mnie łanie rośnie. Ma tyle kwiatów, że ... liści nie widać.
Tawułka

Marysiu (Maska)! Bardzo mi się spodobał ten ciemny liliowiec z żółciutka gardzielą
Trochę ich znowu w zeszłym roku kupiłam i teraz czekam na kwitnienia. A ten żarówiasty mam od Joli. Jak zaświeci słonko, to daje po oczach ... Teraz poluje na fiolety. Masz rację, to lnica 
Słoneczniczek pstry

Piotrze (misiaczekm)! Jakoś wszystko dość szybko się u nie rozrasta. Szybciej niż myślałam LD Ale absolutnie nie narzekam
Co to naparstnicy, to z tymi zwykłymi nie ma problemu. Ale wszystko, co odmianowe, jest bardziej wrażliwe i kapryśne.

Majeczko (edulkot)! U nas deszczu jest aż za dużo. Jakoś przyroda w tym roku nie zna umiaru
Już nie zliczę ile razy sprzątałam po nawałnicach... Rudbekii nie siałam w tym roku, ale miałam wątpliwości co do sadzonki z zeszłego roku. Na szczęście i w tym roku wyrosły kwiaty w pożądanym przeze mnie kolorze. I to jednak nie lwia paszcza, tylko lnica. Ale dziękuję
Złocień

Miłko (takasobie)! Czyli będą nowe ptasie zdjęcia
Liliowce kupiłam na forum, głownie od Joli. Ale jeszcze nie przestałam ich kupować. Teraz wzięło mnie na fioletowe
A co do bodziszków, myślałam, że rosną wszędzie i nie są wymagające.
Stokrotka afrykańska

Dorotko (DTJ_1)! Już lepiej. Dziękuję
I jeszcze raz stokrotka. Tym razem nieco inna

Sławku (slanka-flora)! Floksy ledwo zaczynają. U mnie zawsze wszystko jest nieco później...
Pierwiosnek główkowaty

Teresko (tesia39)! Śmiałby być niegrzeczny...
Pashmina

Grażynko (kogra)! Czy i u Ciebie tak ciągle pada. U mnie znowu zaczęło
Ale jak tylko przestanie, to choć wyjdę zrobić zdjęcia. Widzę przez okno, że kolejne liliowce kwitną. Pamiętam o robalach i namiętnie oglądam pąki
Żeby nie powiedzieć - obsesyjnie. Burza wczoraj przeszła i to potężna, ale bez gradu i poza bałaganem żadnych szkód nie wyrządziła. Marzę o takiej spokojne pogodzie choćby przez 2 tygodnie. Słonko, 25 stopni i przelotne deszcze raz od czasu.
Sweet Pretty

Januszu (drozd)! Faktycznie co nieco się tego nazbierało, ale wiem co i gdzie rośnie. Znam większość nazw odmianowych. Na razie ogarniam mój busz
Zawilec koronowy

Asiu (daffodil)! Jest paskudnie i to od wczoraj. Kiedy to się skończy? Przy tak zmiennej pogodzie zdarza mi się chorować, szczególnie jak ... zwolnię tempo. A Okamuś odmłodniał
Kiedy gdzieś wybywamy?
Biedermeier

Znowu leje
Mariolu (kropelka)! U nas od dwóch dni niby parno i gorąco, ale z minuty na minutę pojawiała się burza. Aż w końcu rozpadało się na dobrze. A teraz jest bardzo wilgotno... Przydałaby się trochę spokoju w pogodzie.
Firletka kwiecista

Dorotko (dorcia7)! Skoro u Ciebie nie padało, to chętnie odstąpiłabym Ci nieco deszczu. Od wczorajszego popołudnia nic tylko ulewy
Zaczynają kwitnąć hosty

Madziu (MID2006)! Widziałam, że i do Ciebie doszła ulewa

Kasiu (Kasiula17)! U mnie lało od wczoraj. Dopiero co przeszło. Co do trawnika i rabat, to nieco trawnika musi być, bo tworzy ładne tło. Ale tylko tło...
Złocień maruna

Jolu (April)! Bodziszki powinny u Ciebie ładnie rosnąć, a te korzeniaste potrafią tworzyć piękne dywany. Teraz mam ich kilkanaście odmian, ale większość jest młodziutka. Dzwonek kropkowany u mnie łanie rośnie. Ma tyle kwiatów, że ... liści nie widać.
Tawułka

Marysiu (Maska)! Bardzo mi się spodobał ten ciemny liliowiec z żółciutka gardzielą
Słoneczniczek pstry

Piotrze (misiaczekm)! Jakoś wszystko dość szybko się u nie rozrasta. Szybciej niż myślałam LD Ale absolutnie nie narzekam

Majeczko (edulkot)! U nas deszczu jest aż za dużo. Jakoś przyroda w tym roku nie zna umiaru
Złocień

Miłko (takasobie)! Czyli będą nowe ptasie zdjęcia
Stokrotka afrykańska

Dorotko (DTJ_1)! Już lepiej. Dziękuję
I jeszcze raz stokrotka. Tym razem nieco inna

Sławku (slanka-flora)! Floksy ledwo zaczynają. U mnie zawsze wszystko jest nieco później...
Pierwiosnek główkowaty

Teresko (tesia39)! Śmiałby być niegrzeczny...
Pashmina

Grażynko (kogra)! Czy i u Ciebie tak ciągle pada. U mnie znowu zaczęło
Sweet Pretty

Januszu (drozd)! Faktycznie co nieco się tego nazbierało, ale wiem co i gdzie rośnie. Znam większość nazw odmianowych. Na razie ogarniam mój busz
Zawilec koronowy

Asiu (daffodil)! Jest paskudnie i to od wczoraj. Kiedy to się skończy? Przy tak zmiennej pogodzie zdarza mi się chorować, szczególnie jak ... zwolnię tempo. A Okamuś odmłodniał
Biedermeier

Znowu leje
Aniu u Ciebie choć są przerwy w laniu , u mnie leje miarowo od wczoraj i zimno jak na jesieni
Z tej sesji ujęła mnie i sama stokrotka i jej fotka
Z tej sesji ujęła mnie i sama stokrotka i jej fotka
- sweety

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Clematis też cudny. Mimo, że Chopin niezmiennie kojarzy mi się z biało-kremową różą 
U nas też porządnie polało
U nas też porządnie polało
- sweety

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
No u nas też lało porządnie, teraz jest spokojnie... Powojniki super!!!
Rodochiton
piękne ,ale nawet nie wiedziałam ,że coś takiego istnieje
robisz u siebie prywatny ogród botaniczny 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
U mnie leje od 3 godzin,burza z piorunami
Zanosi się,że szybko nie przestanie.Dobrze,że wczoraj byłam na działce
Okami jaki model wyborny
Co za postawa
Pashmina zasługuje na medal,no jest tak fotogeniczna,że nawet jak nie podoba mi się w realu to na fotkach wygląda zjawiskowo
Okami jaki model wyborny
Pashmina zasługuje na medal,no jest tak fotogeniczna,że nawet jak nie podoba mi się w realu to na fotkach wygląda zjawiskowo