Cynia, jakobinka (Zinnia) cz.1
- Pawel42
- 500p

- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Cynie
Aż mi ulżyło! Dobrze że napisałaś Ewa bo już miałem się załamać
Uff,czyli wszyscy jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie,po prostu cynie nam rosną. 
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Witajcie serdecznie:) Jestem tu debiutantką, w ogrodzie również:) Cynie....po kolei....wysiałam do kuwetek, powschodziły i przepikowałam jakieś dwa tygodnie temu do ogrodu, mają się dobrze:) Mieszkam w lubuskiem więc pogoda ma nad nimi i mną litościwe serce:) W marcu posiałam też nasiona cynii bezpośrednio do gruntu i ani jedno nie wzeszło:((( Teściowa mówiła, że cynie są kapryśne. Jak myślicie wzejdą jeszcze? To już ponad miesiąc i ani jedna nie wychyliła się:((( Najbardziej mi żal czerwonych bo te tylko posiałam i nie mam żadnej....
Te z marca już nie wzejdą,zasiej nowe.
Moje cynie czekają na lepszą pogodę
bo u mnie na działce teraz można sadzić ryż.
Moje cynie czekają na lepszą pogodę
bo u mnie na działce teraz można sadzić ryż.
Może za wcześnie posiałaś do gruntu i dlatego nie wzeszły.
Posiałam około 20 marca i nie było już u nas przymrozków ale może dla nich było za wcześnie. Dopiero od zeszłego roku mam działkę, dokładnie od lipca 2013:) Cieszę się, roznosi mnie radość i energia i może za wcześnie wszystko robię:) takie radosne ADHD:))))) Muszę jeszcze duuuuużo od Was się nauczyć:) I z góry dziękuję za każdą podpowiedź:)
Moja Teściowa ma taką rękę do kwiatów, że z największej mizeroty roście jej piękny okaz ale żadna cynia też jej nie wyrosła...
Twierdzi, że to kapryśne kwiaty:) Moje w kuwetach to takie 10 cm ,,gierojki" a z nasion kompletnie nic w gruncie:(
-- 15 maja 2014, o 15:56 --
Aaaaa....Czereśniowo, jak uda mi się wyhodować cynie i będą rosły jak Pan Bóg przykazał:))) to podrzucę Ci:) dasz tylko cynk , w które miejsce:) Teraz oglądam te pikowane do ogrodu i są porządne:) Pozdrawiam:)
-- 15 maja 2014, o 15:56 --
Aaaaa....Czereśniowo, jak uda mi się wyhodować cynie i będą rosły jak Pan Bóg przykazał:))) to podrzucę Ci:) dasz tylko cynk , w które miejsce:) Teraz oglądam te pikowane do ogrodu i są porządne:) Pozdrawiam:)
-
Kasia79
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też bardzo lubię białe cynie, odmiana którą miałam w zeszłym roku kwitła jednak na lekko kremowy kolor, nie była czysto biała (wbrew nazwie - 'Purity' i zdjęciu z opakowania). W tym roku mam odmianę o nazwie 'Polar Bear', może ta będzie czysto biała. Chociaż polarne niedźwiedzie takie bielutkie to nie są... Poczekamy, zobaczymy.