Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór Tadeuszu! Tyle u Ciebie pięknych roślin, że nie sposób tu nie wracać!

Te zdjęcia pomidorków- niesamowite! Na początku nie wiedziałam co to jest!? Jaka to uprawa, odmiana? Jak w kosmosie! Bez grawitacji! Dobrze, że napisałeś, że to Ty sam usunąłeś resztki liści! Kapitalne!
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Tadeusz napisał..."i ani się waż siedzieć cicho." OKEY Dziękuję ;:79 Pozdrawiam Zyta.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNIESZKO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, drzew, krzewów i iglaków mam kilkaset odmian i gatunków, nie przedstawiłem jeszcze większości z nich, sukcesywnie będę je przedstawiać.
Pomidorków jeszcze trochę mam, usunąłem liście gdyż są już porażone chorobą i z liści łatwo choroba może przejść na owoce, liście zostały tylko na wierzchołkach.

ZYTA- dziękuję za wizytę w ogrodzie, widzę że słuchasz się starszego, dziękuję za to.

Dalszy ciąg rosnących roślin na rabacie przy stawie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiem , że masz (chabłędzi i krzaków) bardzo, bardzo dużo...i chwała Ci za to , że chcesz się nimi dzielić... Cieplutko pozdrawiam ;:97 Zyta
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTO- dziękuję za wizytę, oglądaj moje krzaczki, oglądaj, jak Ci się coś spodoba to będę robić sadzonki do Twojego ogrodu.

Dzisiaj trzecia część prezentacji roślin rosnących na rabacie przy stawie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Patrząc na Twoje roślinki mam nadzieję że coś mi w tej mojej ...głowie pozostanie...albo skożystam ze ściągawki na forum,... Odnośnie Zimowitów - to kiedy je sadziłeś,-że kwitną?? Pozdrawiam...Zyta ;:7
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZYTO-na kto, jak na kogo, ale na takiego jak Ty gościa w ogrodzie zawsze mogę liczyć, dziękuję Ci za wizytę. Zimowity, najlepiej jest sadzić teraz, no trochę później jak już będą przekwitać( dobrze je teraz przesadzać bo je widać). Posadzone zimowity wiosną wypuszczają liście, podobnie jak tulipany( ale nie podobne do liści tulipanów), które zamierają w tym czasie co tulipany, a kwitną ( już bez liści) teraz, czyli we wrześniu. Zimowitów się nie wykopuje, co kilka lat , jak zagęszczą się cebulki w ziemi należy je rozsadzić. Ja w ubiegłym roku swoje przesadzałem ze skarpy na rabatę przy ścieżce( część sprzedałem po groszu Krysi i Moniki , mamie.) Pozdrawiam. Tadeusz.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj czwarta część prezentacji roślin rosnących na rabacie przy stawie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Tadeuszu wszysto pięknie u Ciebie rośnie, podziwiam
Twoja prace przy katalogowaniu każdego krzewu
wg dat, chyba muszę wziąć przykład z Ciebie i zacząć
inwentaryzować swój ogród aby dokładnie wiedzieć
co i gdzie to mam

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

KDanuta pisze:Tadeuszu wszysto pięknie u Ciebie rośnie, podziwiam_________________________
Perukowiec piękny :roll:
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Tadeuszu tulipanowiec powalił mnie na kolana . Po prostu piękny krzew ;:154 ;:154 ;:154 .To moje marzenie Tadeuszu dochować takie cudo.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziesięcio-letnie doświadczenie z pracą na Ranczo daje efekty....moja uwaga pozytywna to nazwy roślinki i rok posadzenia - na zdjęciu. Bardzo mi się to podobało . Nie mam pojęcia jak to zrobiłeś ;:31 a szkoda. Wszystkie krzaczki mi się podobają , ...- z robieniem sadzoneczek :oops: trzymam za słowo. Iiiii cieplutko ...jak zawsze Zyta
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Tadeuszu, jak Ci się udało stworzyć takie cudo? no i utrzymać w takim porządeczku?? Moje szczere gratulacje !!
Zaglądam tu od jakiegoś czasu z podziwem i mam wrażenie, że nigdy mi się nie uda tak wypielęgnować swojego ogrodu. Równiuteńko u Ciebie jak na stole :) więc pewnie spacerki z kosiarką nie są aż takim utrudnieniem, na moich pagórkach koszenie trawy to prawdziwa męka.

Pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Dzień dobry! Zaglądam popowdziwiać i podpatrzeć, a tu dziś u Ciebie Tadeuszu nie teoria, nie praktyka lecz botanika! ;)

Także dodam wyrazy uznania za podpisy z datami na zdjęciach. Dzięki temu oprócz wiedzy rośnie świadomość ile czasu potrzeba dać każdej z tych pięknych roślin.

Pozdrawiam! Aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”