Moje miejsce na ziemi...
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje miejsce na ziemi...
Gęsiątka śliczne, Barbarko Twoje zdjęcia powalają na kolana
Masz talent jak rzadko kto i teren też, po 4 hektarach można całymi dniami spacerować i fotografować 
Ślicznie. Taki właśnie ogród mi się marz. Naturalny, wkomponowany w okolice. Zazdroszczę umiejętności komponowania rabat. Super, na pewno będę podglądać.
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Lulka porównanie bardzo trafne
Porzeczki mam już kilka lat i nigdy nie kwitły tak obficie, ale warto było czekać.
Ulakonie witaj w moim ogrodzie. Fakt, że dorosłe tłuste gęsi nie są już tak rozczulające, ale mnie i tak się podobają, kiedy tak dostojnie kroczą nad stawem lub pływają.
Fraszko też bym nie poznała, gdybym wcześniej nie znała podłożonych jaj
Renzal zapraszam częściej - otwarte 24h

Reniusia tak, wyrośnie z nich piękna ozdoba mojego stawu
Marpa takie trochę mięsne te moje "kwiatki", ale cieszę się, że Ci się podobają

Darmokocie dziękuję za miłe słowa. Można spacerować, tylko ja jakoś częściej łopatę i taczkę mam do towarzystwa
JaSNa witam i zapraszam częściej, podglądaj do woli

Ulakonie witaj w moim ogrodzie. Fakt, że dorosłe tłuste gęsi nie są już tak rozczulające, ale mnie i tak się podobają, kiedy tak dostojnie kroczą nad stawem lub pływają.
Fraszko też bym nie poznała, gdybym wcześniej nie znała podłożonych jaj
Renzal zapraszam częściej - otwarte 24h

Reniusia tak, wyrośnie z nich piękna ozdoba mojego stawu
Marpa takie trochę mięsne te moje "kwiatki", ale cieszę się, że Ci się podobają

Darmokocie dziękuję za miłe słowa. Można spacerować, tylko ja jakoś częściej łopatę i taczkę mam do towarzystwa
JaSNa witam i zapraszam częściej, podglądaj do woli

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
No widzisz Basiu,
ze mnie taki mieszczuch,że jak małe kaczuszki,czy to gąski to nie odróżniam
Dzięki Bogu,że kuoiliśmy sobie działkę po za miastem to i my i zwłaszcza moje dzieci maja kontakt z przyrodą ,owadami,ptakami,zwierzętami naocznie wszystko widzą.a zwłaszca bociany obok
Szfirmi to chyba masz wszystkie jakie są.Piękne te Twoje dwukorowe.Ja mam tylko te zwykłe
Tulipanki też masz cudne kolorki
Dzięki Bogu,że kuoiliśmy sobie działkę po za miastem to i my i zwłaszcza moje dzieci maja kontakt z przyrodą ,owadami,ptakami,zwierzętami naocznie wszystko widzą.a zwłaszca bociany obok
Szfirmi to chyba masz wszystkie jakie są.Piękne te Twoje dwukorowe.Ja mam tylko te zwykłe
Tulipanki też masz cudne kolorki
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No pewnie,że mi się podobają ja takich nie mam!!!baasik pisze:Marpa takie trochę mięsne te moje "kwiatki", ale cieszę się, że Ci się podobają![]()
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko Ci kwitnie, dobytku przybywa-i dobrze
Podziwiam szafirki, został mi tylko gatunek i jedna pełna odmiana-reszta gdzieś przepadła.
- baasik

Anabuko najważniejsze, że nie pomyliłaś z kurczakami
Jeszcze wszystkich szafirków nie mam, niestety niektóre po 2-3 latach giną
Ale mam jeszcze różowe - aż dwie sztuki
Marpo to powysiaduj trochę
mogę użyczyć jaj
Aneczko to bliska krewna Żurawki - Tiarella.
Ewomaj i u mnie co jakiś czas te inne kolorki giną i właśnie sobie uświadomiłam, że gdzieś przepadły pełne....
JaSNa moje żurawki też nie do pokazywania
(fotosik się zbiesił
)
Jeszcze wszystkich szafirków nie mam, niestety niektóre po 2-3 latach giną
Marpo to powysiaduj trochę
Aneczko to bliska krewna Żurawki - Tiarella.
Ewomaj i u mnie co jakiś czas te inne kolorki giną i właśnie sobie uświadomiłam, że gdzieś przepadły pełne....
JaSNa moje żurawki też nie do pokazywania
(fotosik się zbiesił
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Sama nie wiem co mogło im zaszkodzić. Mam wprawdzie tylko dwie. Jedna jasnozielona to po prostu obraz nędzy i rozpaczy, bordowa jeszcze jako tako. Ale dziś widziałam piękną pomarańczową i chyba sobie prezent zrobię 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Kurczaczki są charaterystyczne i już od dzieciństwa nasze oczy sa nimi oswojone gdzieś w książkach, na reklamach np,światecznych są obowiązkowo.
Ale jak pokazałabyś mi inny dzięcięcy drobik,to pewnie też coś zawaliłabym
A tych szafirków różowych jestem bardzo ciekawa ,jak już się uporasz z fotosikiem,to pokaż,bo jeszcze takich nie widziałam
Ale jak pokazałabyś mi inny dzięcięcy drobik,to pewnie też coś zawaliłabym
A tych szafirków różowych jestem bardzo ciekawa ,jak już się uporasz z fotosikiem,to pokaż,bo jeszcze takich nie widziałam
Jakżeż pięknie obfociłaś swoje wiosenne kwiatuchy. Super. Szafirowe morze, skąpane w rosie, tulipanki w kępach - cudne, tiarella na wypasie. Właśnie powzięłam postanowienie o zakupie jesienią kilku botanicznych odmian.Kiedyś miałam sporą kępkę żółtych z białym środkiem, ale gdzie się podziały - tego nie wie nikt
. Można usiąść i podziwiać, podziwiać, podziwiać..... ewentualnie zrobić zdjęcie.
- baasik

Jasna żurawki są kapryśne i wymagają częstego odmładzania. Ja się powoli poddaję i nowych już nie kupuję. Wolę Tiarelle, są żywotniejsze.
Anabuko na pocztówkach światecznych są też kaczuszki i inny drób, ale z podpisu Wesołych Świąt trudno się zorientować co to, no chyba, że ma długie uszy i nie jest żółte
Szafirki właśnie chciałam wstawić, ale.......
Eleka Dzięki za dobre słowo. Te tulipanki, o których mówisz to chyba Tarda - jeszcze nie kwitną, są na 3 fotce.
Anabuko na pocztówkach światecznych są też kaczuszki i inny drób, ale z podpisu Wesołych Świąt trudno się zorientować co to, no chyba, że ma długie uszy i nie jest żółte
Szafirki właśnie chciałam wstawić, ale.......
Eleka Dzięki za dobre słowo. Te tulipanki, o których mówisz to chyba Tarda - jeszcze nie kwitną, są na 3 fotce.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie się przekonuję o słuszności Twojego stwierdzenia, że tiarelle są żywotniejsze. Jednak skusiłam się na żurawkę Herkules 
Basiu, ale moje młode były i to im zaszkodziło. Muszę sobie obejrzeć tą tiarelle, nie znam zupełnie tej roślinki a może się do mnie nada. Dzięki za informacje.