Powrót na główną stronę Forum.

Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
Opryskiwacz
* Rejestracja    * Pomoc   * Wyszukiwarka    * Zaloguj 
  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1081 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 78  
Autor Wiadomość
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 13 sty 2014, o 21:09 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6117
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Ewuniu jak tam lody? Wyglądają pięknie, jeśli jeszcze tak smakują to ja chcę przepis tu i teraz. ;:180

Dziś wygrzebałam mój stary przepis na orzechowca i mam takiego smaka, że aż mnie skręca. Muszę tylko wyłuskać kilo orzechów. No nie powiem żeby był tani.... i ten milion kalorii, ale ten smak............... Zresztą niedługo rocznica to można zaszaleć. :heja Jakoś ostatnimi czasy liczyć kalorii też nie muszę, więc czuję się w obowiązku odkurzyć przepis. ;:215

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
ewa2204
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 14 sty 2014, o 00:02 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 1519
Skąd: Łódź

 0 szt.
Lody ładnie wyglądają, są pyszne i do tego jeszcze zdrowe ;:109
Łatwizna do zrobienia:
Lody z awokado
1 szt. dojrzałego awokado
sok z 1 cytryny
4 łyżki cukru
to wszystko razem do miksera - wymieszać na gładką masę.
Na koniec przełożyć do pojemniczka i do zamrażarki - najlepiej na minimum 24 godziny
Smacznego ;:173

_________________
Ewa
Coś Wam opowiem


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
PESTKA@
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 14 sty 2014, o 17:42 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3359
Skąd: WLKP
hmmm kiedyś kupiłąm mavokado pierwszy raz w życiu i....,,zajechało mi mydłem,,po prostu ohydztwo,które pamiętam do dziś.Nie zmarnowało się jednak i zamiast je zjeść zrobiłam sobie z niego maseczkę,ale do tej pory zastanawiam się jak można jeść ,,mydło,, :? Być może ja trafiłam na jakieś dziwne :roll:

_________________
OGRÓD (z )PESTKI@ cz.1 cz.2


Góra   
  Zobacz profil      
 
slila1
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 14 sty 2014, o 20:34 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 6027
Skąd: Cieszyn

 więcej niż 1 szt.
A ja skopiowałam przepis i chętnie z niego skorzystam.

_________________
Pozdrawiam Lidka "Chwast to roślina, której zalety nie zostały jeszcze odkryte". Ralph Waldo Emerson
Moje wątki.
Moja działka cz.9


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
ewa2204
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 15 sty 2014, o 01:02 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 1519
Skąd: Łódź

 0 szt.
Pestko-Aldonko samo awokado dla mnie też nie ma konkretnego smaku, jest nijakie, tłustawe, maziowate. Ale do tego bardzo zdrowe ;:173
Natomiast do sałatek i jako baza do owocowych lodów jest super, oczywiście jako maseczka z jogurtem naturalnym - też.
Ja tym razem robiłam z cytryną (pierwszy raz), ale kompozycji może być wiele.
Ważne, żeby nie było niedojrzałe, a jeszcze gorzej przejrzałe czyli w sam raz ;:224

_________________
Ewa
Coś Wam opowiem


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
PESTKA@
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 15 sty 2014, o 13:48 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3359
Skąd: WLKP
..no właśnie ,,zdrowe,,szkoda ,że sie do niego zraziłam nie trafiając za pierwszym razem.ale kusi mnie ponowny zakup.Może tym razem się uda trafić na lepszy egzemplarz smakowy :wink:

_________________
OGRÓD (z )PESTKI@ cz.1 cz.2


Góra   
  Zobacz profil      
 
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 16 sty 2014, o 15:14 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6117
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Najczęściej jest tak, że wszystko co zdrowe nie ma najlepszego smaku, ale już użycie odpowiednich dodatków czyni smakowe cuda. :D

U mnie dziś wspominana wcześniej czernina na gęsinie, a na deser proponuję serniczki z ananasem.

Obrazek

Obrazek

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
heliofitka
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 17 sty 2014, o 22:09 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Postów: 8266
Skąd: Małopolska

 1 szt.
Dorotko nie obraź się, ale poczęstuję się tylko serniczkiem ;:196
Ta zupa na zdjęciu wygląda okropnie i dzięki B...nie widziałam jej nigdy na żywo.
Oczywiście słyszałam, znam, ale to nie moje klimaty. Zdecydowanie preferuję pomidorową, ogórkową...

_________________
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Niunia1981
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 17 sty 2014, o 23:06 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 10841
Skąd: Lubicz k/Torunia

 1 szt.
O ja czerninka ;:oj aż mi ślinka pociekła ;:oj

_________________
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
PESTKA@
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 18 sty 2014, o 14:40 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3359
Skąd: WLKP
ja też poproszę serniczek tylko..Będzie pasował do wyciągniętego dziś z zamrażarki makowca zwijanego(schowałam jeden piekąc na święta)

_________________
OGRÓD (z )PESTKI@ cz.1 cz.2


Góra   
  Zobacz profil      
 
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 18 sty 2014, o 21:13 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6117
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Moniu ratujesz honor naszej regionalnej zupie. ;:180 Dzięki za wsparcie, jak widać tylu ilu zwolenników, tylu przeciwników czerniny. Trochę szkoda, bo naprawdę smaczna jest. ;:108

Dziś zapraszam na ciasteczka.

Obrazek

Ciasteczka twarogowe

250 g masła miękkiego
250 g twarogu
250 g mąki
1 żółtko
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 1cm. Wykrawać dowolne kształty, piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do 180*C. Polukrować.

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
PESTKA@
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 20 sty 2014, o 15:41 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3359
Skąd: WLKP
;:oj ależ cudne.Ślicznie dziękuję za przepis na ciasteczka.Skopiowałam i będę piekła.Uwielbiam wszystko co ma dodatek sera białego ;:196

_________________
OGRÓD (z )PESTKI@ cz.1 cz.2


Góra   
  Zobacz profil      
 
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 25 sty 2014, o 14:53 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6117
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Zimno za oknem, a czymś akumulatory naładować trzeba. wszyscy wiemy, ze najlepszym lekarstwem na wszystko są słodkości. Dziś proponuję rogaliki, ciasto "topione", nadziewane kremem czekoladowym i marmoladą. Nie lukrowane, bo są w rodzinie tacy co nie lubią lukru. :D

Obrazek

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Monika79
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 25 sty 2014, o 15:30 
Offline
500p
500p
Avatar użytkownika
Postów: 969
Skąd: łódzkie

 1 szt.
Dorotko,ale cudnie wygladaja,te rogaliki ;:oj A na pewno jeszcze lepiej smakują ;:17 podaj przepisik.
Tak siedze juz prawie 2 godziny przed netem i mysle co tu upic słodkiego.A u nas ferie,wiec sie przyda cos słodkiego.

_________________
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.           [ Posty: 1081 ]  Idź do strony nr...        1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 78  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


    |    Kto przegląda ten dział ?

Przeglądają dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
| Polityka cookies. |  Polityka prywatności. |  * Witryna używa cookies.    Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *