Lepiej ponarzekam sobie na pogodę, bo nieco za ciepło i boję się, że żadna z moich pnących dużego mrozu nie przeżyje.
Ogródek Robaczka cz. 11
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 11
Gdybym miała wybrać tylko jedną różę, siadłabym i płakała, pewnie musiałabym zrezygnować ze wspólnego wyjazdu na bezludną wyspę
Wszystkie mi się podobają. Największy sentyment mam do New Dawn, ale Granny kwitnie szaleńczo (nie pachnie), a Mary Rose za duża rośnie, a Dr Jamain ma za długą przerwę, a Larissa wypuszcza długie pędy, a Brother Cadfael za mało pachnie, a Rose de Resht za mała i słabo widoczna, a Geoff Hamilton...A może to ta? Zapach za słaby...
Lepiej ponarzekam sobie na pogodę, bo nieco za ciepło i boję się, że żadna z moich pnących dużego mrozu nie przeżyje.
- OLUNIA
- 500p

- Od: 11 sty 2012, o 12:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu przydreptałam i ja do Ciebie
U Ciebie już 37 strona 11 części ,a mnie w niej nie było ,toż dopiero wstyd
Ja byłam ,byłam naprawdę tylko nic nie napisałam
,a pisać podziwiać i chwalić w Twoim wątku można bez końca.
Piękne dekoracje świąteczne ,no ,ale jak ma się taki wzorzec od dziecka to czemu się dziwić
Obejrzałam całą fotorelację z Twojego rodzinnego domu i byłam zachwycona...ciepło ,aż bije po oczach.
Buziaczki i dobranocka
U Ciebie już 37 strona 11 części ,a mnie w niej nie było ,toż dopiero wstyd
Ja byłam ,byłam naprawdę tylko nic nie napisałam
Piękne dekoracje świąteczne ,no ,ale jak ma się taki wzorzec od dziecka to czemu się dziwić
Obejrzałam całą fotorelację z Twojego rodzinnego domu i byłam zachwycona...ciepło ,aż bije po oczach.
Buziaczki i dobranocka
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Kasiulek.... zawiesiłam się znowu kilkakrotnie u Ciebie....
Miałam już się wpisywać, ale ... tyle już pochwał padło... moja kolejna....chciałabym, żeby była oryginalna, ale się nie da. Twój różany ogród jest po prostu doskonały, ale to zostało już powiedziane tyle razy... więc nie mam szans na bycie oryginalną.
Kasiu,
i tyle.
Miałam już się wpisywać, ale ... tyle już pochwał padło... moja kolejna....chciałabym, żeby była oryginalna, ale się nie da. Twój różany ogród jest po prostu doskonały, ale to zostało już powiedziane tyle razy... więc nie mam szans na bycie oryginalną.
Kasiu,
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Kasiu ogromne podziękowania za pomoc. Jamesa Galway fajny gość ale troszkę wygląda na dość wysokiego ale ja zaplanowaną Elfe wymienię na tego przystojniaczka.Jeszcze chciałabym zapytać o kilka róż Astrid Garfin von Hardenberg,Sophia Renaissance ,White Gruss an Aachen,Summer Song,Lovely Green czy masz je u siebie i czy sa powody do narzekań na te róże?Pozdrawiam. 
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Kasiu, u Ciebie wiosna pełną parą. Oby zima już nie zagościła u nas (przynajmniej taka z większymi mrozami). Śliczne zdjęcia pokazujesz. Porównania oszałamiające aż wierzyć się nie chce że tylko rok minął...
Przy okazji - Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Przy okazji - Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie! Pierwszy dzień w pracy po takiej labie zawsze działa depresyjnie i ciągnie się niemożebnie
Ale już w domku i na luziku można się zrelaksować odwiedzając Wasze ogrody
Ewa, ubawiłaś mnie tymi dylematai nad jedna, jedyną różą
Dramat antyczny
Chyba jednak New Dawn najbliżej.? Tym bardziej mi miło, bo jeśli zima nie spłata figla, w tym roku mój tunel różany powinien powoli zacząć przypominać to, co sobie wymarzyłam..przynajmniej na pierwszej pergoli
Jak zarośnie cały, to nie ma bata, musisz przyjechać
Linetko, jest to jakaś metoda, bo Ewa ciągle sadzi i sadzi...w poszukiwaniu ideału
Oluniu, witaj po przerwie! Jak miło, że znowu jesteś z nami, oby na dłużej tym razem
Bardzo dziękuję za przemiłe komplementy pod adresem ogrodu, zapraszam jak zawsze serdecznie, mam nadzieję na kolejne odwiedziny latem
A jak Twója różanka? Jesteś zadowolona z efektów ubiegłorocznych nasadzeń? Nawet jeśli nie wszystkie róże rosną tak, jakbyśmy sobie tego życzyli, trzeba dać im nieco więcej czasu...więc w kolejnym sezonie na pewno będzie znacznie lepiej! Widziałaś metamorfozy? Ogród różany zmienia się bardzo szybko
Daffodilku drogi! Spodziewałam się szybciej zobaczyć daffodilki w ogrodzie
Tym większa moja radość, że znalazłaś czas na odwiedziny
Bardzo dziękuję za serdeczne słowa, takich uskrzydlających komplementów nigdy za wiele, każdy jest wyjątkowy i cenny dla mnie
Zwłaszcza, jeżeli pochodzi od właścicielki jednego z mim ulubionych forumowych ogrodów 
Asiu, witaj! James Galway jest świetną różą, czego nie mogę powiedzieć o Elfe. Wprawdzie Elfe też mam dopiero pierwszy sezon, ale słabo rosła, a jeszcze słabiej kwitła
Przesadziłam ją jesienią, bo nastąpiła drobna korekta rabaty z jej udziałem i zobaczę jak się spisze w tym sezonie. O Lovely Green już napisałam u Ciebie. White Gruss an Aachen nie mam, Summer Song też nie. Astrid Garfin von Hardenberg to świetna róża, bardzo trwały kwiat i zdrowa cały sezon, choć ma przerwę w kwitnieniu. Sophia Renaissance jest wyższa, ok. 120 cm już ma po pierwszym sezonie. Zdrowa i z ładnym kwiatem, fajna na cięty kwiat do wazonu. Ładnie pachnie
Justynko, witaj! Odwzajemniam życzenia, wszystkiego dobrego i ogrodowego
Pogoda trochę sfiksowała, ale jestem dobrej myśli, może zima już nie wróci i będzie szybka wiosna? 
Ale już w domku i na luziku można się zrelaksować odwiedzając Wasze ogrody
Ewa, ubawiłaś mnie tymi dylematai nad jedna, jedyną różą
Linetko, jest to jakaś metoda, bo Ewa ciągle sadzi i sadzi...w poszukiwaniu ideału
Oluniu, witaj po przerwie! Jak miło, że znowu jesteś z nami, oby na dłużej tym razem
A jak Twója różanka? Jesteś zadowolona z efektów ubiegłorocznych nasadzeń? Nawet jeśli nie wszystkie róże rosną tak, jakbyśmy sobie tego życzyli, trzeba dać im nieco więcej czasu...więc w kolejnym sezonie na pewno będzie znacznie lepiej! Widziałaś metamorfozy? Ogród różany zmienia się bardzo szybko
Daffodilku drogi! Spodziewałam się szybciej zobaczyć daffodilki w ogrodzie
Asiu, witaj! James Galway jest świetną różą, czego nie mogę powiedzieć o Elfe. Wprawdzie Elfe też mam dopiero pierwszy sezon, ale słabo rosła, a jeszcze słabiej kwitła
Justynko, witaj! Odwzajemniam życzenia, wszystkiego dobrego i ogrodowego
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kasiu
wg ostatniej zasłyszanej prognozy, w przyszłym tygodniu spadnie temp. tylko do -10 na jedną noc a potem juz tylko cieplej, lekkie przymrozki przez luty i wiosna od marca

wg ostatniej zasłyszanej prognozy, w przyszłym tygodniu spadnie temp. tylko do -10 na jedną noc a potem juz tylko cieplej, lekkie przymrozki przez luty i wiosna od marca
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Juhuuuuuuu
Świetne wieści Ewcia, podeślij linka, sama chętnie poczytam 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Bo też i ten mój dramat to problem z cyklu "problemy pierwszego świata"
New Dawn chyba przez sentyment ciągle pierwsza na mojej liście
Ale mam mnóstwo róż, którym nie zdążyłam się przyjrzeć, zresztą w roku posadzenia trudno przewidzieć, jak róża będzie sobie radzić. Tak się zdarzyło z Brother Cadfael, to róża cały sezon kwitnąca, dość wysoka, kwiaty w górze na silnych pędach, zdrowe liście-niedocenione wcześniej cudo
Pewnie i pachnie, ale dla mnie musi być to zapach, który innych powali na kolana swoją siłą-a ja dopiero wtedy czuję
Podoba mi się prognoza, ale ona chyba tylko dla podgrzewanych ogrodów w Wielkopolsce
Podoba mi się prognoza, ale ona chyba tylko dla podgrzewanych ogrodów w Wielkopolsce
OOOOO taka pogoda to mi pasuje jak najbardziej......
kocham takie dobre wieści
a dziś w skrzynce miałam katalog od Fryer'a.........róże mają cuuudne ale ceny.....
kocham takie dobre wieści
a dziś w skrzynce miałam katalog od Fryer'a.........róże mają cuuudne ale ceny.....
- julieta
- 100p

- Od: 28 paź 2010, o 00:03
Coś takiego? A gdzieś tam na Onecie czytałam o prawdziwej zimie. Ta zimna noc, to pewnie pełnia w czwartek, 16-tego?gloriadei pisze:Kasiu![]()
wg ostatniej zasłyszanej prognozy, w przyszłym tygodniu spadnie temp. tylko do -10 na jedną noc a potem juz tylko cieplej, lekkie przymrozki przez luty i wiosna od marca![]()
![]()
Po takiej zimie, to komarów będą całe grasujące stada
no tymi komarami nie dobijajcie......
chyba czas zaopatrzyć się w leki antyalergiczne.......
chyba czas zaopatrzyć się w leki antyalergiczne.......
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Dzień dobry, Kasiu!
Faktycznie świetnie byłoby gdyby zimy nie było;)... ale jakoś trudno mi w to uwierzyć.... a jeszcze dziewczyny straszę komarami.... a dla mnie - mieszkanki lasu - to jest bardzo niedobra wiadomość
... ale cóż, na pewne sytuacje nie mamy wpływu;)
Dobrego dnia!
Faktycznie świetnie byłoby gdyby zimy nie było;)... ale jakoś trudno mi w to uwierzyć.... a jeszcze dziewczyny straszę komarami.... a dla mnie - mieszkanki lasu - to jest bardzo niedobra wiadomość
Dobrego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Proszę bardzo http://www.accuweather.com/pl/pl/swarze ... her/266488
tu jest prognoza na styczeń a kolejna strona na luty. Minimalna temp. w nocy -10

tu jest prognoza na styczeń a kolejna strona na luty. Minimalna temp. w nocy -10