Wiejski ogród cz.15
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski ogród cz.15
Maryś zazdroszczę pozytywnie kurek, niestety nie mam warunków i nie mogę posiadać żywego inwentarza.

- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Kwiatuszki aż miło popatrzeć, jak tak dalej pójdzie w tej dziwnej pogodzie to pewnie zakwitać nam zaczną za miesiąc
A Cipki na bieżąco
są kochane, wciąż kwitnące 
A Cipki na bieżąco
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Marysiu, spania na patyku to im nie zazdroszczę, ale tych godzin spędzonych beztrosko na spaniu. Chociaż dzisiaj przespałam wyjątkowo całe 8 godzin.
Życzę udanej kolędy.
Witaj Marysiu,kurki to moje dzieciństwo ,one chyba wiedzą ,że sen to zdrowie i dlatego ida tak wcześnie spać a może to drzemka poobiednia
ale jak się obudzą to juz wieczór i nic im nie zostaje jak już spać do rana
,a zachód słońca
miłego dnia
miłego dnia
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu ale fajne te twoje kurki ,ta biała mi się podoba
u mamy tez się gapiłam na kury sąsiadów....takie maja super kolorki kremowo ciapano czarne...i ten u nich kogut ...niesamowity
Ciesze się ,ze masz już spokój w domku
Pozdrawiam słonecznie 
Ciesze się ,ze masz już spokój w domku
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu!...zdjęcia powalające...a kurki?...moja wnuczka zapragnęła hodowli kurek...nie daje mi żyć.
Z tego co widać...to wiosna zawita chyba zimą...a w okresie wiosennym zima nam się da we znaki. Wczoraj zlustrowałam ogród....niesamowite... pąki na drzewach i krzewach...cebulowe ...niczym wiosną, zwłaszcza szafirki. Letnie laki jeszcze nieźle prezentują się jak na grudzień...a bakopa? ....w doskonałej formie...latem nie kwitła tak obficie. Istne "pomieszanie z poplątaniem"
Z tego co widać...to wiosna zawita chyba zimą...a w okresie wiosennym zima nam się da we znaki. Wczoraj zlustrowałam ogród....niesamowite... pąki na drzewach i krzewach...cebulowe ...niczym wiosną, zwłaszcza szafirki. Letnie laki jeszcze nieźle prezentują się jak na grudzień...a bakopa? ....w doskonałej formie...latem nie kwitła tak obficie. Istne "pomieszanie z poplątaniem"
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Irenko w mieście nie da się, a tym bardziej na działkach. Działki kiedyś miały mieć jakiś procent upraw, a teraz to głównie ozdobne. Ale masz inne atrakcje
Basiu ja się raduje ze słonka, bo to ładuje mi bateryjki
a co ma być to niech będzie.
Cipulki to śmieszne społeczeństwo. Teraz jedna się pierzy i nie znosi jaj; jest jakby gorsza. Do koryta się nie pcha i do przysmaków też, jest taka na uboczu i mimo że jej podtykam to nie chce jeść. Rządzą te co produkują
Linetko a ja wczoraj miałam lenia, to dzisiaj musiałam wcześniej się zwlec i przygotować chałupę do wizyty
a nawet dwóch, bo po południu forumeczka do mnie zjeżdża
,
Mireczko a ja byłam miejska paniusia i teraz robię to co lubię
słoneczko to moja radość
Pięknego dnia na działeczce
Bogusiu u mnie tylko szafirki od dwóch miesięcy, ale to chyba normalne. Inne cebulowe siedzą grzecznie w ziemi i nie widzę prócz może róż, żeby coś chciało budzić się do życia. Ogólnie w ogrodzie jest brzydko, bo liście zgarnięte na grządki wyglądają już nieestetycznie, a zdejmować nie chcę bo nigdy nie wiadomo co nam przyszłe miesiące przyniosą
To co kupisz wnusi parę kurek? a masz kurniczek?
Basiu ja się raduje ze słonka, bo to ładuje mi bateryjki
Cipulki to śmieszne społeczeństwo. Teraz jedna się pierzy i nie znosi jaj; jest jakby gorsza. Do koryta się nie pcha i do przysmaków też, jest taka na uboczu i mimo że jej podtykam to nie chce jeść. Rządzą te co produkują
Linetko a ja wczoraj miałam lenia, to dzisiaj musiałam wcześniej się zwlec i przygotować chałupę do wizyty
Mireczko a ja byłam miejska paniusia i teraz robię to co lubię
Pięknego dnia na działeczce
Bogusiu u mnie tylko szafirki od dwóch miesięcy, ale to chyba normalne. Inne cebulowe siedzą grzecznie w ziemi i nie widzę prócz może róż, żeby coś chciało budzić się do życia. Ogólnie w ogrodzie jest brzydko, bo liście zgarnięte na grządki wyglądają już nieestetycznie, a zdejmować nie chcę bo nigdy nie wiadomo co nam przyszłe miesiące przyniosą
To co kupisz wnusi parę kurek? a masz kurniczek?
- Maska

- Kontakt:
Doroteczko zapomniałam o Tobie ściskam serdecznie wybacz starszej pani! biała była moją ulubienicą a teraz wolę te czarne mają zupełnie inne charaktery 
Kurki też mają swoje hierarchie i porządek - ja też je obserwuję. Caluję serdecznie
Kurki też mają swoje hierarchie i porządek - ja też je obserwuję. Caluję serdecznie
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ciekawe z tą wsią-miastem i kurkami. Mieszkam w mieście, ale u mnie z tego, co widzę wolno
Na razie jednak nie będę sobie dokładać...
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
No to kciuki za kurkiMaska pisze:Natalko długość dnia wiąże się z nieśnością i mam nadzieję, że mnie nie zawiodą![]()
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, pozdrawiam poświątecznie i cieszę się że z eMem wszystko dobrze, miałaś wspaniały prezent świąteczny 
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Marysiu witam poświątecznie, zdrowia życzę w Nowym Roku, jest ono najważniejsze, dobrze, że M wrócił do domu, bo tam jest ciężko nawet zdrowemu.
Mam nadzieję, że już niedługo miną złe czasy.
Mam nadzieję, że już niedługo miną złe czasy.
- Maska

- Kontakt:
Aniu ja tego nie sprawdziłam, a jedynie ktoś mi mówił
Natalko
Iwonko a dzisiaj mam kolejny prezent poświąteczny - goszczę Iwonkę z rodzinką
Pozdrawiam Cię cieplutko
Zosiu witaj kochana, rozbiłam nos w Twoim wątku o kłódeczkę.
Tak szpital to nie najlepsze miejsce na spędzanie takich świąt. Najważniejsze, że czuje poprawę zdrowia
Ja również życzę szczęścia i zdrowia na Nowy Rok. Wpadaj proszę 
Natalko
Iwonko a dzisiaj mam kolejny prezent poświąteczny - goszczę Iwonkę z rodzinką
Pozdrawiam Cię cieplutko
Zosiu witaj kochana, rozbiłam nos w Twoim wątku o kłódeczkę.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,nie ma to jak na wsi,można i kurki chować,może i ja się kiedyś doczekam kurek,
- szelma
- 100p

- Od: 5 lis 2013, o 15:44
Można kurki hodować i mieć jajka, ale co z samymi kurami? Jakoś mi się nie widzi zjadanie tego, co się wyhodowało.
No ale mięso przecież jemy. To chyba jakaś hipokryzja. Coraz częściej o tym myślę.
Skończy się na tym, że zostanę wegetarianką. 
pozdrawiam
Kasia
Kasia