Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Dorotko jak miło że wpadłaś ;:196
Ja lubię chyba wszystkie kwiaty, a mój M to tylko to co się da zjeść, chociaż mlimi kwiatkami czasem się chwali :wink:
Czuję Twoją i wielu obecność i jest mi strasznie ciepło na ;:167
Ściskam serdecznie ;:4
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu jeśli pozwolisz będę Ci kibicować w pracach ogródkowych.
Zobaczyłam że to juz 15 część. :shock: Mam ambitny zamiar chociaż przejrzeć wcześniejsze. Może się czegoś nauczę. :|
Swój ogród będę mogła założyć tak naprawdę najwcześniej za 7 lat (chyba że wygram w lotto i emerytura nie będzie mi potrzebna :;230 ). Mam już wstępną wizję i sadu i warzywnika i ogródka kwiatowego i innych atrakcji bo moja działka "przydomowa" to 1ha. Na razie postanowiłam "zacząć" sad i krzewy owocowe bo nad tym mogę najłatwiej zapanować z tak dużej odległości.
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Widzę, ze tu sa moje klimaty :D Uwielbiam wiejskie ogrody, zachody słońca i kociaki :D Pozdrawiam i życzę wesołych świąt oraz szczęścia w nowym roku i żeby Ci roślinek przybyło :D
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu bardzo mi miło gościć Cię w moim wiejskim ogrodzie, który łączy w sobie wiele funkcji i nie jest w całości pięknym wymuskanym ogródkiem, ale kocham go i tworzę z sercem. Dopiero tak naprawdę to 2 lata, właśnie odkąd przeszłam na emeryturę. Wcześniej był to przypadkowy zestaw roślin przeniesiony z dwóch poprzednich ogrodów. Kasiu pobyt na FO to skarbnica wiedzy i pomysłów i masz szczęście że najpierw trafiłaś tutaj, bo stworzysz na pewno wspaniały ogród. Chętnie będę służyć Ci radą na miarę możliwości i również chętnie podzielę się roślinami. Zapraszam!
Kamilu witam Cię w moim wiejskim ogródku i bardzo mi miło, że znalazłeś w nim coś dla siebie. Serdecznie Cię zapraszam i życzę również zdrowych spokojnych Świąt i realizacji wspaniałych pomysłów w Twoim ogrodzie ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jak z pracami domowymi ,skończone już wszystko,tylko siadać do wigilii?Życzę Ci świąt wypełnionych radością i miłością,niosących spokój i odpoczynek,życzę dużo zdrowia i niech spełnią się najskrytsze marzenia
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu wpadam cię pozdrowić świątecznie ,i życzyć wszystkiego co najlepsze na ten szczególny czas ;:167 dopiero wróciłam ze wsi i wiele spraw muszę ciut podgonić, nic nie czytałam,ale mam nadzieje ,że wszystko w porządku u ciebie kochana ;:4 Jak się ogarnę to wpadnę na spokojnie z lampka winka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu bardzo dziękuję ! jeszcze dzisiaj kończę przygotowania!
Dorotko witaj serduszko, było niewesoło ale dobrze się kończy - o tym na wyspie. Całuję i życzę Tobie spokoju świątecznego ;:196
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Życzę Ci Wesołych Świąt i zdrówka dla rodziny na cały nadchodzący rok! Żebyście Książkę Skrętów odwiedzili :D A tak z innej beczki - wiesz, że chyba kilka Redlovów się przyjęło? Antonówki też - oczka trzymają się mocno i wyglądają na żywe bo nie są pomarszczone. Powiedz mi jeszcze , wiosną wysyłałaś mi gałązki podpisane Garlica i Tutejsza xx (ja na nią mówię Będkowska) jakie ona mają owoce i kiedy? I czy duże rosną? Trzeba już na nie szykować miejsca.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale bardzo dziękuję i również życzę spokojnych Świąt oraz Nowego Roku, w którym nie będzie tylu nagłych wydarzeń. Zdrowia i pomyślności dla Mamy ;:4
A z innej beczki to Garlica to jest jabłonka, która jest na pewno szczepiona na podkładce więc wielkość zależy od podkładki. U mnie ma ok. 4 m. Jabłka są bardzo smaczne, chociaż po moim wiosennym cięciu coś odchorowała. Pokazywałam je kiedyś na zdjęciu i rozpoznałeś, że może to być Szampion. Tutejsza ma bardzo dobre jabłka, owocuje co roku tyle, że raz mniej raz więcej. U mnie to jest krępe niskie drzewko (podobne jest u sąsiadów obok), ale to też pewnie na podkładce (ok 2,5 m ). Ma na pewno grubo powyżej 10 lat.
Jeżeli Ci się przyjęło Redlove to będzie bardzo ciekawa sprawa, ja też swoje szczepione będę przesadzać, bo w miejscu drzewek będzie kurnik :uszy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trochę po macoszemu potraktowałam wątek ogrodowy przez wydarzenia rodzinne.Nawet życzenia złożyłam na Wyspie, a nie tutaj.
M wrócił ze szpitala do domu w wigilię i święta odbyły się w spokoju. Koty jak zwykle zdominowały nas wieczorem i były bardzo zadowolone z towarzystwa.
Świąteczne koty!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego świętowania Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcia Pierwsza Klasa!! Mówiły Ci coś koty? Swoje pilnowałem do wpół do pierwszej ale nawet się obudzić nie raczyły ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale nic nie mówiły, ale zajęły fotele i zachowywały się jak gospodarze. Obydwa po kolei lądowały w torbach prezentowych i nie mogły się z nich uwolnić. Musiałam stosować różne fortele, żeby złapać i przeciąć ucho od torby. Dostały prezenty pod choinkę oczywiście do konsumpcji :D
Czy też u Ciebie tak wieje?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cały dzień wieje, niby w słońcu ciepło, byłem na cmentarzu ale tam jeszcze bardziej wieje bo powycinali wszystkie drzewa i rozpędzony wiatr z pól hula między grobami. I tak lepszy taki wiatr jak ten na Podhalu.
Maska pisze:Michale nic nie mówiły, ale zajęły fotele i zachowywały się jak gospodarze. Obydwa po kolei lądowały w torbach prezentowych i nie mogły się z nich uwolnić. Musiałam stosować różne fortele, żeby złapać i przeciąć ucho.....
Jak to czytałem gdzieś się zagapiłem i mignęło mi przed oczami , że przecinasz kotom ucho, aż mnie ciarki przeszły ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Super że sytuacja się unormowała,że święta spędzacie wspólnie,piękna jest Twoja choinka no i te świąteczne zabawowe kotki najpiękniejszą ozdobą.U nas bardzo ciepło, trochę wieje,chociaż teraz już mniej :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jednak spełniło się życzenie Marysiu ;:196
Na fotki futrzaków mogłabym dniami patrzeć są takie fajne ;:112
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”