Mięsko bez pieczenia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Posty: 6700
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Śląsk
Re: Mięsko bez pieczenia
Dzięki dobra kobieto.
Wypróbuje ten przepis a Ty dalej próbuj z tabletem.
Wypróbuje ten przepis a Ty dalej próbuj z tabletem.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 956
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Mięsko bez pieczenia
Dziewczyny,ale kosci z niego wyjmujecie?Ja to najpierw musiałabym dostać instrukcie jak sie tych kości pozbyć
Re: Mięsko bez pieczenia
nie no cośty....aż tak wyrywna do prac kuchennych nie jestem Kurczak normalnie w całości w środku nasypałam mu majranku ,ana zewnątrz przyprawy do kurczaka,masa pikantna jak kto lubi i nadziałam,kuperek zszyłam wykałaczką,szyje odciełam i dziurę też wykałaczką zszyłam.Bardzo lubię tą potrawę ,bo wygląda elegancko na stole i roboty mało zwłaszcza jak goście się zapowiadają w ostatniej chwili....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 956
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Mięsko bez pieczenia
Pestko juz mi ślinka leci.Tylko ja tego jeszcze nie robiłam.Ile tego do środka tak mniej wiecej potrzeba?Żebym tego ryżu za dużo nie zrobiła.
Ja kupuje te gazetki Przyślij Przepis,tez tam są fajne przepisy.Nawet miałam 2 dziewczynom napisać.Ale teraz wątek u AGNESS nieczynny.Często piekę ryż z zalewą ,a na wierzch udka lub skrzydełka.Robie to przeważnie na niedzielę,gdy chce troche odpocząć po całym tygodniu.A tam sie daje wszystko surowe i do piecyka.Mało zmywania...
Ja kupuje te gazetki Przyślij Przepis,tez tam są fajne przepisy.Nawet miałam 2 dziewczynom napisać.Ale teraz wątek u AGNESS nieczynny.Często piekę ryż z zalewą ,a na wierzch udka lub skrzydełka.Robie to przeważnie na niedzielę,gdy chce troche odpocząć po całym tygodniu.A tam sie daje wszystko surowe i do piecyka.Mało zmywania...
Re: Mięsko bez pieczenia
pieczarek sporo,bo ok 1 kg.One zawsze się skurczą,a ryżu ok szklanki.Wszystko zależy od wielkości kuraka.Przeważnie na takie pieczenie wybieram 1,70kg.
- gracha
- 1000p
- Posty: 4328
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: zachodniopomorskie
Re: Mięsko bez pieczenia
Figo szyneczkę ugotowałam według Twojego przepisu,pycha ,domownicy zajadają się,jedzonko pierwsza klasa
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1516
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Nie mogę znaleźć albo jestem taka nie kumata
Do gotowanego mięska w proporcji do czego daje się sól. Na 3 kilo daję 1/3 szklanki i dla mnie jest w sam raz.
A jak mam tylko 1 kilogram piersi kurczaka, to ile dać soli do zalewy majonezowej?
Proszę, podpowiedzcie mi
Do gotowanego mięska w proporcji do czego daje się sól. Na 3 kilo daję 1/3 szklanki i dla mnie jest w sam raz.
A jak mam tylko 1 kilogram piersi kurczaka, to ile dać soli do zalewy majonezowej?
Proszę, podpowiedzcie mi
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
Re: Mięsko bez pieczenia
Wracam i Ja, wyciągnełam z zamrażarki szyneczke kilogramową i wieczorem ją ugotuje,
na weekend jak znalaz.
Ten sposób jest super niezawodny i przepyszny.
Smakoszka dobrego i łatwego, oraz zdrowego gotowania
Ania
Pozdrawiam serdecznie
na weekend jak znalaz.
Ten sposób jest super niezawodny i przepyszny.
Smakoszka dobrego i łatwego, oraz zdrowego gotowania
Ania
Pozdrawiam serdecznie
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5313
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Ewa to jest moim zdaniem proporcja soli do wody Zawsze robię galantynę z kurczaka na wielkanocne Święta ,wszyscy go uwielbiają Zdejmujemy delikatnie skórę z kurczaka ,ostrym nożem obieramy mięsko z kości mielimy przyprawiamy solą pieprzem (można też dodać wątróbkę )ja nie daję ,dużo zielonej pietruszki, napychamy farszem skórę i parzymy około godz. Musi być dużo wody w garnku żeby kurczak nie przywarł do dna Wyjmujemy jak trochę przestygnie na deskę lub tacę i obciążamy, czyli przyciskamy , można do rosołu z gotowania dodać żelatynę ukroić plastry i zalać .........będzie kurczak w galarecie
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1516
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Romciu bardzo to apetyczne, ale nie wiem.... czy jestem aż tak zdolna
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5313
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Ewa żadna filozofia, żeby tylko skóry nie pociąć ,mój eM mnie podziwiał ale jak zobaczył.... to teraz tylko on to robi
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1516
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Parzysz w samej wodzie czy doprawionej tak jak np. do rosołu ?
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 5313
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Re: Mięsko bez pieczenia
Robię rosołek, jarzynka włoszczyzna ...........wodę można wykorzystać do zupy