Marto zazdroszczę Ci tych leśnych spacerków, no i czekam na grzybki
Ogród Marty Cz.II
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty Cz.II
Dziękuje pięknie za życzenia.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martusiu bardzo się ciesze, ze taki udany miałaś weekend, pogoda dopisała, mnóstwo prac zrobiłaś
A i spacery po lesie przy takiej pięknej pogodzie to sama przyjemność..... a i takie owocne na dodatek 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renatko,miło mi że podobają ci się moje kompozycje,a zakupy okażą się czy trafne w lecie,sama nie mogę się doczekać
Alu,powiem szczerze,że nigdy nie robiłam rabat jesienią ,jeszcze taką późną,posadziłam róże i piwonie ale inne byliny którymi będzie obsadzona ta rabata, posadzę na wiosnę bo jakoś do tego terminu jestem przekonana,nawet nadwyżek nie proponuję w jesieni,zobaczymy jak to przezimuje,mój kot jest rozbrajający,pozdrawiam

Alu,powiem szczerze,że nigdy nie robiłam rabat jesienią ,jeszcze taką późną,posadziłam róże i piwonie ale inne byliny którymi będzie obsadzona ta rabata, posadzę na wiosnę bo jakoś do tego terminu jestem przekonana,nawet nadwyżek nie proponuję w jesieni,zobaczymy jak to przezimuje,mój kot jest rozbrajający,pozdrawiam
-
koziorozec

Iwonko,ja tą rabatę wymyśliłam nagle ,zawzięłam się i zrobiłam ,teraz martwię się ,żeby rośliny przetrwały i w lecie było pięknie
Iwonko-jagódko,cieszę się z wiadomości,że Piano jest piękną różą,możesz określić kolor,bo widziałam ją tylko na zdjęciu,a fotografie nie zawsze oddają rzeczywistość,
Gosiu,ja też jestem ciekawa,,żeby tylko róże ładnie przetrwały zimę,na wiosnę dosadzę byliny,i zobaczymy efekt,chociaż żeby on był taki jak oczekuję to chyba trzeba 2 lata,ale zobaczymy
Ewciu,cieszę się z drugiej pozytywnej opinii o mojej następnej nowej róży,Iwonka napisała o Piano
Iwonko,-trillum bardzo bym chciała żeby był bal,cieszę się z opinii o stroikach,dziękuję
Iwonko-jagódko,cieszę się z wiadomości,że Piano jest piękną różą,możesz określić kolor,bo widziałam ją tylko na zdjęciu,a fotografie nie zawsze oddają rzeczywistość,
Gosiu,ja też jestem ciekawa,,żeby tylko róże ładnie przetrwały zimę,na wiosnę dosadzę byliny,i zobaczymy efekt,chociaż żeby on był taki jak oczekuję to chyba trzeba 2 lata,ale zobaczymy
Ewciu,cieszę się z drugiej pozytywnej opinii o mojej następnej nowej róży,Iwonka napisała o Piano
Iwonko,-trillum bardzo bym chciała żeby był bal,cieszę się z opinii o stroikach,dziękuję
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Różanka, jak w przyszłym roku zakwitnie to dopiero będzie co podziwiać. Ciekawa też jestem Twoich nowych piwonii, bardzo je lubię
-
koziorozec

Marysiu,miło czytać takie opinie o moich pracach,ja też chcę postawić ławeczkę w alejce brzozowej,ławeczka jest tylko nikt nie ma czasu się tym zająć ,albo zapomnimy i alejka gdzie indziej a ławeczka gdzie indziej,a tam jest naprawdę szczególny klimat
Alinko,ja też zapomniałam o tej piwonii ,ale już zapamiętam i z hortensji też się cieszę pozdrawiam
Aguś,było cudnie przyjechaliśmy wypoczęci,naładowani dobrą sosnowo-brzozowo energią,oby takich chwil było jak najwięcej,pozdrawiam i przesyłam całuski
Renatko,zawsze możesz ze mną tam pojechać i zbierać grzybki
Aguś-AGNESS,uwielbiam tam jeździć,po lesie można chodzić z parasolką,bo jest prawie równiutko nie tak jak u nas w górach,wąwozy i przepaście,pogoda nam dopisała,przywiozłam sobie mchy do moich stroików pozdrawiam
Alinko,ja też zapomniałam o tej piwonii ,ale już zapamiętam i z hortensji też się cieszę pozdrawiam
Aguś,było cudnie przyjechaliśmy wypoczęci,naładowani dobrą sosnowo-brzozowo energią,oby takich chwil było jak najwięcej,pozdrawiam i przesyłam całuski
Renatko,zawsze możesz ze mną tam pojechać i zbierać grzybki
Aguś-AGNESS,uwielbiam tam jeździć,po lesie można chodzić z parasolką,bo jest prawie równiutko nie tak jak u nas w górach,wąwozy i przepaście,pogoda nam dopisała,przywiozłam sobie mchy do moich stroików pozdrawiam
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Marto pospacerwać to bym mogła ale na grzybach kompletnie się nie znam 
-
koziorozec

Ewuniu,piwonie to dla mnie najpiękniejsze rośliny,już ci mówię co zakupiłam:
"Barbara"
Władysława"
"Twin Beauty"
"Rock's Variety"
"Callie's Memory
"Buckeye Belle"
Goldmine"
"Sarah Bernhardt"-tą chyba mam ale się zgubiłam i też kupiłam
"Karl Rosenfield"
"Tennuifolia"o koperkowych liściach
"Coral Charm"
żeby chociaż jedna z nowych piwonii zakwitła to bym się cieszyła,pozdrawiam
Renatko,bardzo szybko można się nauczyć ,jeżeli do lasu nie chodzi się na początku samemu,bo wtedy niebezpieczne jest zbieranie grzybów
"Barbara"
Władysława"
"Twin Beauty"
"Rock's Variety"
"Callie's Memory
"Buckeye Belle"
Goldmine"
"Sarah Bernhardt"-tą chyba mam ale się zgubiłam i też kupiłam
"Karl Rosenfield"
"Tennuifolia"o koperkowych liściach
"Coral Charm"
żeby chociaż jedna z nowych piwonii zakwitła to bym się cieszyła,pozdrawiam
Renatko,bardzo szybko można się nauczyć ,jeżeli do lasu nie chodzi się na początku samemu,bo wtedy niebezpieczne jest zbieranie grzybów
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ja też spacery po lesie uwielbiam, ale grzybków już ostatnio nie widziałam, a mchu też sobie nazbierałam 
-
koziorozec

Iwonko,ja byłam zaskoczona ,takimi zbiorami tak późno,dzisiaj była ulubiona zupka z czerwonych kozaczków,przywiozłam tez gałązki z owocami jałowca oberwałam owoce i teraz się suszą ,na piecu gotowała się zupa grzybowa, a na rozgrzaną blachę położyłam parę ziaren jałowca,w kuchni tak pięknie pachniało lasem,pozdrawiam

-
koziorozec

- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Oj Martuś już wyobrażam sobie, jaki musi być u Ciebie klimat, przed Bożym Narodzeniem .kuchnia jest przepełniona różnorodnymi zapachami unoszącymi się znad płyty.Zbiory 
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Tylko pozazdrościć takich zbiorów, grzybki dobra rzecz
, ale i fotki wyszły kapitalnie i ten jałowiec... 
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Witaj Marto, przeszłam przez twoje wątki, przyciągnięta przez piwonie. Cudny masz ogród i jakie bogactwo roślin, będę tu zaglądać 
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
A nie mówiłam?ze rosną ,świetne zbiory na koniec sezonu!