Hortensje w moim ogrodzie cz. 2
Re: Hortensje w moim ogrodzie cz. 2
Natalio dziękuje
,ale mam tą pięknotkę pisałam Malgosi że musi sobie koniecznie ją kupić 
Pozdrawiam. Ewa
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Istne z Was czarownice i kusicielki.....
A tak na poważnie to też o nich myślałam . Już tej wiosny zapatrywałam się na nie ale odpuściłam ... Jakiej wielkości kwiatostany maja te odmiany ?
A tak na poważnie to też o nich myślałam . Już tej wiosny zapatrywałam się na nie ale odpuściłam ... Jakiej wielkości kwiatostany maja te odmiany ?
Kwiatostanow nie mierzyłam
Tak wyglądała u mnie Wim's Red

Magical Flame zakwitła, ale tylko na odkładach, które zrobiłam w zeszłym roku
na tym zdjęciu odkłady już są oddzielone ale widać za to kolor liści

Tak wyglądała u mnie Wim's Red

Magical Flame zakwitła, ale tylko na odkładach, które zrobiłam w zeszłym roku
na tym zdjęciu odkłady już są oddzielone ale widać za to kolor liści

Pozdrawiam. Ewa
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgoś
moja Hortensjowa Królowo- piękna u Ciebie jesień, świetne zdjęcia 
- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Witam serdecznie
Takiej ilości hortensji w jednym ogrodzie, to moje oczy wcześniej nie widziały
Cuuuudowny efekt! Prawdziwe hortensjowe królestwo, w dodatku przepięknie pokazane na zdjęciach.
Gratuluję tak bogatej kolekcji.
Bogusia
Takiej ilości hortensji w jednym ogrodzie, to moje oczy wcześniej nie widziały
Cuuuudowny efekt! Prawdziwe hortensjowe królestwo, w dodatku przepięknie pokazane na zdjęciach.
Gratuluję tak bogatej kolekcji.
Bogusia
- slotys

Ewa Wim's Red jest cudna . Kwiatostany ma spore a widać ,że jest jeszcze młoda. Masz może jej zdjęcie po wybarwieniu kwiatów?. Magical Flame pięknie wybarwia się podobnie jak u mnie PINKY WINKY.
Aniu dziękuję Ci bardzo...co za zaszczyt...
Poważnie to przez pstrykanie fotek ogrodu odkryłam w sobie nową pasję- fotografowanie. Uwielbiam trochę pokombinować i fajnie ,że komuś się to podoba. Fakt ,że trzeba było by lepszy sprzęt kupić.
Bogusiu witam Cię w moich skromnych progach. Dziękuję za Twoje ciepłe i miłe słowa . Zapraszam do mojego królestwa częściej.
A teraz zmykam do łóżka bo jutro raniutko trzeba wstać . Weekend minął jak zwykle w galopującym tempie i znowu poniedziałek.
Różowych snów Wam życzę...

Uploaded with ImageShack.us
Aniu dziękuję Ci bardzo...co za zaszczyt...
Poważnie to przez pstrykanie fotek ogrodu odkryłam w sobie nową pasję- fotografowanie. Uwielbiam trochę pokombinować i fajnie ,że komuś się to podoba. Fakt ,że trzeba było by lepszy sprzęt kupić.
Bogusiu witam Cię w moich skromnych progach. Dziękuję za Twoje ciepłe i miłe słowa . Zapraszam do mojego królestwa częściej.
A teraz zmykam do łóżka bo jutro raniutko trzeba wstać . Weekend minął jak zwykle w galopującym tempie i znowu poniedziałek.
Różowych snów Wam życzę...

- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Uwielbiam patrzeć na Hortensje u Ciebie.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jesień to taka piękna pora...... cały świat skąpany w cudownych barwach.... Gosiu nie mogę napatrzeć się na fotkę z berberysem.....listeczki po prostu płoną
A hortensjowe widoki 
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Aha, źle zinterpretowałammewa pisze:Natalio dziękuje,ale mam tą pięknotkę pisałam Malgosi że musi sobie koniecznie ją kupić
A te różowości cudne
- slotys

Asiu jak miło słyszeć ,że coś co tworzy się sercem podoba się innym . Zapraszam Cię częściej do mojego ogrodu.
Aga masz rację ...jesień jest piękna. Berberysy cieszą oczy swoim płomiennym wyglądem. Nie potrwa to jednak długo bo przy tym wietrze , który szalał dwa dni liści już jak na lekarstwo. Drzewa i krzewy zaczynają świecić golizną . Niedługo nie będzie co pokazywać na fotkach. Ale to nie szkodzi ...mamy mnóstwo letnich zdjęć ...będziemy wspominać.
Natalko widzę ,że dołączyłaś do klubu hortensjomaniaków. I bardzo dobrze , bo warto...
Dzisiaj miałam pracowite popołudnie . Pierwszy etap pracy dotyczący opatulania hortensji ogrodowych mam za sobą. A wygląda to tak...

Następny etap - usypanie kopczyków z ziemi i kory, potem gałązki świerkowe a na koniec worki.
Będę starała się usypać kopce i owinąć gałązkami w tym tygodniu z powodu sobotniego przesunięcia czasu. Teraz po powrocie z pracy jeszcze można coś zrobić potem będzie kiepsko - ciemności . Do pracy pozostaje więć tylko sobota.
Oczywiście z każdego etapu będzie fotorelacja dla zainteresowanych.
Aga masz rację ...jesień jest piękna. Berberysy cieszą oczy swoim płomiennym wyglądem. Nie potrwa to jednak długo bo przy tym wietrze , który szalał dwa dni liści już jak na lekarstwo. Drzewa i krzewy zaczynają świecić golizną . Niedługo nie będzie co pokazywać na fotkach. Ale to nie szkodzi ...mamy mnóstwo letnich zdjęć ...będziemy wspominać.
Natalko widzę ,że dołączyłaś do klubu hortensjomaniaków. I bardzo dobrze , bo warto...
Dzisiaj miałam pracowite popołudnie . Pierwszy etap pracy dotyczący opatulania hortensji ogrodowych mam za sobą. A wygląda to tak...

Następny etap - usypanie kopczyków z ziemi i kory, potem gałązki świerkowe a na koniec worki.
Będę starała się usypać kopce i owinąć gałązkami w tym tygodniu z powodu sobotniego przesunięcia czasu. Teraz po powrocie z pracy jeszcze można coś zrobić potem będzie kiepsko - ciemności . Do pracy pozostaje więć tylko sobota.
Oczywiście z każdego etapu będzie fotorelacja dla zainteresowanych.
- slotys

No to jeszcze jesienne kolorki...

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Profesjonalne zabezpieczanie hortensji na zimę ,teraz już będę mądrzejsza w tej kwestii,pokazuj dalsze etapy , będę podglądać,bardzo mnie to interesuje,bo niestety u mnie jak do tej pory hortensje przemarzały a to z powodu mojej nieudolności 
- slotys

Grażynko ten sposób zabezpieczania ogrodówek sprawdza się u mnie co roku. Może są regiony w których nie wymagają one takiego opatulania.Twój klimat też chyba należy do ostrzejszych więc podpatruj do woli a zobaczysz jak pięknie zakwitną w przyszłym roku...
Małgosiu nie mam zdjęcia Wim's red wybarwionej ponieważ w tą straszną suszę nie było mnie przez półtora tygodnia na działce i kwiaty zamiast się wybarwić to się zasuszyły 
Pozdrawiam. Ewa
Witaj Małgosiu z podkarpacia ja także jestem z podkarpacia. Masz cudne hortensje i w ogóle ogród nawet lilie nasadziłaś w tonie różu jak hortensje.No i masz teren do nasadzeń do woli to się liczy.