obiecałam - to wstawiam.
Byliśmy pod namiotem u rodziny mojego męża. WIeś pod Kaliszem Pomorskim, więc pięna okolica - jeziora, rzeki i lasy, lasy, lasy.... Ależ odpoczęłąm! Tylko mi siętęskniło do forum i mojego kawałka ogródka...
No ale...
jezioro za wsią Cybowo - widok tak w poprzek, bo wzdłuż, to ono ma pewnie z kilka kilometrów.... Jezioro bardzo czyste, jest przy nim duże pole namiotowe. Od trasy Szczecin - Bydgoszcz to jest tam jakieś 3-4km.
udało mi się nawet zrobić uklejce zdj:
zachód słońca nad Drawą - niestety jej nie widać

od namiotu mieliśmy do niej jakieś 3 min tyłem i na czworaka....
a to jest to samo drzewo, tylko w dzień. W tle widać, po lewej ujście Starej Drawy do Drawy. Stara Drawa płynie w sumie tylko przez las, przez co jest koszmarnie zimna. Dobrze, że nasze kąpielisko jest ciut wcześniej, bo chyba by nie dało rady nigdy wejść do wody...
a to inny zachód słońca, też tam:
a to już inne jezioro. Bezpośrednio za Kaliszem skręca się w prawo na miejscowość Biały zdrój. Mała wioseczka, ale malownicza, zadbana, śliczna. Niestety R nie chciał się zatrzymać, żebym Wam pokazała, jakie cuda tam są porozstawiane przy drogach. Ale nad samym jeziorem (też z polem namiotowycm) niespodzianka - podobne cuda siedzą przy ognisku:
jezioro jest jeszcze czystrze, ale i głębsze. Najfajniej jest, jak siępłynie i okonki uciekają sprzed nosa

Pod wieczór przypłynęła do nas rodzinka łabędzi. Mam ich całą serię, ale może innym razem.
a to jedna z naszych zdobyczy. Ależ był pyszny!
a to na dowód, ze to taka prawdziwa wieś - kozy, króliki itd... Moja Magda była wniebowzięta, bo pozwolono jej karmić króliki i przyprowadzać kozy z łąki:
koziołek ma świetną czuprynkę:
dla niektórych z Was to pewnie normalne widoki...
wieś położona jest w lesie:
i znów, tuż obok są stawy
mam jeszcze pełno zdjęć motyli, ciem, ważek, ale wstawię innym razem.
na razie tylko młody perkoz - chyba
i boćki (zdj robione w czasie jazdy, z samochodu, ale boćki są)