Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majowy ogród cz.3 spełniające się marzenie
To ostatnie zdjęcie rewelacyjne.
I wydaje mi się, że z jednej strony to dobrze, że klon zastąpił wierzbę. Od razu rzuca się w oczy.
I wydaje mi się, że z jednej strony to dobrze, że klon zastąpił wierzbę. Od razu rzuca się w oczy.
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Cieszę się, że klon zyskuje aprobatę. To będzie piękne drzewo a jesienią płonie kolorami.
Inne widoki z ogrodu

Kolejne drzewo, które juz teraz mnie zachwyca - robinia Frisia

Inne widoki z ogrodu
Kolejne drzewo, które juz teraz mnie zachwyca - robinia Frisia
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko witaj!
Wpadłam z kawusią
i powiem Ci, że jak zobaczyłam Twój ogród z dalszej perspektywy powiedziałam sobie Jejku jak pięknie... Gratuluję Ci z całego serca tak pięknego ogrodu i podziwiam za włożony ogrom pracy!
Brawo!!!
Wpadłam z kawusią
Brawo!!!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- majowa
- 1000p

Grażynko ja też przy kawie 
Powiem Ci że też jestem dumna, a co? Dziękuję za miłe slowa.
Powiem Ci że też jestem dumna, a co? Dziękuję za miłe slowa.
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
To Iwonko pijemy
I cieszę się, ze jesteś dumna z siebie! Inaczej być nie może!
I cieszę się, ze jesteś dumna z siebie! Inaczej być nie może!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Iwonko
Szkoda tak dużego drzewka.....ale klon cudnie się prezentuje
Już się przyzwyczaiłaś do nowego widoku?
U mnie złamała się rubinia, rabatka całkiem mi się zmieniła, musiał upłynąć czas, żebym mi się opatrzyła
Aspirinki mam trzy u siebie, tegoroczny zakup, rosną razem z Kentem. Krzaczki o wiele mniejsze a jeden całkiem malusi, ale kwitną, myślę, że na przyszły rok pokażą co potrafią
Fotka miskanta cudna!
Pozdrawiam.
Szkoda tak dużego drzewka.....ale klon cudnie się prezentuje
U mnie złamała się rubinia, rabatka całkiem mi się zmieniła, musiał upłynąć czas, żebym mi się opatrzyła
Aspirinki mam trzy u siebie, tegoroczny zakup, rosną razem z Kentem. Krzaczki o wiele mniejsze a jeden całkiem malusi, ale kwitną, myślę, że na przyszły rok pokażą co potrafią
Fotka miskanta cudna!
Pozdrawiam.
- majowa
- 1000p

Reniu, no szkoda, ale inaczej się nie dało. Jeszcze frazowanie pnia nas czeka, bo nie wyjmowaliśmy całej karpy - co równałoby się zrujnowaniu trawnika (i nawodnienia). Widok już mnie aż tak bardzo nie razi jak na początku, ale jeszcze trochę to potrwa zanim się całkiem przyzwyczaję. Rozumiem że robinii nie udało się uratować?
Moje trzy Aspirynki też tegoroczne.
Moje trzy Aspirynki też tegoroczne.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Iwonko, a jak twoja rozplenica? Moja rozszalała się na dobre po roku
Wspomniałaś o żurawkach. Mam kilka odmian, ale najbardziej jestem zadowolona z Southern, która ma właśnie jesienne odcienie liści i jest chyba największa. Wyrosła na prawdę na spory, zdrowy krzaczek. Kwiaty może nie bardzo dekoracyjne, ale chyba tutaj bardziej zależy na urodzie liści
a te są wyjątkowo piękne (moim zdaniem)
Aspirinki też mam-świetne różyczki
Pozdrawiam z mokrej wawy
Wspomniałaś o żurawkach. Mam kilka odmian, ale najbardziej jestem zadowolona z Southern, która ma właśnie jesienne odcienie liści i jest chyba największa. Wyrosła na prawdę na spory, zdrowy krzaczek. Kwiaty może nie bardzo dekoracyjne, ale chyba tutaj bardziej zależy na urodzie liści
Aspirinki też mam-świetne różyczki
Pozdrawiam z mokrej wawy
- majowa
- 1000p

Madziu rozplenica u mnie też szaleje

Dzięki za informacje o Southern - poszukam.
U mnie też leje.
Dzięki za informacje o Southern - poszukam.
U mnie też leje.
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Piękną masz dalszą część ogrodu, aż nie można uwierzyć w to, że powstała kilka miesięcy wcześniej. Trawa w przyszłym roku będzie ładniejsza, też swoją siałam na jesieni i na wiosnę ruszyła ładnie, zagęściła się i jest piękny dywanik. JEST CUD, MIÓD 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Iwonko, tak jak się spodziewałam, cudnie u ciebie! Ogród wręcz genialnie zniósł letnie upały, zastanawiałam się czasem jak ci się to utrzyma, bo lato było niebezpiecznie gorące. U mnie sporo roślin ucierpiało....
Czekam teraz na jesienno-dyniowe kompozycje

Czekam teraz na jesienno-dyniowe kompozycje
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko rozplenica przepiękna...... uwielbiam tę trawę, ja mam inną odmianę, ale one wszystkie są wspaniałe
Twoja niesamowicie rozrośnięta, piękna kępa..... I pomyśleć, ze jeszcze tak nie dawno traw nie zauważałam

- majowa
- 1000p

Justynko liczę na to, że z wiosną wszystko ruszy z kopyta i będzie CUD, MIÓD i jeszcze dodam ORZESZKI
Kasiu wracasz już na FO? Juz po remontach?
Ogólnie wszystko się przyjęło - lepiej, gorzej ale ok. Trochę ucierpiały klony z przypalonymi liśćmi, ale nie jest źle. Niestety jeden z dereni kousa zrzucił prawie wszystkie uschnięte liście ale pędy są żywe. Zobaczymy wiosną co będzie, na razie go nie ruszam.
Kasiu dekoracji jesiennych na razie nie będzie
wyjeżdżam w niedzielę na urlop i nie mam do tego głowy. Może po przyjeździe....
Agnieszko ogromnym atutem traw jest ich szybki efekt w ogrodzie. Lubię głównie rozplenice i miskanty. U Ciebie w ogrodzie trawki doskonałym uzupełnieniem kolorów kwiecia.
Kasiu wracasz już na FO? Juz po remontach?
Ogólnie wszystko się przyjęło - lepiej, gorzej ale ok. Trochę ucierpiały klony z przypalonymi liśćmi, ale nie jest źle. Niestety jeden z dereni kousa zrzucił prawie wszystkie uschnięte liście ale pędy są żywe. Zobaczymy wiosną co będzie, na razie go nie ruszam.
Kasiu dekoracji jesiennych na razie nie będzie
Agnieszko ogromnym atutem traw jest ich szybki efekt w ogrodzie. Lubię głównie rozplenice i miskanty. U Ciebie w ogrodzie trawki doskonałym uzupełnieniem kolorów kwiecia.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Iwonko...żurawkę o której pisze Madzia szczerze polecam...jest cudowna. Mam ją u siebie i zachwyca mnie wielobarwnymi liśćmi wielokrotnie.
- majowa
- 1000p

OK, dzięki
A będzie kolorystycznie pasować do mojego klona przed domem? Chcę nimi podsadzić tuje kuliste obok klona.