Actusowa kolekcja cz.III
- kamikami26
- 1000p

- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Actusowa kolekcja cz.III
Aniu, pooglądałam i jestem pod wrażeniem, drzewko prezentuje się rewelacyjnie
Jak dobrze zrozumiałam to do podlewania wyciągasz je z osłonek a potem wkładasz, prawda? Twój sposób owinięcia plastikowych butelek jutą lub matą zainspirował mnie do zrobienia czegoś posobnego dla mojej nowej paproci. Nie miałam w ogóle pomysłu, wyglądałam od kilku dni tak
a tu wystarczyło Ciebie odwiedzić...
Muszę jeszcze raz na spokojnie przeglądnąć wszystkie Twoje części bo mam wrażenie, że znajdę tam jeszcze więcej pomysłów.
Widzę, że masz ruch w interesie - nowa pochewka u sabotka, nowa rozeta u innego. Pięknie
PS. Przepraszam, że podkreśliłam te wyrażenia
ale w stosunku do paphiopedillum one są poprawne.
Widzę, że masz ruch w interesie - nowa pochewka u sabotka, nowa rozeta u innego. Pięknie
PS. Przepraszam, że podkreśliłam te wyrażenia
Malgosiu,witaj
.Strasznie sie ciesze,ze mnie odwiedzilas i spodobal Ci sie pomysl z butelkami
.Szybko ,prosto ,niezawodnie.Sama sie glowilam nad tymi oslonkami do drzewka i nagle olsnienie na mnie spadlo,a ze butelek Ci u mnie bylo dostatek ,poszlo szybko
.Zapraszam kiedy tylko zechcesz 
- marta325
- 1000p

- Od: 15 lip 2012, o 14:30
T
no to dalas po oczach z rana
. A ze jeden kwiatuszek, to nic. Bo piekniejszy niz 10 innych 
Kasiu, Violacea w stonowanych barwach, mimo wszystko, urocza
Długo jej się przyglądałam, ponieważ oczekuję, że moja też tak zakwitnie. Za kilka lat pewnie
Ciekawi mnie Twoja krzyżówka. Wystaw na słonko, niech się szybko rozwija ten pączuś, bo mnie ciekawość zżera. Ile ma pędów?
Ciekawi mnie Twoja krzyżówka. Wystaw na słonko, niech się szybko rozwija ten pączuś, bo mnie ciekawość zżera. Ile ma pędów?
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Kasiu, a tą Malaysię i Princeskę trzymasz w jakimś akwarium? Chodzi mi już o takie dorosłe roślinki, zdolne do kwitnienia, na jakiejś tacce z keramzytem czy jak??
A ta Malaysia boska
takie delikatne, subtelne kolorki 
A ta Malaysia boska
Piekna :o Czekam na moja kiedy zakwitnie 
Martusiu
,jest naprawde piekna
Janeczko gdzie bylas jak Cie nie bylo ja sie pytam
.No ale jestes
.Krzyzoweczka dzis zakwitnie ,ma duzo swiatla wiec do wieczora pokaze swoja piekna buzke.Ma dwa pedy i po jednym paczku na kazdym jak na razie.To jej pierwsze kwitnienie w<iec tez skromnie.
Ciku One sa na moim drzewku kochana ,bez keramzytu ,w oslonkach sobie wisza i kwitna ,to sa juz dorosle roslinki ,co prawda jeszcze mlode ,ale samodzielne.Zraszam je 2 razy dziennie i to wszystko.W akwarium trzymam tylko maluszki
-- 20 lip 2013, o 10:15 --
Loli zakwitnie i Twoja ,cierpliwosci
Janeczko gdzie bylas jak Cie nie bylo ja sie pytam
Ciku One sa na moim drzewku kochana ,bez keramzytu ,w oslonkach sobie wisza i kwitna ,to sa juz dorosle roslinki ,co prawda jeszcze mlode ,ale samodzielne.Zraszam je 2 razy dziennie i to wszystko.W akwarium trzymam tylko maluszki
-- 20 lip 2013, o 10:15 --
Loli zakwitnie i Twoja ,cierpliwosci
Ale mu ładnie warżka kontrastuje

Pilnuj pilnuj, bo nie chcemy przegapićactus pisze:A tu już za chwilke ,krzyzowka Mariae x Pulchra
Pilnuje Tomusiu jak rowniez Bernice Maskin ,ktora ma mnostwo paczkow i tez na dniach rozkwitnie
Ahhaaaa dzięki za odpowiedź
Właśnie czekam aż moja przyjedzie do mnie, jest tak śliczna ta Twoja, że jeszcze bardziej nie mogę się doczekać.
-- 20 lip 2013, o 10:18 --
Właśnie czekam aż moja przyjedzie do mnie, jest tak śliczna ta Twoja, że jeszcze bardziej nie mogę się doczekać.
-- 20 lip 2013, o 10:18 --
Masz raj w domku!!actus pisze:Pilnuje Tomusiu jak rowniez Bernice Maskin ,ktora ma mnostwo paczkow i tez na dniach rozkwitnie
Czyli kwiatek w paski jeszcze dziś, wieczorem... Pierwsze kwitnienie najbardziej cieszy. Niby wiadomo co zakwitnie, a i tak jest miłą niespodzianką.
Byłam Kasiu z Wami, ale w złym humorze. Więc nie pisałam, żeby Wam się nie udzieliło
Byłam Kasiu z Wami, ale w złym humorze. Więc nie pisałam, żeby Wam się nie udzieliło
Z pozdrowieniami - Janka
Ciku tak ,mam raj teraz ,nie moge sie napatrzec.Tak pieknie wygladaja na drzewku i prawie wszystkie sa zapaczkowane albo kwitna wiec uwielbiam tak siedziec i na nie patrzec.
Janeczko najwazniejsze ze jestes
Janeczko najwazniejsze ze jestes
- Alice 12
- 1000p

- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Gratuluje tak pieknego kwiatka
i prawie otwartego paczusia

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;