A to nie za zimno troche jednak? U nas prawie mróz i wicher śwista! Że tez nie może byc tak akurat i pośrodku...sokolica pisze:Stety, ponieważ w końcu, po 3 tyg, udało się podlać kaktusy. Kilka dość mocno się pomarszczyło, przez te afrykańskie upały.
Mały sucholubny zbiorek II - sokolica
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mały sucholubny zbiorek II - sokolica
- sokolica

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewunia, gdzieś po wątku są rozsypane
Ale jeszcze coś kiedyś pokażę. Musisz wiedzieć, skoro sporo tych piękności od Ciebie
Dziękuję Henryku
Lucy, za zimno?
Ja nie wiem, gdzie Ty mieszkasz, ale u mnie ponad 20*C. Tylko słońca brak. Wytrzymały podlane 5-8 stopni, to nie wytrzymają pochmurnego lata? 
Dziękuję Henryku
Lucy, za zimno?
-
Gaga1960

- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Witam i ja w twoim wątku.
Zdjęcia przednie ,ale i jest co fotografować.
Zdjęcia przednie ,ale i jest co fotografować.
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Podobno w najcieplejszym miejscu w Polsce...sokolica pisze:Lucy, za zimno?Ja nie wiem, gdzie Ty mieszkasz, ale u mnie ponad 20*C. Tylko słońca brak.
Dziś około godz. 16 było 15 stopni i cały dzień zimny wiatr. Po tych upałach to niezły hardcore
- Nadzieja

- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Świetne zdjęcie 
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Jak patrzę na te twoje cudne okazy, to przelatują mi przez głowę straszne
myśli, że chyba wcale nie będę się smucić jak mi jakieś inne poza Gymnolami przejdą do krainy wiecznych kwitnień
, ....... bo zrobiłoby się miejsce dla takich cudnych okazów, a lista chciejstw rośnie, rośnie. Aż mi potem wstyd i mam wyrzuty sumienia, szczególnie gdy potem patrzę im prosto ..w ciernie
.
-
bebos

- Od: 1 lut 2011, o 15:10
..."tylko krohniana" Ha! Cudna! I przedziwna!
Kwiatuchy gymno nieustająco zachwycaj, a te hojowe dodatkowo jeszcze zadziwiają! Niech Ci kwitną z sukcesem!
Kwiatuchy gymno nieustająco zachwycaj, a te hojowe dodatkowo jeszcze zadziwiają! Niech Ci kwitną z sukcesem!
przyszło i do nas, dziś ledwie 12 stopnionectica pisze:Podobno w najcieplejszym miejscu w Polsce...sokolica pisze:Lucy, za zimno?Ja nie wiem, gdzie Ty mieszkasz, ale u mnie ponad 20*C. Tylko słońca brak.
Dziś około godz. 16 było 15 stopni i cały dzień zimny wiatr. Po tych upałach to niezły hardcore
piękne zarówno zdjęcie samo w sobie, jak i pokazany kwiatsokolica pisze:
Gymnocalycium friedlii JPR 92-77/173
czekam na bukietowe zdjęcia
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
I tu też z wielką ochotą napiszę.
Cześć, widzę że miałem przyjemność gościć Cię na swojej zakładce, więc i ja postanowiłem się zrewanżować i wpaść tu do Ciebie. Oj i bardzo tu ciekawie obiecuję że będę tu zaglądał częściej.
Pozdrowienia
Cześć, widzę że miałem przyjemność gościć Cię na swojej zakładce, więc i ja postanowiłem się zrewanżować i wpaść tu do Ciebie. Oj i bardzo tu ciekawie obiecuję że będę tu zaglądał częściej.
Pozdrowienia
Ale będzie ładny różowy bukiecik
Świetne masz te gumnokalicia
a hoje....mmmm...śliczności.
Świetne masz te gumnokalicia
- KwiAnna

- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Powiem Ci że zaraziłaś mnie hoyami
pooglądałam u Ciebie wcześniej, a teraz jeszcze te kwiatuszki i w dodatku pachnące 
- theoria_

- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
Niby biel gdzieś tam się przewija, ale na brak kolorów chyba już nie można narzekać. Wspaniale, że dzielisz się z nami tymi widokami 
- annaoj

- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Magda - tak te gymnolki pięknie pokazujesz, że aż się dziwie, że to one
Od razu inaczej podchodzę do swoich, więc pokazuj, pokazuj! I nawet co tam wpisuje na listę.
Co do hoi - piękne! U mnie tak nie rosną, ale za to sporo kwitło - może to tak jest, albo w liście, albo w kwiaty.
Co do hoi - piękne! U mnie tak nie rosną, ale za to sporo kwitło - może to tak jest, albo w liście, albo w kwiaty.
- sokolica

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Dziękuję Wam wszystkim za miłe wpisy.
Ostatnio niewiele u mnie się dzieje. Słońce wyszło dopiero dziś, po tygodniu pluchy i chmur. Kaktusy podlałam jakoś tydzień temu, akurat na te chłody. Najniższa temp w nocy to było 8-9*C. Na razie start nie widzę. T. geometricuspomarszczył się i jest trochę miękki
Mam nadzieję, że jak ma być jakaś strata, nie padnie na niego
Dwa lata czekania na pierwszą kulkę i po nim? To byłby wyjątkowy pech.
Dziś też bez szału, raz słońce, raz chmury. Kwitnie po raz czwarty G. damsii, ale to już taka rutyna, że nawet nie podchodzę do niego z aparatem.
G. baldianum próbuje otworzyć kolejny kwiat i znowu nie może. A ja znowu nie umiem zrobić mu zdjęcia

Na innym parapecie szykuje mi się mała łączka, o ile zbyt długo zimno nie było, gdyż te pąki to tak już dobry tydzień trwają w oczekiwaniu na słońce. I nie wiem, czy wszystkie dadzą radę:

Hoje też przystopowały ze wzrostem. A jedna mi choruje, po raz pierwszy odkąd mam hoje
Podlane w zimnicę, a ta jedna stoi przy stale uchylonym oknie. No i okazała się być zbyt wrażliwa.
Co za lato
Wiosny nie było, lato też do kitu... Niedawno czytałam artykuł, że zmienia się klimat i niby Europa ma być na stałe zimnym kontynentem. Lata chłodne i deszczowe, a zimy bardzo mroźne. A upałów trzeba będzie szukać w Rosji 
Ostatnio niewiele u mnie się dzieje. Słońce wyszło dopiero dziś, po tygodniu pluchy i chmur. Kaktusy podlałam jakoś tydzień temu, akurat na te chłody. Najniższa temp w nocy to było 8-9*C. Na razie start nie widzę. T. geometricuspomarszczył się i jest trochę miękki
Dziś też bez szału, raz słońce, raz chmury. Kwitnie po raz czwarty G. damsii, ale to już taka rutyna, że nawet nie podchodzę do niego z aparatem.
G. baldianum próbuje otworzyć kolejny kwiat i znowu nie może. A ja znowu nie umiem zrobić mu zdjęcia

Na innym parapecie szykuje mi się mała łączka, o ile zbyt długo zimno nie było, gdyż te pąki to tak już dobry tydzień trwają w oczekiwaniu na słońce. I nie wiem, czy wszystkie dadzą radę:

Hoje też przystopowały ze wzrostem. A jedna mi choruje, po raz pierwszy odkąd mam hoje
Co za lato
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Zbiorówka gymnokalicji zachwycająca.
Parodie są najlepszymi modelkami, one zawsze wychodzą dobrze.
Uważam gymnokalicja za najmniej wdzięczne do fotografowania. Jeśli uda się dobrze zrobić korpus to kwiat jest niewyraźny, jeśli kwiat jak trzeba to ciernie się rozmywają... Istna masakra.sokolica napisał(a):
G. baldianum próbuje otworzyć kolejny kwiat i znowu nie może. A ja znowu nie umiem zrobić mu zdjęcia![]()
Parodie są najlepszymi modelkami, one zawsze wychodzą dobrze.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.