To kwitnienie tej większej
Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - wiosna / lato 2013
Pati a ja mam jej 2 sztuki
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Crocus Rose / Charles Austin
Muszę o nich poczytać
Sadziłam do torfu kwaśnego, z odrobiną kupnej ziemi ogrodowej. Na dno dostały trochę kompostu.
Sadziłam do torfu kwaśnego, z odrobiną kupnej ziemi ogrodowej. Na dno dostały trochę kompostu.
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
też sobie kupię...za kasę ze sprzedanej kosyimwsz pisze:Pati a ja mam jej 2 sztuki![]()
![]()
- imwsz

Milenko no to dostały wszystko co dobre.
Ale u siebie zauważyłam na jednej z hortensji plamki na liściach i wczoraj oberwało jej się opryskiem na choroby grzybowe. Odsunęłam trochę korę a tam było bardzo mokro. Także ?przewietrzyłam? glebę
Dodatkowo będę musiała powiększyć wokół niej korowy okrąg.
Zobacz też u siebie czy przypadkiem po tych deszczech nie stoją w wodzie
Pati pewnie tych kos to musiałoby być więcej niż jedna chyba, ze ją sprzedasz w antykwariacie
Cóż rośnie obok niej ? rabata za hortensjami na glinianym ugorze, powstała w zeszłym roku jesienią a róże były tam przeniesione na wiosnę- bukszpan, bodziszek (trochę go widać na zdjęciu), naparstnica, mieczyki (1 sztukę widać), róża parkowa NN koloru morelowego (ciekawa jestem czy mocno będą się gryzły te kolory), ciągle usuwany perz (abyś nie myślała, że jest tylko na Twojej działce, ale kiedyś się go pozbędę, o nadziejo matko ....
), piwonia Elwira, siewki jasnych liliowców, żurawki i lilie
Ale się rozpisałam
Ale u siebie zauważyłam na jednej z hortensji plamki na liściach i wczoraj oberwało jej się opryskiem na choroby grzybowe. Odsunęłam trochę korę a tam było bardzo mokro. Także ?przewietrzyłam? glebę
Dodatkowo będę musiała powiększyć wokół niej korowy okrąg.
Zobacz też u siebie czy przypadkiem po tych deszczech nie stoją w wodzie
Pati pewnie tych kos to musiałoby być więcej niż jedna chyba, ze ją sprzedasz w antykwariacie
Cóż rośnie obok niej ? rabata za hortensjami na glinianym ugorze, powstała w zeszłym roku jesienią a róże były tam przeniesione na wiosnę- bukszpan, bodziszek (trochę go widać na zdjęciu), naparstnica, mieczyki (1 sztukę widać), róża parkowa NN koloru morelowego (ciekawa jestem czy mocno będą się gryzły te kolory), ciągle usuwany perz (abyś nie myślała, że jest tylko na Twojej działce, ale kiedyś się go pozbędę, o nadziejo matko ....
Ale się rozpisałam
Pozdrawiam - Ilona
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Crocus piękny
. Ja nie wytrzymałam i wczoraj zrobiłam małe zamówionko na róże w donicach
Przypomniałaś mi o opryskach
Przypomniałaś mi o opryskach
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko, ale masz piękne hortensje
i już zapączkowane... Będzie się działo, oj będzie. No i różyczki... 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko, jak patrzę na Twoje roże, a potem na swoje, to żal mi tych moich, że takie marne...
- imwsz

Madzia
, ale Ty mnie nie załamuj tylko się chwal coś kobieto jeszcze zamówiła
Czyli z kumplem A. nie tylko ja mam do czynienia
Justyś no tak nie wiem jak, ale tak im się urosło
Jeszcze tak trochę i chyba pierwsza będzie Early Sensation
Mariolcia nie miej żalu, na pewno coś uda się zrobić. Pokaż jak one wyglądają będziemy się zastanawiać. Bo aż mi się nie chce wierzyć, że mają zamiar
Czyli z kumplem A. nie tylko ja mam do czynienia
Justyś no tak nie wiem jak, ale tak im się urosło
Jeszcze tak trochę i chyba pierwsza będzie Early Sensation
Mariolcia nie miej żalu, na pewno coś uda się zrobić. Pokaż jak one wyglądają będziemy się zastanawiać. Bo aż mi się nie chce wierzyć, że mają zamiar
Pozdrawiam - Ilona
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ilonko różyczki piękne...... czy możesz mi powiedzieć coś więcej o L.D. Braithwaite. Wydaje mi się bardzo podobna do mojej parkowej NN......
- imwsz

Aguś kupiłam ją w 2011 na All.... Opis miała "Róża jak piwonia" i miała mieć, jeśli dobrze pamiętam, 120-150 cm. W zeszłym roku wstawiłam ją identyfikacji i tak mi ją określono
Po zeszłej zimie myślałam, że nie odbije. Była przycięta do ziemi. Natomiast tej zimy obsypana była tylko kopczykiem i przezimowała dobrze. Jednakże jeśli byłaby w pełnym słońcu to kwiat zbyt długo się nie utrzyma.
Moja jest dosyć niska bo ją przycinałam celem zagęszczenia
Obecnie ten sprzedawca niczego nie wystawia
Po zeszłej zimie myślałam, że nie odbije. Była przycięta do ziemi. Natomiast tej zimy obsypana była tylko kopczykiem i przezimowała dobrze. Jednakże jeśli byłaby w pełnym słońcu to kwiat zbyt długo się nie utrzyma.
Moja jest dosyć niska bo ją przycinałam celem zagęszczenia
Obecnie ten sprzedawca niczego nie wystawia
Pozdrawiam - Ilona
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ilonko w takim razie mamy tę samą różę, kupioną chyba nawet na tej samej aukcji
u Bogdana??? Jest cudna prawda?
ten kolor powala
Ale kwiat faktycznie bardzo krótko trzyma.....
- imwsz

Aguś w roku kupna to zakwitła mi jednym kwiatem, a tak czekałam na te "piwonie"
Obcięłam i przesadziłam w zeszłym roku w bardzo słoneczne miejsce. Zakwitła ale słońce ja przypalało.
Tak więc w tym roku była już ładnie ukorzeniona więc na wiosnę poszła z dużą bryłą w kolejne miejsce gdzie dzięki iglakom rosnącym opodal słońce jest delikatniejsze.
I w końcu widzę jej prawdziwy i jak dla mnie piękny kolor
(sprzedawca się zgadza
)
Obcięłam i przesadziłam w zeszłym roku w bardzo słoneczne miejsce. Zakwitła ale słońce ja przypalało.
Tak więc w tym roku była już ładnie ukorzeniona więc na wiosnę poszła z dużą bryłą w kolejne miejsce gdzie dzięki iglakom rosnącym opodal słońce jest delikatniejsze.
I w końcu widzę jej prawdziwy i jak dla mnie piękny kolor
(sprzedawca się zgadza
Pozdrawiam - Ilona
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ja myślę, że jak wstawisz u siebie zdjęcia obu panienek z tego sezonu to my nazwy podamy.
Ja od razu mówię Twoja Crocus Rose to Charles Austin, miałam ją i dlatego łatwo mi ją określić.
Natomiast Twoja niby L.D.B jest zbyt ciemna jak na tą różę...... będzie więcej zdjęć to łatwiej się znajdzie jej imię.
- imwsz

No widzisz Maju tak to jest
Ale co żyłam w błogiej nieświadomości przez rok to żyłam
Dobrze, że chociaż mi się podobają bo ja niekiedy jak coś mnię w nerwcję oszukańczą wprowadzi to mogłoby dostać eksmisję
Ale jesteś kolejną osobą która wyprowadza mnie z nieświadomej niewiedzy.
Prawdę powiedziawszy nie używałabym tych nazw gdyby nie identyfikacja - czyli od dzisiaj to dla mnie są 2 NN
No dobla to wstawiam
Niby LDB - obecnie NN - kwiat ma jakieś 7 cm

Niby Crocus Rose - obecnie NN - kwiat ma jakieś 10-11 cm, zaczyna zmieniać kolor

Dobrze, że chociaż mi się podobają bo ja niekiedy jak coś mnię w nerwcję oszukańczą wprowadzi to mogłoby dostać eksmisję
Ale jesteś kolejną osobą która wyprowadza mnie z nieświadomej niewiedzy.
Prawdę powiedziawszy nie używałabym tych nazw gdyby nie identyfikacja - czyli od dzisiaj to dla mnie są 2 NN
No dobla to wstawiam
Niby LDB - obecnie NN - kwiat ma jakieś 7 cm

Niby Crocus Rose - obecnie NN - kwiat ma jakieś 10-11 cm, zaczyna zmieniać kolor

Pozdrawiam - Ilona
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ilonka
Crocus już nie Crocus
więc ja przechrzcij.
Zerknij tu na Charlsa Austina i sobie porównaj do swojej. http://www.rosebook.ru/roses/gallery/charles-austin/
Czerwona zawsze ma taki bordowy kolor ?
A tu niby LDB http://www.rosebook.ru/roses/gallery/l-d-braithwaite/ może sama ją porównaj. Lepiej ją znasz.
Zerknij tu na Charlsa Austina i sobie porównaj do swojej. http://www.rosebook.ru/roses/gallery/charles-austin/
Czerwona zawsze ma taki bordowy kolor ?
A tu niby LDB http://www.rosebook.ru/roses/gallery/l-d-braithwaite/ może sama ją porównaj. Lepiej ją znasz.