Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Post »

Aniu kochana..widok Twojego ogrodu..zawsze poprawia humorek..jest juz tak piękny i kolorowy, że nie wiem co bedzie w późniejszym czasie.. ;:oj istny busz cudności.. ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne rabatki,wspaniale dopracowane ;:63
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ewo (ewa w), Grażynko (kogra), Kasiu (Morango), Dorotko (dorcia7), Sławku (slanka-flora),Majeczko (majka411), Bogno (bogulenka), Ewo (ewa_rozalka), Teresko (tesia39), Jadziu (e-babcia), Bogusiu (bwoj54), Danusiu (mm-complex), Ewo (drewutnia), Justynko (Klarysa), Marysiu (maska),Mejczeczko (edukot), Jagi (JagiS), Agness, Aniu (mamafrania), Krysiu (Ignis05), Aguś (Kochammmkwiaty)! Cieszę się, że mnie odwiedziliście i że Wam się podobało. Domek na owady uważam za bardzo udany zakup, bo jest i śliczny i pożyteczny. Iryski cieszą, choć szpaler muszę jeszcze bardziej urozmaicić. Był żółty, a teraz pojawia się domieszka fioletu. A gdzie reszta? Sadziłam też inne kolory :evil: Może jeszcze się pojawią. Jest wiele pąków... Okuś wymiziany od wszystkich. Po śniadanku i porannym spacerze śpi ;:224
Kasiu (robaczek_Poznan)! I nasze agapanty urosną. Przecież mają całe lato ;:173
Gosiu (megi1402)! Witam Cię w moim ogrodzie. Nie jest doskonały, ale jak na 2 lata urządzania i to tylko własnymi rękami, to i tak nie jest źle. Faktycznie to pierwszy rok, kiedy muszę przesadzać, rozsadzać, dzielić i rozdawać rośliny. Na prawdę ładnie rosną. Grzechem byłoby, gdybym narzekała. Miejsca mam jeszcze dość, więc i roślin będzie przybywać. Dla mojej, Twojej i może innych przyjemności :D
Pati (survivor26)! Szpaler irysów to mniej więcej 10 metrów i zaczyna go hortensja Wim's Red, a kończy piłkowana You and Me Passion. Po drodze jest jeszcze Pink Anabelle. Szpaler przerywa także wielka kępa rdzawego liliowca i mała ozdobna wiśnia. Nie jest zatem nudno, nawet jak iryski przekwitną. Zresztą irysy mają aż do jesieni bardzo ładne liście. Nie ma co narzekać.
Milenko (Mandragora)! Widziałam Twoje zakupy :heja Wzdłuż ścieżki rosną przede wszystkim rośliny startujące od zera po zimie lub skalniakowe, którym zwały śniegu nie szkodzą. Małe iglaki wiąże, by ich nie rozłamało. I mimo wszystko staram się odrzucać śnieg nieco dalej. Już 2 rok rośliny to przetrwały, a w zeszłym roku było na prawdę dużo śniegu. Nawet rosną tam róże (zaraz obok wejścia do domu)... Obsadzaj swoja śmiało.

Izo (chatte)! Jak ja się cieszę, że jesteś :heja A ogrodu nie pokazywałam szerzej, bo nie za bardzo było co pokazywać. W tym roku zaczyna wreszcie przypominać to, co sobie zaplanowałam...
Stasiu (stasia_ogrod)! Tarczownica przetrwała podróż bez najmniejszego szwanku i już rozwija kolejny liść :D
Adriano (Gencjana)! Zdjęcia robię o różnej porze, w różnej pozycji i w różnych strojach. Poranne fotki w pidżamie to moja specjalność. Sąsiedzi już do tego wszystkiego przywykli :;230
Magdo (lulka)! Jak tylko wrócę z delegacji postaram się zrobić jakieś fajne nocne zdjęcia przy włączonych lampach ogrodowych. Pamiętam, że robiłam takie zimą i całkiem fajne wyszył. Obiecuję. Zaraz po powrocie ;:173
Olu (bufo-bufo)! Jak miło, ze mnie odwiedziłaś ;:196 Każdy gość bardzo cieszy. Ręka karmiąca wiewiórkę należy do mojej córki (no może troszkę do mnie, bo ja urodziłam :;230 ) i była bardzo ostrożna. Najważniejsze karmić zwierzęta trzymając jedzenie na otwartej dłoni, by zwierzę nie musiało go wyrywać, chwytając zębami. Poza tym te wiewiórki są bardzo oswojone :D
Annar! Bywam u Ciebie choć raczej w milczeniu podziwiam. I cieszę się, że i Ty zawitałaś u mnie ;:138

Tydzień mnie nie będzie :D Jadę służbowo do Juraty. Fajnie, bo zobaczę znowu nasze morze... Ale będę tęsknić ;:145 Pilnujcie mojego ogródka. Mam nadzieję, że mój Tata sprawdzi się w roli ogrodnika i nie przeleje lub zasuszy mi niczego. Pocieszę się, że w tydzień to chyba nie jest możliwe... Za chwilę zostawię Wam trochę zdjęć i do zobaczenia w niedzielę 9 czerwca :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu to jeszcze raz miłego wypoczynku i powodzenia dla taty w dbaniu o czyjś ogródek, a córeczce zleć robienie zdjęć bo szkoda byłoby opuścić tydzień obserwacji w Twoim pięknym ogrodzie. :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Marysiu (maska)! Tak właśnie zrobiłam i dlatego nie biorę aparatu nad morze. Tu są ważniejsze rzezcy do fotografowania ;:108

To małe co nie co i znikam gotować, pakować się i pucować przed wyjazdem ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Irysy kwitną, ale tylko żółte i fioletowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I taaadaaam zakwitła datura. Ciekawe czy u kogoś innego także. To słynna terminatorka kwitnąca zimą w garażu, mylona z wyciekiem gazu :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na koniec król ogrodu ćwiczy kondycję :D

Obrazek

Obrazek

Trzymajcie się ciepło i oby nam wszystkim nie brakowało słonka ;:3
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Udanego wyjazdu ;:196
Zbieraj siły, bo będą potrzebne po powrocie.Pewnie motyczka się przyda :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Musimy wytrzymać tydzień bez Twoich zdjęć, szkoda że królewicz nie może jechać z Tobą nad morze ..... ale by szalał? niestety na niektórych plażach jest zakaz wyprowadzania psów. Czytałam ostatnio że wrogami biedronek są osy , które składają jaja w ciele biedronek ;:oj
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Baw sie dobrze kochana ,pozdrów ode mnie morze ;:173
Widoki jak zawsze łapią za serce ...szczególnie te słoneczne ,bo dzisiaj leje od rana :? No nie może się ta pogoda zdecydować ...wczoraj bajkowo a dzisiaj jesiennie ;:145
Buziaki i wymiziaj Okusia ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, miłego wypoczynku na szkoleniu ;:108
Dzięki że pokazałaś takie cudowności, będę miała do czego wracać przez ten tydzień kiedy Cię nie będzie ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ślicznie u ciebie. Gdzieś mi się pogubiłaś, nim Cię znalazłam już tyle stron nowego wątku przegalopowało... Oj dziewczyny jak Wy pędzicie z tymi swymi ogrodowymi pięknosciami.
Fantastyczne zdjecia z pierwszych stron z wycieczki :) W ogóle Twoje zdjęcia są śliczne :) Bardzo wyraźne :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Aparat i Twoje umiejętności posługiwania się nim - pierwsza klasa :!: Okami w ruchu sfocony jak przez zawodowca ;:180 Irysy na tle żółtej ściany zresztą też 8-)
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Aniu przepiękna fotorelacja. Kwitnąca datura mnie zszokowała. Dziś moja oglądałam, ani śladu nawet pączków. A król ogrodu chyba bije swój rekord szybkości :wink: . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aniu fantastyczna fotorelacja, miłego pobytu w Juracie i szerokiej drogi. :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wyjazd wprawdzie służbowy, ale mam nadzieję, że szybko i radośnie minie.
Na pewno znajdzie się i czas na moczenie nóżek w morskiej wodzie.
Ogrodu dopilnuję, króla w zastępstwie pomiziam i pogrożę tacie jak będzie przelewał. :uszy
Szczęśliwej drogi.... ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu szerokiej drogi i szczęśliwego powrotu :wit
Takie małe co nie co jak zawsze śliczne ;:215