Magdo (lulko)! 
Petunia kupiona na Mazowszu w długi weekend. U nas takiej nie widziałam.
Marzenko (Sosenki4)! Mieszkam 2 lata, ale 5 miesięcy zajęło mi usuwanie kamieni. Byłam jak Kopciuszek, tylko "ziarenka" większe, ale za to cięższe. Irysów mam znacznie więcej. Pąków na nich jest mnóstwo, ale ten wyrwał się jako pierwszy. To których z otrzymanych od forumowiczów w zeszłym roku. Wydaje mi się, że od Geni, ale pewności nie mam, bo rosną w mieszanym szpalerze.
Aguś (aage)! W Twoich ustach taki komplement
Dorotko (dorota71)! To jesteśmy rówieśnicami
Ewelino (Ewalina7)! Tak na prawdę, to się jeszcze nie rozpędziłam. W zeszłym roku bywało i 7 stron dziennie

Miło mi, że Ci się u mnie podoba.
Jacku (jacekbielsko)! Masz rację, ale to u mnie kolorowy bałagan, zwany także dla zmyłki uporządkowaną improwizacją

Uporządkowanie? W każdym szaleństwie jest jakiś sens.
Dorotko (Keetee)! 
Mnie tez spodobała się ta bujanka. Ta szpila
Beatko (beata68)! Instrukcja jest prosta. Siadasz przy rabacie i obracasz w rękach "pajączki", zastanawiając się , jak je wsadzić. W końcu wrzucasz byle jak i liczysz na fart

Dopiero potem poczytała w becie i tam mądrze jest napisane, żeby je kłaść na boku, bo wówczas sobie poradzą. Czy wiesz, że i do mnie dotarły szkodniki moich ukochanych różyczek? Dziś zrobiłam oprysk przeciwko mszycom Confidorem 200SL, bo na 2 różankach pączki były wręcz oblepione tym paskudztwem. Efekt jest. Teraz popadało i zmyło trupki

Znalazłam też 3 nimułki. Zgniotłam je bez litości i pozbierałam zwinięte liście, bo podobno tam są ich larwy. Fuuuuuujjjjj...
Basiu (ra_barbara)! A co powiesz na zdjęcie z miotły? W moim wieku już zaliczam się do czarownic. A tak na poważnie... Niestety się nie da, ale będę próbować jakoś to sfotografować.
Kubasiu! Dobrze czujesz...
Małgosiu (Nutka81)! Cieszą mnie kolory w moim ogrodzie, bo do tego dążyłam. A iryski kocham
Teresko! Jesteś kochana
Jolu (jolcia1212)! Mam i pokażę

Ale wcześniej mała relacja z domowego ogrodu...
Bo i w domu jest kolorowo
Kwitną falki, a te które nie kwitną mają pąki
i od dobrych kilku tygodni fioletowe dendrobium
Kwitną anturia: czerwone
i Wasze ulubione fioletowe
a anturium clarinervium ma malutkiego liścia, a idzie następny
Oj anturia mnie chyba lubią
Do kwitnienia szykuje się hoja bella
i multiflora
Kolejny kwiat szykuje się na czerwonym hibiskusie
Mo i skrętniki
Dinas
Jessica
Roulette Azur
Sabina
Alyssa
i zwisający
A przygotowuje się jeszcze Matthew
A taką fuksję kupiłam za niecałe 5 zł w Casto. Byłam po korę

bo tam jest taka jaką lubię, a pod tym względem jestem wyjątkowo wybredna.