Ale widoki
U mnie po tulipanach juz zostało tylko wspomnienie ...dobrze ,ze mogę u Ciebie jeszcze paść oko .Lada dzień zakwitną pierwsze piwonie
Pozdrawiam i idę plewić ,bo po tych deszczach trawa przerastająca od sąsiada oszalała
Aniu, wyspecjalizowałaś się w makro mistrzowsko - przepiękne ujęcia! Ale, nie mogę nie pochwalić widoków ogólnych... elegancko jest, a jednocześnie kolorowo... super efekt udało Ci się osiągnąć
Witaj Aniu
w Twoim ogrodzie już prawdziwa wiosna..... ślicznie, aż się chce
przysiąść na ławeczce i zachwycać się każdą roślinką i kwiatuszkiem.
Pięknie i kolorowo
Okami jest uroczy, mizianko za uszkami dla niego.
Aniu, nie wytrzymałam. Wczoraj sadziłam olbrzymiego berberysa, dar z wykopalisk koleżanki z FO. Dziecko chciało się przytulić a ja je skrzyczałam, ze nie teraz, bo sadzę krzak . Poddaję się. Zamówiłam na sobotę sąsiada do koszenia trawy. Może będą na mnie we wsi mówić, że bogaczka czy coś... muszę jednak wystopować i poprzytulać się do dziecka a nie odpychać je, bo ogród ważniejszy. Wiesz jak okropnie się wieczorem czułam w stosunku do dziecka? Nawet teraz jak to piszę łzy cisną mi się na oczy
Pięknie, kolorowo i różnorodnie Anemony za chwilę pokażą się w całej krasie. To będzie ich pierwsze kwitnienie? Ja swoje sadziłam na jesień i się udało, bo podobno czasem marzną. Ilość śniegu zrobiła swoje
Po paru dniach przerwy wpadłam oczy ponapasać. Piękne masz tulipany po moich już tylko badyle zostały, ale wszystko na głowę biją zawilce! Ja już miałam do nich dwa spalone podejścia, w obu nic z tych pajączków nie wyrosło...ale spróbuję jeszcze raz, skoro z nich takie piękności wyrastają
Właśnie wrociłam. Po pracy poszłam prosto do ogrodu. Jak zawsze mialam co robić. M.in. wykorowałam dwie kolejne rabaty z różami. Tę nową i tę ostatnio powiększoną.
Posadziłam także lantany, które kupiłam wczoraj na targu. Dostały do towarzystwa kolorowe koleusy:
Oczywiście jak poszłam na targ, to nie wróciłam tylko z lantanami. Kupiłam bowiem rododendrona Mrs Anthony Waterer. Dziś go posadziłam
Jego kolega Mieszko I też zaczyna kwitnienie
Podobnie azalie i różaneczniki. Mam ci oczywiście więcej
Bratki się sieją niemożebnie. Żadnego z nich nie posadziłam
Tak teraz wyglądają rabaty wzdłuż ścieżki do domu Uwielbiam tą porę.
Mały widok z tyłu domu na ogród
W pracach towarzyszyła mi oczywiście zwinka. Siedziała na kamieniu i patrzyła jak plewię między brukiem
No i rośnie agrest Ale ma rozmiary To ulubiony owoc mojego M.
Miało być więcej zdjęć, ale Fotosik nie współpracuje. Zatem na koniec prośba. Może ktoś rozpozna. Kupione jako bylina.
Poprzekupuje Was jutro zdjęciami i postaram się odpowiedzieć na posty. Eeee to może jeszcze romatycznie...
Kamień, gad. Wszystko co najpiekniejsze.
Przy okazji, jest wątek odpowiadający na pytania, to za roślina. Dotychczas mnie nie zawiódł. Zawsze ktoś odpowiedział. jeśli pękał ze śmiechu, że pytam o takie podstawowe rzeczy, to cóż... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=45508