Wspaniale wiosennie u Ciebie. Piękne masz tulipany, a uroku im dodaje to, że jest ich dużo w jednym miejscu. Biedny był ten Twój kocik! To musiała być dla niego porażka
Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
Michale!
Wspaniale wiosennie u Ciebie. Piękne masz tulipany, a uroku im dodaje to, że jest ich dużo w jednym miejscu. Biedny był ten Twój kocik! To musiała być dla niego porażka
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To musiałeś nieźle się napracować nad przygotowaniem tego kawałka ziemi pod uprawę kartofelków.
Kiedy powiększam rabaty i muszę wykarczować trochę trawy, to jest to dla mnie najgorsza robota.
I to zdarza się, że trawa narasta w rabatę od nowa. Widać, że tam na południu macie cieplej, bo pięknie rozwijają się tam kwiaty, nawet na drzewkach owocowych. Będziesz miał własne morele.

Kiedy powiększam rabaty i muszę wykarczować trochę trawy, to jest to dla mnie najgorsza robota.
I to zdarza się, że trawa narasta w rabatę od nowa. Widać, że tam na południu macie cieplej, bo pięknie rozwijają się tam kwiaty, nawet na drzewkach owocowych. Będziesz miał własne morele.
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewamaj Sępik będzie wieczorem
Bogusiu To tylko 4 odmiany ale różnie się zaczynały to powsadzałem nożyki żeby się nie pomylić. Nie chcę głośno mówić ale chyba jedna machonia na pewno się przyjęła
Sylwia Dziś w nocy popadało krótko ale intensywnie, przedwczoraj sypałem nawóz do trawy i robiłem dosiewki, mam nadzieję, że dzisiejszy, i zapowiadane jutrzejsze deszcze przyspieszą wzrost wszystkiego (poza chwastami
) A posadziłem ziemniaki Cyprian - bardzo wczesne, Irga - wczesne, Tajfun - późne i miałem jeszcze siatkę od mojej zmarłej miesiąc temu sąsiadki, nie wiem jaka to odmiana ale bardzo smaczne były.
Ewa bina Nareszcie jesteś
Wreszcie z nowym wątkiem - za chwilę lecę do Ciebie
Jacku Morele już przekwitają, zaczęły teraz czereśnie, mirabelki, śliwy japońskie i powoli wiśnie.
Ewamaj Szkoda, że to takie pasożyty bo z wyglądu bardzo mi się podobają
Monifd Witam bardzo serdecznie w moim ogrodzie i zapraszam, wraz z kotami na kolejne odwiedziny
Jagódko W pierwszej komórce od domu kiedyś był kurnik a obecnie kotłownia, w drugiej było pomieszczenie na węgiel,maszyny rolne i inne ustrojstwa a teraz jest pralnia z tułaletą, w kolejnej komórce jest kuchnia letnia a w ostatnim pomieszczenie na węgiel i koty
Aniu Konwalio Bo Tojotka to taka niemota, je najwolniej , dlatego inne koty często podbierają jej jedzenie, Między tulipany muszę posadzić coś jednorocznego żeby od czerwca nie było tam łyso. Dziękuję za pochwały
Krysiu Co roku trawnik a inną powierzchnię, co roku nowe rabaty tworzę,w tym jedną zlikwidowałem to trawy przybędzie (chyba pierwszy raz od powstania trawnika). Rzeczywiście jest cieplej, nie ma żadnych przymrozków a z tego co w prognozach mówią to codziennie gdzieś na północy zdarzają się. Ale Wy za to nie macie tak często upałów czego Wam zazdroszczę
Wieczorem powstawiam trochę zdjęć. Wczoraj moje lobelie , które i tak rosły do d...(jednak miałem nadzieję, że coś z nich będzie) zostały uśmiercone przez Sępika z Tojotą, które ganiały się po domu i zrzuciły skrzynkę, przy okazji złamały jednego rącznika a reszta ziemi z lobelii zasypała gęsiówki, astry,goryczki i czarnuszki. Tak się diabły za żarcie odwdzięczają
Kociątko od sąsiadów przychodzi codziennie i śpi z kotami, więc można powiedzieć, że znów mam 6 kotów,w tym 3 czarno-białe, jak biegają to ciężko je odróżnić, a jeszcze jakby był Alik to byłoby ich 4, był takiej samej maści jak to kociątko.
Przedwczoraj dokonałem wreszcie szczepienia - zaszczepiłem 20 drzewek. Wczoraj okazało się,że drugi rozwar też żyje
- był schowany pod płaską bryłką ziemi i nie mógł jej przebić.
Patrząc na bilans strat zimowych mogę powiedzieć że padła jedna porzeczka czerwona i chyba biała ostróżka (niestety nie pamiętam czy ją jesienią może gdzieś przesadziłem?). Na jutro i piątek zapowiadają u mnie wielkie intensywne opady z burzami - już nie mogę się doczekać
Bogusiu To tylko 4 odmiany ale różnie się zaczynały to powsadzałem nożyki żeby się nie pomylić. Nie chcę głośno mówić ale chyba jedna machonia na pewno się przyjęła
Sylwia Dziś w nocy popadało krótko ale intensywnie, przedwczoraj sypałem nawóz do trawy i robiłem dosiewki, mam nadzieję, że dzisiejszy, i zapowiadane jutrzejsze deszcze przyspieszą wzrost wszystkiego (poza chwastami
Ewa bina Nareszcie jesteś
Jacku Morele już przekwitają, zaczęły teraz czereśnie, mirabelki, śliwy japońskie i powoli wiśnie.
Ewamaj Szkoda, że to takie pasożyty bo z wyglądu bardzo mi się podobają
Monifd Witam bardzo serdecznie w moim ogrodzie i zapraszam, wraz z kotami na kolejne odwiedziny
Jagódko W pierwszej komórce od domu kiedyś był kurnik a obecnie kotłownia, w drugiej było pomieszczenie na węgiel,maszyny rolne i inne ustrojstwa a teraz jest pralnia z tułaletą, w kolejnej komórce jest kuchnia letnia a w ostatnim pomieszczenie na węgiel i koty
Aniu Konwalio Bo Tojotka to taka niemota, je najwolniej , dlatego inne koty często podbierają jej jedzenie, Między tulipany muszę posadzić coś jednorocznego żeby od czerwca nie było tam łyso. Dziękuję za pochwały
Krysiu Co roku trawnik a inną powierzchnię, co roku nowe rabaty tworzę,w tym jedną zlikwidowałem to trawy przybędzie (chyba pierwszy raz od powstania trawnika). Rzeczywiście jest cieplej, nie ma żadnych przymrozków a z tego co w prognozach mówią to codziennie gdzieś na północy zdarzają się. Ale Wy za to nie macie tak często upałów czego Wam zazdroszczę
Wieczorem powstawiam trochę zdjęć. Wczoraj moje lobelie , które i tak rosły do d...(jednak miałem nadzieję, że coś z nich będzie) zostały uśmiercone przez Sępika z Tojotą, które ganiały się po domu i zrzuciły skrzynkę, przy okazji złamały jednego rącznika a reszta ziemi z lobelii zasypała gęsiówki, astry,goryczki i czarnuszki. Tak się diabły za żarcie odwdzięczają
Przedwczoraj dokonałem wreszcie szczepienia - zaszczepiłem 20 drzewek. Wczoraj okazało się,że drugi rozwar też żyje
Patrząc na bilans strat zimowych mogę powiedzieć że padła jedna porzeczka czerwona i chyba biała ostróżka (niestety nie pamiętam czy ją jesienią może gdzieś przesadziłem?). Na jutro i piątek zapowiadają u mnie wielkie intensywne opady z burzami - już nie mogę się doczekać
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- Darmokot

Ewa bina, moje ubiegłoroczne drzewka też teraz zakwitły
Jak napisałem o wieczornych zdjęciach, tak czynię
Zdjęcie mimo iż wczorajsze to takie barwami październikowe

Szafirek, który wyszedł jakby wklejony do zdjęcia

Dla Ewymaj Sępik polujący na kociątko od sąsiadów

Kociątko w kolejnych odsłonach

Warzywnik póki oplewiony to można pokazywać

W sadzie kwitnie coraz więcej drzew

Oraz ogród

Jak napisałem o wieczornych zdjęciach, tak czynię
Zdjęcie mimo iż wczorajsze to takie barwami październikowe

Szafirek, który wyszedł jakby wklejony do zdjęcia

Dla Ewymaj Sępik polujący na kociątko od sąsiadów

Kociątko w kolejnych odsłonach

Warzywnik póki oplewiony to można pokazywać

W sadzie kwitnie coraz więcej drzew

Oraz ogród

-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Szkoda, że te komórki wszystkie zajęte, bo gdyby tak... przypadkiem... przejazdem...
.
To może w tej z kotami bym się zmieściła ze śpiworkiem
.
Sąsiedzkie kociątko powinieneś przyhołubić. Za takie pozy
.
Sad i ogród przepiękne, warzywnik wyplewiony po mojemu
.
toast pierwszomajowy - Jagoda
To może w tej z kotami bym się zmieściła ze śpiworkiem
Sąsiedzkie kociątko powinieneś przyhołubić. Za takie pozy
Sad i ogród przepiękne, warzywnik wyplewiony po mojemu
- calka

- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Witaj Michale
. Spory ten Twój warzywnik. Sądząc po wybiórczo wilgotnej ziemi podlewasz konewką
, ale to chyba chwilowe rozwiązanie?
Jakiś kocur rozniósł swoje geny po całej okolicy i Sepikowi wyrosła konkurencja
. Pozdrawiam
Jakiś kocur rozniósł swoje geny po całej okolicy i Sepikowi wyrosła konkurencja
Ewa
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ten kwitnący sad przypomina mi widoki z okien akademika na ogródki działkowe właśnie w maju.
Było to już x-ileś tam lat temu.
Koty na Twoich zdjęciach jak zawsze wspaniałe i w pozach fikuśnych.
Takie kociątko chyba powinieneś przygarnąć.
Widać, że mu się podoba u Ciebie i chciałoby do większego towarzystwa.

Było to już x-ileś tam lat temu.
Koty na Twoich zdjęciach jak zawsze wspaniałe i w pozach fikuśnych.
Takie kociątko chyba powinieneś przygarnąć.
Widać, że mu się podoba u Ciebie i chciałoby do większego towarzystwa.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kotek pozuje jak zawodowiec
Wczoraj przyjechał syn z dziewczyną i kotką Mojrą, która stanowi doskonały obiekt do spuszczania łomotu. Czarniuta czeka tylko na cień okazji i łoi gościa aż futro leci
Izolujemy kocice, co sprawia trochę klopotu.
Zajęcia ogrodowe cały czas rozgrzebane, może dzisiaj zrobię jakiś postęp
Wczoraj przyjechał syn z dziewczyną i kotką Mojrą, która stanowi doskonały obiekt do spuszczania łomotu. Czarniuta czeka tylko na cień okazji i łoi gościa aż futro leci
Zajęcia ogrodowe cały czas rozgrzebane, może dzisiaj zrobię jakiś postęp
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Michale - dawno się nie odzywałam, ale u mnie na wsi z netem - to jest tak jak z pogodą na Hieronima - albo jest albo go ni ma ( ze wskazaniem na "ni ma") Dzisiaj współpracuje na razie bez oporów i nawet fotki otwiera ku mojej radości. Pooglądałam ile się tylko dało. Ta "jesienna" z tulipanem jest bomba! U siebie wstawiłam Fidela w postaci kangura - zapraszam!
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Mi też najbardziej spodobały się tulipany w tawule w ognistych barwach. Super zdjęcie
Burza doszła? Piewnie zacierasz ręce na fajne fotki zjawisk atmosferycznych? U mnie pochmurno i chłodno ale na szczęście nie pada więc dobrze się pracuje w ogrodzie
Burza doszła? Piewnie zacierasz ręce na fajne fotki zjawisk atmosferycznych? U mnie pochmurno i chłodno ale na szczęście nie pada więc dobrze się pracuje w ogrodzie
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Michale o Irdze słyszałam a o tych dwóch pozostałych nie znam.
Już warzywko posiane ja jeszcze czekam. Tam gdzie mam posiać jeszcze mokrawo. Dzisiaj pada a jutor zapowiadaja ulewy wiec pewnie prędko nie wejdę w pole.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Już warzywko posiane ja jeszcze czekam. Tam gdzie mam posiać jeszcze mokrawo. Dzisiaj pada a jutor zapowiadaja ulewy wiec pewnie prędko nie wejdę w pole.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Darmokot

Jagódko W komórce dla kotów stoi kanapa więc jeżeli się z nimi dogadasz to możesz spać, aj nie mam nic przeciwko temu
Calko Podlewam wężem tylkko zdjęcie było robione jakąś godzinę po podlewaniu i nie widać rozbryzgów wody poza grządki, stąd taki wygląd ale wolałbym tego wszystkiego konewką nie podlewać
Krysiu Też pamiętam, że okna z akademika wychodziły na ogródki działkowe
Chcę czy nie chcę kociątko samo się przygarnęło, póki co nie wpuszczam go do domu ale pewnie niedługo wymusi na mnie i wprosi się do środka
Ewamaj Zauważyłem że kocicom jest trudniej się dogadać ze sobą niż kocurowi z kocurem, moje też walczyły, teraz się uspokoiły. Może są bardziej terytorialne i dlatego się biją. Dobrze, że u ludzi tak nie jest, co by to było jak by jedna baba do drugiej przyszła na kawkę i przy okazji zaczęły by się prać
Marysiu Ambo Już pędzę oglądać Fidela
Jacku Jeśli chodzi o burzę to 2 razy błysnęło, 2 razy zagrzmiało i tyle, natomiast deszcz mnie nie ominął
Od wczoraj do teraz spadło 38,4 litra - ponad połowa normy majowej. Najwięcej padało w nocy i chyba był wiatr bo wywaliło taką ciężką drabinę, konewki rano zbierałem po ogrodzie a komórkę kotów zalało bo otworzyło w nocy drzwi. Nocował tam tylko Diablik bo reszta towarzystwa wolała spędzić noc w domu.
Sylwia u Ciebie deszcze zapowiadają się aż do jutra rana więc pewnie nie prędko coś się uda posiać. Ale chociaż na podlewaniu się zaoszczędzi
Calko Podlewam wężem tylkko zdjęcie było robione jakąś godzinę po podlewaniu i nie widać rozbryzgów wody poza grządki, stąd taki wygląd ale wolałbym tego wszystkiego konewką nie podlewać
Krysiu Też pamiętam, że okna z akademika wychodziły na ogródki działkowe
Ewamaj Zauważyłem że kocicom jest trudniej się dogadać ze sobą niż kocurowi z kocurem, moje też walczyły, teraz się uspokoiły. Może są bardziej terytorialne i dlatego się biją. Dobrze, że u ludzi tak nie jest, co by to było jak by jedna baba do drugiej przyszła na kawkę i przy okazji zaczęły by się prać
Marysiu Ambo Już pędzę oglądać Fidela
Jacku Jeśli chodzi o burzę to 2 razy błysnęło, 2 razy zagrzmiało i tyle, natomiast deszcz mnie nie ominął
Sylwia u Ciebie deszcze zapowiadają się aż do jutra rana więc pewnie nie prędko coś się uda posiać. Ale chociaż na podlewaniu się zaoszczędzi
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Michale w tym roku jestem gotowa na podlewanie. Zakupiłam pompe do studni i teraz woda będzie pobierana ze starej czynnej studni.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Michale warzywnik imponujących rozmiarów
ja mój dopiero mam przygotowany pod zasiewy
a twój już obsiany
jak tam u ciebie z deszczem u nas wczoraj i w nocy padało
moja mama mówi że jak w maju błoto to w polu złoto 
ja mój dopiero mam przygotowany pod zasiewy
jak tam u ciebie z deszczem u nas wczoraj i w nocy padało