Powrót na główną stronę Forum.

Ogrodniczo Działkowe Forum.
Najlepsi polscy fachowcy. Bazy wiedzy praktycznej. Porady.
Opryskiwacz
* Rejestracja    * Pomoc   * Wyszukiwarka    * Zaloguj 
  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]



Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1081 ] 
Przeszukiwarka poniższego WĄTKU:
Idź do strony nr...        1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 78  
Autor Wiadomość
mamafrania
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 10 kwi 2013, o 11:32 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3880
Skąd: Mazowieckie

 1 szt.
Sylwuś, narobiłas mi smaka tym zdjęciem ;:224

_________________
aktualny wątek

Moja mała kolekcja
Moje nadwyżki

Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
PESTKA@
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 10 kwi 2013, o 11:51 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 3359
Skąd: WLKP
Też taki deserek robię,ale niezbyt często.Rodzinka nie lubi galaretek :evil: Szkoda ,bo każda wersja z dodatkami wygląda cudnie.

_________________
OGRÓD (z )PESTKI@ cz.1 cz.2


Góra   
  Zobacz profil      
 
labka1
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 19 kwi 2013, o 15:32 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4458
Skąd: Radom

 więcej niż 1 szt.
Pilnie potrzebny rewelacyjny przepis, sprawdzony na cienki spód do pizzy....

Dziewczynki...pomocy...ja mam swoje..ale na grubsze bo takie wolą..tym razem potrzebuję na cieńszy..i najlepiej taki coby nie opadał kiedy się go trzyma...może któraś ma podane takie proporcje....będę wdzięczne..Pilne!!!

_________________
Spis moich wątków. Mój domowy roślinny miszmasz cz.6 - aktualna Kasia sprzeda-roślinki i nasiona
"Ploteczki u Labeczki, o gotowaniu, kocich zwyczajach i całej reszcie "
"Kolorami Otoczę Świat" -moje prace- mydełka i kosmetyki Pozdrawiam Kasia


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
elcia1974
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 27 kwi 2013, o 17:03 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 9940
Skąd: dolnośląskie

 1 szt.
Kasiu nie wiem, czy ktoś coś Ci podpowiedział i wiem, że jestem sporo spóźniona, ale dopiero dzisiaj zajrzałam i moge Ci napisac
jak ja robię ciasto pod pizzę. Zawsze wychodzi cienkie- mój eM tylko takie lubi. ;:172
Zresztą jak nie Ty to może ktoś inny skorzysta :D

Mój spód do pizzy
Do miski wsypac 2 szkl mąki, dodac 1 op suszonych drożdży (ja kupuję dr Oetker), szczyptę soli i szczyptę cukru,
wymieszac i zrobic dołek. Wbic 1 jajko i wyrabiac dolewając ok 3/4 szkl letniej (nie za ciepłej) wody.
Na koniec dodac 2 łyżki oleju lub oliwy i wyrobic.
Proporcje są na dużą blaszkę oryginalną z piekarnika (kuchenkę mam szer. 60 cm).
Ciasta nie zostawiam do wyrośnięcia. Czasami tylko jak już rozciągnę je na blaszce to odstawiam na chwilę.
Ale robię tak jak używam "ciężkich" nadzień np. mięsa mielonego, szpinaku itp.
Jak robię tylko z pieczarkami i serem to daję je na blaszkę i odrazu wykładam farsz i piekę. :uszy

_________________
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe


Góra   
  Zobacz profil      
 
Judyta84
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 27 kwi 2013, o 17:06 
Offline
200p
200p
Avatar użytkownika
Postów: 222
Skąd: Podlaskie, Zambrów

 1 szt.
Ja bardzo chętnie skorzystam ;:138

_________________
Pozdrawiam Judyta84
sprzedam, kupię, wymienię


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
franus
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 27 kwi 2013, o 20:21 
Offline
50p
50p
Avatar użytkownika
Postów: 84
Skąd: wielkopolska

 1 szt.
Ja też chętnie skorzystam i dziękuję za przepis.

_________________
Pozdrawiam Longina.


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
szarotka66
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 27 kwi 2013, o 21:01 
Offline
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Postów: 6120
Skąd: Gmina Nowe nad Wisłą

 więcej niż 1 szt.
Dziś pizza w moim wykonaniu, może tego nie widać, ale ciasto grubości 0,5 cm, chrupiące:
Obrazek

_________________
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
labka1
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 27 kwi 2013, o 22:31 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4458
Skąd: Radom

 więcej niż 1 szt.
Dziękuję Dorotce..i Eli również..też wypróbuję ;:196
Dorotko pizze wyszły wspaniałe... chłopaki zjedli 4 duże ..szok... ;:oj Ja dotąd robiłam na grubszym cieście..bo tak moi lubią...ale na cienkim lepiej się prezentują..szkoda że fotek nie zrobiłam..ale nie miałam głowy wtedy...do tego ;:218
I masz rację ciasto jest fantastyczne i chrupiące.. ;:168

Jedne były z szynką i ananasem i kukurydzą drugie z salami , papryką i mun...
do tego Dip Biały...

mieszanka jogurtu naturalnego z majonezem..i musztarda.. przyprawy: sól i pieprz
ząbek czosnku starty na miazgę i sporo ogórka konserwowego pokrojonego w kosteczkę do tego posiekany koperek...wszystko wymieszać i odstawić do lodówki żeby sie "przegryzło "smakami... Wszyscy woleli to niż ketchup.. :tan

A to moje torty 18-stkowe dla mojego synka ..własnoręcznie..pieczone, i robione..łącznie z ozdobami.. ;:224
(pochwalę się..jeden ważył ponad 7kg...drugi ponad 5kg... ;:306 maleństwa... ;:306 )

Jeden w kształcie " Księgi Życia" nawet miał "lakowaną" pieczęć na zakładce :;230

ObrazekObrazek

Szkoda że nie widać boków..bo fajnie wyglądały kartki(zrobione)...ona sie rozszerzała jak duża księga..wyszła całkiem autentycznie..ale to było tak duże, że ciężko objąć obiektywem całość ;:108

_________________
Spis moich wątków. Mój domowy roślinny miszmasz cz.6 - aktualna Kasia sprzeda-roślinki i nasiona
"Ploteczki u Labeczki, o gotowaniu, kocich zwyczajach i całej reszcie "
"Kolorami Otoczę Świat" -moje prace- mydełka i kosmetyki Pozdrawiam Kasia


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Yoannak
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 27 kwi 2013, o 23:00 
Offline
500p
500p
Postów: 613
Skąd: prawie Wrocław

 1 szt.
Kasiu, a co to za sałatka za tortem się chowa?? ;:224

_________________
Joasia


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
labka1
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 27 kwi 2013, o 23:14 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4458
Skąd: Radom

 więcej niż 1 szt.
Gyros...na pewno znacie...jak nie to napiszę..ale to dośc znana już jest potrawa... :D

_________________
Spis moich wątków. Mój domowy roślinny miszmasz cz.6 - aktualna Kasia sprzeda-roślinki i nasiona
"Ploteczki u Labeczki, o gotowaniu, kocich zwyczajach i całej reszcie "
"Kolorami Otoczę Świat" -moje prace- mydełka i kosmetyki Pozdrawiam Kasia


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Yoannak
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 28 kwi 2013, o 08:19 
Offline
500p
500p
Postów: 613
Skąd: prawie Wrocław

 1 szt.
Zupełnie o nie zapomniałam i bardzo dawno nie robiłam, a jest pyszna ;:138 .

_________________
Joasia


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Judyta84
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 28 kwi 2013, o 09:55 
Offline
200p
200p
Avatar użytkownika
Postów: 222
Skąd: Podlaskie, Zambrów

 1 szt.
Kasiu torty są przepiękne, ;:oj ozdoby wyglądają jak by wyszły spod ręki mistrza cukiernictwa aż mi ślinka poleciała.
Gratuluję takich zdolności. ;:138

_________________
Pozdrawiam Judyta84
sprzedam, kupię, wymienię


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
elcia1974
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 28 kwi 2013, o 12:32 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 9940
Skąd: dolnośląskie

 1 szt.
Kasiu torty wyszły Ci piękne ;:433
Z przepisu na dip chętnie skorzystam. ;:108 U mnie w domciu do pizzy koniecznie musi byc domowy sos czosnkowy, ale
czasem warto spróbowac czegoś innego. :D

_________________
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe


Góra   
  Zobacz profil      
 
labka1
 Tytuł: Re: To co najlepsze - szarotka w kuchni
PostNapisane: 29 kwi 2013, o 00:48 
Offline
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Avatar użytkownika
Postów: 4458
Skąd: Radom

 więcej niż 1 szt.
Dziękuję za miłe słowa...pizza z tym dipem jest naprawde pyszna..szczególnie z salami...polecam.. :tan
A Elciu..on też jest trochę czosnkowy..ale ten ogórek dużo daje takiej świeżości.. :D

_________________
Spis moich wątków. Mój domowy roślinny miszmasz cz.6 - aktualna Kasia sprzeda-roślinki i nasiona
"Ploteczki u Labeczki, o gotowaniu, kocich zwyczajach i całej reszcie "
"Kolorami Otoczę Świat" -moje prace- mydełka i kosmetyki Pozdrawiam Kasia


Góra   
  Zobacz profil Wyślij e-mail      
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.           [ Posty: 1081 ]  Idź do strony nr...        1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 78  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


    |    Kto przegląda ten dział ?

Przeglądają dział: Google [Bot] i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

..
Skocz do:  
www.marolex.pl    E-sklep Marolex
| Polityka cookies. |  Polityka prywatności. |  * Witryna używa cookies.    Użytkowanie witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies i akceptację Regulaminu. *