Różyczko, dziękuję, ale mój ogród nie zasługuje na takie słowa
Ewuniu, wiedziałam że dziś skończysz

I ja posadziłam lilie! W takim razie owocnego jutra!
Bożenko, mam nadzieję, że powód do łez nie związany jest z niczym poważnym?

Cieszę się wraz z Tobą z nutkaja i niecierpliwie czekam na jego zdjęcia!
Krysiu, dobry wieczór... mam taką nadzieję, że szpaler będzie stanowił atrakcyjne miejsce w ogrodzie...
Hortensje bukietowe powinno się sadzić co metr, ale ja posadziłam gęściej, co jakieś 80cm. Chcę, żeby stanowiły jedność
Kris, witam serdecznie! Dziękuję za ciepłe słowa - kocham ogród, dlatego tak wiele mu poświęcam czasu i uwagi... miło mi niezmiernie, że to doceniacie
Z tą ilością rozsypanego nawozu to absolutnie nie chcę się chwalić ilością - wręcz przeciwnie, zwłaszcza że to boli finansowo, a i fizycznie ;-)
Widziałam u Ulińskich bardzo duży wybór azalii... parę chciałabym nawet kupić, ale chyba zrobię to u Szmita.
Cieszę się, że paleniskowy murek przypadł Ci do gustu... wykonany jest - jak i całe palenisko - z grubych plastrów granitu.
Aniu, witaj po przerwie... zmiany przeprowadzam zgodnie z planem, a nie chcę ich rozwlekać w nieskończoność, ponieważ wyjątkowo w tym sezonie zamierzam trochę odpoczywać i cieszyć się ogrodem
Krzewy hortensji i budlei posadziłam co 80cm, mniej więcej. Budleje przezimują, jeśli podstawę krzewu zabezpieczy się solidnym kopcem, a górę okręci włókniną... na wiosnę skracasz na krótko i szansa na odrośnięcie jest spora
Dzisiaj w ogrodzie działałam, ale na spokojnie...
Posadziłam od
Ewuni-rozanki cebule lilii, zdjęłam etykiety z nowych roślin, podlałam kwiaty, dosypałam nawozu w jedno pominięte wcześniej miejsce, dosypaliśmy ziemi ogrodowej do skrzyń pod nowe nasadzenia. M. wczoraj założył obrzeża na rabatę hortensjową, a dziś jeszcze walczył z nawadnianiem. Dziś był dzień spokojnego ogrodnika
Muszę Wam z radością powiedzieć, że nie mam żadnych strat w ogrodzie! Przeżyły wszystkie róże, hortensje i wszystkie liściaki wypuszczają listki, zaczynają pokazywać się łebki tulipanów... jest optymistycznie!