Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Lulka, no jak możesz, jaki obrzydliwy, no (tak sobie interpretuję, wolno mi :lol: )
hłi hłi..dobrze wiesz o co chodzi :lol:

Myślałam, że w szpalerku są same hortensje
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, w szpalerze posadzonych jest 10szt Limelight plus 5szt budlei Border Beauty plus 18 bodziszków w nogach, Plenum i Magnificum... Tam się będzie działo ;:173
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, miałam troszke zaległości u ciebie :roll:
Rabata z hortensjami, będzie cudnie wyglądać. Nie moge się nadziwić twoim kompozycją. Naprawde umiesz dobrać rosliny ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
x-ag-a
---

Post »

Reniu, bardzo mi miło czytać Twoje słowa... mam nadzieję, że rabata hortensjowa nie zawiedzie tylu pokładanych w niej nadziei :)
Pozdrawiam Cię!
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wprowadzasz zmiany tak szybko że nie mogę za nimi nadążyć. Hortensja Limelight należy do moich ulubionych i już sobie wyobrażam jak będzie wyglądał cały szpaler. Jak u Ciebie z zimowaniem budlei, bo moja gruntowa nie przetrwała i teraz trzymam jedną sztukę w donicy. W jakich odległościach posądziłaś krzewy?
Awatar użytkownika
kris11
200p
200p
Od: 28 lut 2012, o 20:17

Post »

Jesteś niesamowita z tą swoją ogrodową pracowitością i dyscypliną, u mnie to raczej spontan w ogrodzie panuje;
28 kg nawozów? ;:oj
ja w minioną sobotę chyba z 5 kilo rozsypałam pod kwiaty, ale faktycznie trawnika nie nawożę, rośnie najszybciej ze wszystkiego więc nie wymaga nawożenia wcale. Za duży areał :wink:
Dziś zajechałam do szkółki Ulińscy, oczywiście kupiłam 6 hortensji i forsycję. U siebie na targu dodatkowo cudne 20 sztuk brateczków mini, pomarańcz i bordo.
Muszę poczytać o azaliach bo spory wybór mają. Ja mam żółtą i pomarańczową, nazw nie pamiętam, etykiety dawno zapodziane...
Fajny masz ten murek, muszę mężowi pokazać..ciekawe co powie... :lol:
czy zbudowany jest z piaskowca może?
Pozdrawiam- Marzena
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Rabata ala szpaler hortensjowy gotowy i tylko czekać jak w sezonie cudnie będzie chodzić koło nich.
Tez ciekawi mnie w jakiej odległości sadzisz krzewy hortensji ?
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aguś M dogadał zdechlaczka na sobotę :tan :tan :tan nie będzie taki dostojniak jak Twój ale zawsze jednego więcej ;:173 choć z jednej strony płakać się chce to wiadomość dnia mnie pocieszyła jak nie wiem ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Skończyłam sadzić róże :tan Lilie też posadzone. Zostały piwonie, powojniki i porządki-z tym nie mogę się wyrobić, bo ciągle coś pilniejszego wypada. Może jutro. Nawóz też przydałoby się posypać, bo już kupiony.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Aguś pokazałaś piękne widoczki z Twojego ogrodu , który jest perfekcyjny w każdym centymetrze gdzie mi do takiego ogrodu :wit
x-ag-a
---

Post »

Różyczko, dziękuję, ale mój ogród nie zasługuje na takie słowa :oops:
Ewuniu, wiedziałam że dziś skończysz :) I ja posadziłam lilie! W takim razie owocnego jutra!
Bożenko, mam nadzieję, że powód do łez nie związany jest z niczym poważnym? :(
Cieszę się wraz z Tobą z nutkaja i niecierpliwie czekam na jego zdjęcia!
Krysiu, dobry wieczór... mam taką nadzieję, że szpaler będzie stanowił atrakcyjne miejsce w ogrodzie...
Hortensje bukietowe powinno się sadzić co metr, ale ja posadziłam gęściej, co jakieś 80cm. Chcę, żeby stanowiły jedność :)
Kris, witam serdecznie! Dziękuję za ciepłe słowa - kocham ogród, dlatego tak wiele mu poświęcam czasu i uwagi... miło mi niezmiernie, że to doceniacie ;:167
Z tą ilością rozsypanego nawozu to absolutnie nie chcę się chwalić ilością - wręcz przeciwnie, zwłaszcza że to boli finansowo, a i fizycznie ;-)
Widziałam u Ulińskich bardzo duży wybór azalii... parę chciałabym nawet kupić, ale chyba zrobię to u Szmita.
Cieszę się, że paleniskowy murek przypadł Ci do gustu... wykonany jest - jak i całe palenisko - z grubych plastrów granitu.
Aniu, witaj po przerwie... zmiany przeprowadzam zgodnie z planem, a nie chcę ich rozwlekać w nieskończoność, ponieważ wyjątkowo w tym sezonie zamierzam trochę odpoczywać i cieszyć się ogrodem ;:173
Krzewy hortensji i budlei posadziłam co 80cm, mniej więcej. Budleje przezimują, jeśli podstawę krzewu zabezpieczy się solidnym kopcem, a górę okręci włókniną... na wiosnę skracasz na krótko i szansa na odrośnięcie jest spora :)

Dzisiaj w ogrodzie działałam, ale na spokojnie...
Posadziłam od Ewuni-rozanki cebule lilii, zdjęłam etykiety z nowych roślin, podlałam kwiaty, dosypałam nawozu w jedno pominięte wcześniej miejsce, dosypaliśmy ziemi ogrodowej do skrzyń pod nowe nasadzenia. M. wczoraj założył obrzeża na rabatę hortensjową, a dziś jeszcze walczył z nawadnianiem. Dziś był dzień spokojnego ogrodnika ;:173
Muszę Wam z radością powiedzieć, że nie mam żadnych strat w ogrodzie! Przeżyły wszystkie róże, hortensje i wszystkie liściaki wypuszczają listki, zaczynają pokazywać się łebki tulipanów... jest optymistycznie!
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aguś widzę ,że ciągle działasz w ogrodzie ,niedługo przyjdzie ci druga działkę dokupić jak się tak rozpędzasz :;230

Już się nie mogę doczekać tych widoczków nowych rabatek .Takie łany hortensji i bodziszków to będzie niesamowity widok.
Ja ostatnio tez coś tam tworzyłem i zrobiłem sobie obwódkę z bodziszków,ale z 8 różnych odmian tak ,żeby kolorowo było.
Podsadziłem nimi mój mini szpaler limelight w sztukach dwie :;230,a hortusi kupiłem tanio ,bo za piękne sadzony w c3 płaciłem 14 zł
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko nastają dni wolniejszego ogrodnika, bo zmęczenie materiału daje znać o sobie! Ja mogłabym też się pochwalić że żadnych strat nie mam , ale coś mi się zdaje że nornice wlazły górą siatki i zeżarły mi tulipany najpiękniejsze jakie miałam ciekawa jestem czy wylazły czy umarły z przeżarcia :;230
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Agunia, pozdrawiam cieplutko! Co prawda nie bardzo mam czas na pisanie, ale postanowiłam zdążyć przed końcem tego wątku, bo już za dużo ich pominęłam! :wit
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Aguniu, no, nie mogę! Załapałam się "już" na 60 stronę Twojego nowego wątku!
;:219
Powiesz gdzie zaopatrujesz się w ziemię ogrodową oraz jak macie rozwiązane nawadnianie trawnika? Wiesz, że to dla mnie temat na czasie. Idę rzucić okiem na to co tu prezentowałaś.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”