Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Ależ wykonałaś robotę: myślową i projektancką ;:oj. I tyle tego ;:oj.
Sosenko, wybacz, ale jak dla mnie zakres koncepcji jest za duży. Gubię się ;:174.
Widzę jednak, że inne ogrodniczki nie mają kłopotu z ogarnięciem Twojego zamysłu.
Poznałaś charakterystyki swoich róż i to bardzo Ci pomoże dobrze je porozmieszczać.
Ale nie łudź się, ile życzliwych osób by Ci równie życzliwie nie doradzało, to i tak życie może każdy plan zweryfikować na plus, lub obalić ;:224, poza tym w naturze to całkiem inaczej wygląda niż na papierze. Moja życzliwa rada: planuj powoli każdą rabatkę z osobna i rób je po kolei, nie wszystkie na raz.

Powodzenia, ;:196 - Jagoda
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzka! Pochwal się, co Ci ode mnie przeżyło przez zimę! :;230 (jak już wspomniałaś o zeszłorocznych bylinach) Mam nadzieję, że wszystko i będzie rosło, że hej!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Witaj Marzenko :wit
Przejrzałam plan nasadzeń, według mnie świetny ;:138 Uwzględniłaś i wystawę i wiatr, kolorystycznie dobrane, jak dla mnie super ;:108
I jest trochę symetrii -tak jak akurat lubię :wink:
Myślę tylko czy Piano nie będą się przypalać na słonku, nie wiem jak ona się zachowuje ale może już to sprawdziłaś ?
A w ogóle fajne róże kupiłaś , będziesz zadowolona , Chopin może przemarzać, trzeba kopczykować .
Bonica i LO to u mnie terminatorki, i LO na pewno zajrzy Ci w okienko 2,5 metrowym pędem :wink:
Ciekawa jestem Bourde Rose, też miałam na nią oko, ale w końcu nie wzięłam.
Trzymam kciuki za sprawne posadzenie tylu krzaczków ;:215 , ja miałam 9 i jeszcze nie skończyłam :wink:

;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzka, jestem podogromnym wrażeniem :!: plan niezwykle przemyslany i dopracowany w najmniejszym szczególe ;:oj . Gratuluję i życzę powodzenia. W razie czego 112 to numer, pod który masz dzwonić po ostatniej róży :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dziękuję za tyle życzliwości, gdyby nie czekające róże to teraaz pewnie lewitowałabym z dumy.
Przepraszam, że tak ogólnie teraz odpowiem, ale wywiozłam synka do rodziców, zrobiłam kawę- stygnie, zajrzłam na FO, wypiję kawkę i do roboty. Postaram się o zdjęcia.
Numery alarmowe naumiane i zapamiętane, będę dzwonić
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Sosenki4 pisze:Dziękuję za tyle życzliwości, gdyby nie czekające róże to teraaz pewnie lewitowałabym z dumy.
Przepraszam, że tak ogólnie teraz odpowiem, ale wywiozłam synka do rodziców, zrobiłam kawę- stygnie, zajrzłam na FO, wypiję kawkę i do roboty. Postaram się o zdjęcia.
Numery alarmowe naumiane i zapamiętane, będę dzwonić
No to trzymam kciuki za największe wiosenne nasadzenie różane na FO :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu będę zapraszać na oględziny na żywo :wit

Pati, to pestka w porównaniu z Kasią-Robaczkiem, ona jesienią ponad sto sadziła. Fakt, wiosną to chyba tylko ja się tak porwałam, albo tylko ja się tym tak chwalę :oops: ?

Minęło 3 godziny i miałam posadzone aż ;:124 5 róż. W tym tempie to do jesieni mi zejdzie. Ale mam zdartą darń pod kolejne 6 :tan . Do wieczora może poniżej dwudziestu zejdę do posadzenia na jutro.
Muszę jeszcze doły pod żylistki od Aguni wykopać i odpowiedznio przygotować, czylli najpierw wybrać żółty piach, nasypać gliny, popieczarkowej i czekać na krzewy.
Dziś znalazłam skarb... pod dwoma szpadlami na głębokość, gdzie był żółty piach, znalazłam rodzimą ziemię, która była bardziej bardziej brązowa, wręcz pióchnicza. Zbierałam jak klejnoty, wysypałam na kartony i mam do równania poziomów :heja

Obiad zjedzony, relacja zdana, idę dalej harować :tan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żyję :wit , posadziłam ledwo szesnaście sztuk ;:131 .
Najgorsze, że synek po powrocie od dziadków znów wymiotował :( . Nie wiem co się dzieje. W czwartek też tak było, wczoraj dobrze, a dziś powtórka z rozrywki.
Na jutro został kawał roboty do zrobienia i jeszcze zmartwienie. Podpowiedzcie jak długo róże mogą stać w wodzie? Może lepiej je choć w donice powsadzam, choć nie wiem jak, bo korzenie mają ogromniaste.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Marzenko, róże zadołuj, po prostu w cienistym miejscu wykop dołek i przysyp ziemią .
Pozdrowienia dla synka i trzymam kciuki za sadzenie ;:196 szesnaście sztuk to super wynik ;:215
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dzieci mają to do siebie, że wymiotują :;230 Teraz mi do śmiechu, bo moje to stare są, ale jak gluty były, to na okrągło sprzątałam. Potem gorączka, angina lub inne przeziębienia ;:219 Tylko spokój może uratować ;:108

Ja dziś posadziłam 2 róże i miałam dość :-) Bo przedtem kompost musiałam przesiać, dół wykopać, wsypać nawieźć wsadzić, nasypać, podlać. Zresztą sama przerobiłaś to wielokroć :-) Jesteś dzielna! ;:333
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Kasia dobrze radzi: zadołuj, to nie będą kłuć w oczy i nie będziesz miała przymusu wewnętrznego, żeby sadzić natychmiast: moje w dole już ponad tydzień siedzą i jeszcze posiedzą, ale widzę że pąki liściowe puszczają, więc jest dobrze :wink: !6 posadzonych sztuk to fantastyczny wynik, ja naraz wsadziłam maksymalnie 5 i czułam się urobiona po kokardę ;:224

A Patryka może na dietę lekkostrawną na parę dni weź? Jak był u dziadków, to może go jakimiś słodyczami czy innymi zakazanymi produktami podpaśli i wróciło zatrucie?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzenko, ściskam Cię serdecznie, podziwiam za ilość wykonanej pracy, martwię się Patrykiem... jak on się czuje?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, byłoby więcej posadzonych, żeby nie wywożenie żółtego piasku, przywożenie gliny- wędruję po nią jakieś 70-80m do sąsiada, potem po popieczarkową i dopiero sadzenie. Żółtego wywiozłam ok. dwunastu taczek, przywiozłam 5 gliny rozluźnionej żwirem, potem 4 popieczarkowej. Przygotowanie dwie godziny, sadzenie godzina. Najgorzej przy altanie, bo tam równałam poziom. Mam tam miejsce na 3 kolejne róże, ale to już chyba jesienią dopiero. Teraz znów będę podglądać na forum fajne nowe odmiany
U Patryka póki co spokojnie. Oby noc była spokojna.

Miłko, dziś jestem dzielna, a jutro pewnie ręką ni nogą nie ruszę. Ale jestem dzielna i będę to sobie jutro powtarzać. Dziękuję za pociechę z Patrykiem.
Prawdopodobnie frytki popite zimnym kompotem mu nie posłużyły. Ja po smażonych rzeczach daję mu ciepłego się napić, mnie tak babcia wychowała.

Pati, wywiad już zrobiony co do wypasu u dziadków. Chyba frytki. Dwa razy zwrócił, zrobił kupę i spokojnie poszedł spać. Mam naddzieję na spokojną noc, bo jutro chcę też trochę wsadzić, reszta chyba rzeczywiście w dół, bo jutro jeszcze krzewy od Agi przyjadą.

Agnieszko, Patryk spokojnie zasnął, ale zażyczył sobie spania ze mną. Przezorne i kochane dziecko ;:167 . Jutro lekkie jedzonko i mam nadzieję, że nic się już dziać nie będzie.
Kuzyn o 6tej rusza, liczy, że w dwie godziny dojedzie, ale chyba przecenia czas. Musiałby 80km/h jechać, a z przyczepą chyba się tak szybko nie da, spytaj M, bo ja baba, to mogę się mylić. No i na drodze pusto musiałoby być. O tej godzinie w nieziele pewnie będzie, ale ja raczej bym liczyła mu 3 godz jazdy. Podałam mu Twój numer telefonu, adres podałam. Mam nadzieję, że trafi.
Zaraz zajrzę jak poszło u Ciebie sadzenie
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Marzenko jesteś bardzo dzielna ;:196 U mnie też czekają róże do sadzenia i jak nigdy nie robię nic w niedzielę tak jutro będzie w miarę pogoda to muszę skorzystać z pomocy zięcia i będziemy sadzić aż się boję czy dam radę ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marzenko no to praca się posuwa do przodu, róże zadołuj i pomału wszystko posadzisz. Patryk pewnie przekarmiony przez dziadków, bo jak mają wnuka to chcieliby mu nieba przychylić. Jutro będziecie razem sadzić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”