Ogród Marty
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
Wreszcie zdjęcia z ogrodu
Co to za kwiatek na 1 zdjęciu? Wawrzynek - chciałoby się go mieć
Pięknie!
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Milenko,to Śnieżyca one mają kwiaty większe od Śnieżyczek ,zdjęcia jakieś prześwietlone bo taki ze mnie fotograf, za dobry córka dała mi aparat ja nie umie go obsługiwać.
-- 18 kwi 2013, o 09:22 --
Gosiu,najbliższe Obi jest w Krakowie,nie mam czasu,co do piwonii to zapytam cię w sierpniu,na razie dokupiłam 2 których nie miałam
-- 18 kwi 2013, o 09:22 --
Gosiu,najbliższe Obi jest w Krakowie,nie mam czasu,co do piwonii to zapytam cię w sierpniu,na razie dokupiłam 2 których nie miałam
Martuś, pokoik bardzo fajnie wyremontowany, donice cudniaste
no i już tyle pięknych roślin obudziło sie u Ciebie w ogrodzie
ach ta wiosna
cudna 
-
jarzebinka82
- 200p

- Od: 10 lip 2012, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu
. Piękny romantyczny pokój, w takim zima nie straszna
. Donice bardzo ładne. Za Śnieżycą będę musiała się rozejrzeć bo śliczna jest! Czy poza tym, że ma większe kwiatki to jest też wyższa od Śnieżyczki? Pozdrawiam cieplutko!
Wawrzynek Wilcze Łyko zachwycający, derenie oczywiście tez, wszystko u Ciebie pięknie kwitnie. Ja codziennie robię obchód i oglądam co przez jeden dzień podrosło. Dziś robiłam porządek w żurawkach.Wsadziłam też dwie róże na pniu do donic. Do miłego!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martusiu pięknie u Ciebie wszystko pięknie kwitnie.Cudny dereń.Pozdrawiam. 
-
koziorozec

Agnieszko,Kasiu,Julianno,cieszę się,że wam się podoba.Śnieżyca jest wyższa od Śnieżyczki,Wawrzynek wilczełyko jest piękny,ale bardzo trujący ma jesienią dużo czerwonych trujących jagód,które natychmiast obrywam,żeby czasem dzieci nie zjadły,natomiast Derenie jadalne,to bardzo smakowite owoce,uwielbiam je bo to owoce mojego dzieciństwa,zajadałam się na wakacjach u mojej babci,one tam dalej rosną mają już chyba ponad 100 lat,babcia mówiła,że pani ze dworu sprowadziła skądś te derenie,do dzisiaj jeżdżę na zbiór końcem sierpnia i przywożę na soki,dżemy,ucieram z cukrem na surowo i robię nalewki,są bardzo zdrowe.Ja mam posadzone 4 derenie jadalne,są tak do zjedzenia ,na wszystkie przetwory to mało,one wolno rosną,ale przywożę i robię dużo
-- 18 kwi 2013, o 21:24 --
Witaj Jonatanko,właśnie pisałam o dereni i jednocześnie dałyśmy do wysłania,dobrej nocki życzę,pozdrawiam
-- 18 kwi 2013, o 21:24 --
Witaj Jonatanko,właśnie pisałam o dereni i jednocześnie dałyśmy do wysłania,dobrej nocki życzę,pozdrawiam
-
jarzebinka82
- 200p

Ja właśnie dziś zakupiłam derenia ale 1 sztukę i tak się zastanawiam czy będzie owocował czy może potrzebuje zapylacza
. Dzięki za info o Śnieżycy, będę jej poszukiwać, a gdyby Ci się niemiłosiernie rozrosła i zaczęła gdzieś przeszkadzać to wspomnij o mnie
. Pozdrawiam wiosennie
!
-
koziorozec

Kasiu, nie ma sprawy jak się trochę rozrośnie to przypomnij na drugą wiosnę to się podzielę,a co do dwóch dereni to nie wiem,ja kupiłam więcej bo chcę mieć dużo owoców jak dojrzeją to zrobię zdjęcie,mogę też zrobić zdjęcie tych starych dereni jak pojadę na zbiór widok jest niesamowity owoc przy owocu,całe drzewo jakby płonęło ,całe czerwone,pokażę wam to
-
jarzebinka82
- 200p

Dzięki Martusiu
! Jak nie zapomnę to się przypomnę
. Miłego i
dnia!
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Martuniu
. Piękne sadzonki, są już u mnie
, dziękuję za dodatkii
lecę się napatrzeć, nacieszyć, pomacać 
lecę się napatrzeć, nacieszyć, pomacać - Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Dereń piękny 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martusiu zrób fotki tych starych dereni .Zainteresowałaś mnie tym co napisałaś o dereniach. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Muszę koniecznie dokupić jesienią więcej rodzajów wiosennych kwiatów. One teraz tak cieszą.
-
koziorozec

Witajcie,Kasiu,Iwonko,Ewciu,Jonatanko,miałam znowu bardzo pracowity dzień w ogrodzie,cieszę się,że paczka szybko przyszła do Iwonki,czy już wszystko posadzone ?i czy wszystko jasne.?
Jonatanko,co do twojego żywopłotu to ja mam małe pęcherznice złote i bordowe ale mam też Kalinę o białych kulistych kwiatach,ona też jest piękna,mogę ci wysłać trochę póżniej albo na drugi rok do takiego mieszanego żywopłotu będzie super
Jonatanko,co do twojego żywopłotu to ja mam małe pęcherznice złote i bordowe ale mam też Kalinę o białych kulistych kwiatach,ona też jest piękna,mogę ci wysłać trochę póżniej albo na drugi rok do takiego mieszanego żywopłotu będzie super