pi razy oko jest jak powinno: hortensje posadzone, kaliny też i hit tego dnia: tymi ręcami posadziłam sama naszą choinkę bożonarodzeniową: jestem wielka (albo głupiaMaska pisze:Pati owocnego szaleństwa, żeby Ci się udało wszystko we właściwym miejscu posadzić
Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
to ja już jutro sobie poczytam. Dziś w fabryce tak mna orzą, że wieczorem pewnie nawet szpadla w łapę nie wezmę 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Patka no jaśniste ,ze jesteś wielka
A jakie hortensje sadziłas ...
Ja tez jeszcze skoczę posadzić dwie różyczki ....przyjemność trzeba sobie dawkować
ee tam lenia juz mam
Ja tez jeszcze skoczę posadzić dwie różyczki ....przyjemność trzeba sobie dawkować
czekam na relacje ,a najlepiej fotorelacje
ciekawa jestem tej choinki
i hortensji
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Pati jak posadzisz swoje drzewko bożonarodzeniowe to dobrze podlewaj ...ja tego nie uczyniłam i dzisiaj stwierdziłam ze moja choineczka posadzona w zeszłym roku nie utrzymała się ... 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No to szybka relacja, bo jeszcze dzieci kąpać, siebie kapać, zlecenie zrobić, iść paść na pysk i takie tam
Pracowicie porobiwszy zdjęcia żywopłotu dopiero po obróbce stwierdziłam, że wyglądają jakby był tylko pas zaoranej ziemi, więc musicie mi uwierzyć na słowo, że tam są wsadzone malutkie krzewy
Tu na przykład hortensje, mają po 10-20 cm więc ma prawo ich nie widać, ale coś za coś, kupiłam małe ale 6 sztuk zamiast jednej dorodnej:

Hortensje to Polar Bear, Pinky Whinky, Pink Diamond, Vanilla Fraise, Limelight i jeszcze coś z Pink w nazwie, ale sobie nie przypomnę co...
Tutaj z kolei patyczki krzewuszki i tawuł od Marysi: w pierwszym rzędzie te, które już w wiadrze liście puściły, w drugim przedszkole:)

Tutaj kupne krzewuszki, forsycje, pęcherznice i coś jeszcze...wszystko mi się totalnie pozajączkowało i jest sadzone jak popadnie, tylko z grubsza trzymając się planu

Tu rzeczona choinka...może nie wygląda imponująco, ale jest mojego wzrostu i jak ją podniosłam z donicy to poczułam, że mogłabym w rwaniu na olimpiadzie już brać udział

a dalej za choinką i starym świerkiem wsadziłam jeszcze kaliny i patyczki budlejowe od Marysi i jak to wszystko zrobiłam to poczułam dziką satysfakcję mimo, że to mniej więcej 1/6 przewidzianego do obsadzenia żywopłotu...nic to do listopada mam czas
A teraz zdjęcie dla osób obdarzonych gigantyczną wyobraźnią, czyli rzut szerszy:

i teraz sobie wyobrażamy, że ta cienista rabata będzie za parę lat szczelnie obrośnięta żurawkami, bodziszkami, paprociami i hortensjami a w tle szumieć będą wysokie na dwa metry krzewy...
Relacja z ogrodowych kolorów jutro, bo już wyjce do wanny wchodzą
Pracowicie porobiwszy zdjęcia żywopłotu dopiero po obróbce stwierdziłam, że wyglądają jakby był tylko pas zaoranej ziemi, więc musicie mi uwierzyć na słowo, że tam są wsadzone malutkie krzewy
Tu na przykład hortensje, mają po 10-20 cm więc ma prawo ich nie widać, ale coś za coś, kupiłam małe ale 6 sztuk zamiast jednej dorodnej:

Hortensje to Polar Bear, Pinky Whinky, Pink Diamond, Vanilla Fraise, Limelight i jeszcze coś z Pink w nazwie, ale sobie nie przypomnę co...
Tutaj z kolei patyczki krzewuszki i tawuł od Marysi: w pierwszym rzędzie te, które już w wiadrze liście puściły, w drugim przedszkole:)

Tutaj kupne krzewuszki, forsycje, pęcherznice i coś jeszcze...wszystko mi się totalnie pozajączkowało i jest sadzone jak popadnie, tylko z grubsza trzymając się planu

Tu rzeczona choinka...może nie wygląda imponująco, ale jest mojego wzrostu i jak ją podniosłam z donicy to poczułam, że mogłabym w rwaniu na olimpiadzie już brać udział

a dalej za choinką i starym świerkiem wsadziłam jeszcze kaliny i patyczki budlejowe od Marysi i jak to wszystko zrobiłam to poczułam dziką satysfakcję mimo, że to mniej więcej 1/6 przewidzianego do obsadzenia żywopłotu...nic to do listopada mam czas
A teraz zdjęcie dla osób obdarzonych gigantyczną wyobraźnią, czyli rzut szerszy:

i teraz sobie wyobrażamy, że ta cienista rabata będzie za parę lat szczelnie obrośnięta żurawkami, bodziszkami, paprociami i hortensjami a w tle szumieć będą wysokie na dwa metry krzewy...
Relacja z ogrodowych kolorów jutro, bo już wyjce do wanny wchodzą
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Już to widzę, ale się namachałaś
Świetne te kamole!
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ja też widzę
Wzrok mam słaby, ale wyoraźnia jeszcze młoda
Choinka fajna
A w olimpiadzie (dypscyplina: rzut młotem lub podnoszenie ciężarów) weźmiemy razem udział. Choć ja chyba w para - dla niedowidzących i starszych 
Choinka fajna
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Pati praca w ogrodzie wykonana na medal 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Pat wykonałaś kawał pięknej roboty
już czekam na efekty
choinkę to nie za blisko płota posadziła
przynajmniej tak na fotce widać 
choinkę to nie za blisko płota posadziła
Też mi się tak wydaje, weź poprawkę na rozrośnięcie
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Też tak myślałam o tej choince
za blisko płotu na bank 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Pati, pracę gigantyczną wykonałaś
Sama się zdziwisz jak szybko te krzewy urosną
a rabata się zapełni

Sama się zdziwisz jak szybko te krzewy urosną
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Pati o Twoja choinka to okaz zdrowia ..przymie się,przyjmie...
dobry miałaś pomysł z obsadzeniem płotu... już widzę jak cudnie będą kwitly tawułki , dereń i inne krzaczki...
dobry miałaś pomysł z obsadzeniem płotu... już widzę jak cudnie będą kwitly tawułki , dereń i inne krzaczki...
Nieźle się dziś urobiłaś, Pat, więc nie dziwię się dzikiej satysfakcji
Choina wygląda świeżo i bardzo dorodnie - tylko patrzeć jak puści młode przyrosty (chociaż... chyba już puściła?).
Pozdrowienia dla Ciebie i wyjców
Pozdrowienia dla Ciebie i wyjców