Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Marzenko :wit
Nareszcie wiosenka! Krokusiki urocze, a będą się co roku rozrastać i będzie jeszcze ładniej. Pomysł z elektronicznym ogrodzeniem rabat przeczytałam z uwagą, to dla mnie nowość, a wydaje się świetnym rozwiązaniem! Czy na krzewach sadzonych jesienią widać już oznaki życia?
Pozdrawiam wakacyjnie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzenko, sadziłaś dalie? Wiesz że mi 90% zdechło? Posadziłam jedną z tych czerwonych i nie wiem czy czerwona czy białoczerwona. Reszta przemarznięta. Dopiero jak zaczęłam sadzić to zauważyłam że puste w środku ;:145
No nic, uważałam że czerwień nie pasuje mi do rabat to nie mam ;:131
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam po dość pracowitym weekendzie. Na szczęście nie przeziębiłam się: syn i pogoda czuwały nade mną ;:3 . Coś pchnięte do przodu, ale oczywiście pracy mnóstwo, przydaloby się mieć z 3ch ogrodników, żeby ogarnąć siedlisko.
Rozpoczęłam płotek, ale do końca chyba wieki miną, więc póki co pies na łańcuchu :( .

Kasiu ;:196 jak miło, że zaglądasz do mnie nawet z dalekich krajów ;:180 . W weekend skupiałam się na podwórku, bo jak zginął śnieg to pokazał straszny obraz. Potem wzięłam się za robienie płotka, nie zzajrzałam do krzewów :oops: , ale owocowe wciąż w pączkach, więc pewnie inne też.
Liczę na cebulowe, ze się rozrosną, ale i to co mam teraz bardzo mnie cieszy. Jesienią będę dosadzać kolejne, może te większe, bo teraz mam botaniczne, zeby szybko wiosnę mieć

Jola, moje dalie żyją, mam nadzieję. Bynajmniej nie widzę, zeby pomarzły. TO może podeślę Ci choć po kawałku z tego co mam? Przykro, żebyś nie miała ich u siebie, bo tak ładnie wyglądały w lesie ;:167
Mnie za to udało się uśmiercić mieczyki. Całą zimę przeżyły a na przewiosniu spleśniały, może choć przybyszowe ziarenka się uchowały. Posadzę/posieję w donice jak Ty i będę mieć szczypiorkow mieczykowych urodzaj. Ciekawe jak długo mężnieją takie maleństwa przybyszowe?

Trochę zdjęć mam, ale najpierw trzeba je obrobić ;:124
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pozdrawiam serdecznie poniedziałkowo, słonecznie i bardzo wiosennie :D Pracowita z Ciebie mróweczka :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie kłopocz się daliami. Muszę sobie wytłumaczyć że jak nie mam warunków do przechowywania to nie mogę próbować i już. Będę jak Julek, traktować dalie jako jednoroczne.
Moje dalie też chyba padły na przedwiośniu. Podobnie mieczyki. Zostały mi tylko cebulki przybyszowe. Reszta wszystko zmarzło i zgniło ;:222
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, mróweczka ? co Ty, ja z tych leniwych mrówek chyba, bo niewiele zrobiłam, ale Ty to mróweczka pełną parą. Jak czytam co zrobiłaś, bo mi szczęka opadła.
U mnie słońce świeci jak opętane, a ja w fabryce

Jola, a może siej sobie dalie, one z nasion też swietnie się udają i są o wiele tańsze niż gotowe karpy. Będę w tym roku tak robić, choć zagapiłam się i nie zrobiłam rozsady, wysieję do gruntu. Czasem nawet zdąrzą karpy wytworzyć. Ja się póki co z nimi pobawię, zobaczę co mi wyjdzie. Mam dwie paczki dalii, niby jednorocznych, ale to właśnie one dają się jako karpy przechować.
Mnie chyba mieczyki nie są pisane. Choć nie wytrzymałam i posadziłam w donice zielonkawe, ciemno-różowe i brązowe. Ciekawa jestem efektu?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Chcesz mieczyki żółto-łososiowe? Kupiłam w zeszłym roku, ale mi się kolor nie podoba to mogę Ci cebulki podesłać, a sobie zostawię tylko kilka przybyszowych na wypadek, gdybym zmieniła zdanie :wink: Potwierdzę czy je rzeczywiście mam wkrótce, bo leżą na górze...ale miesiąc temu były w dobrym stanie...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, jak masz na zbyciu, to poproszę. Koło starego domu wszystku ujdzie, bo tam przecież wiejska rabatka leniwego Anglika powstaje ;:306 . Będą towarzyszyć tym czekoladowym, o ile takimi się okażą te czekoladowe ;:65
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Cześć Marzka po przerwie zimowej ;:196 . Zastanawiam się , bo wspomniałaś, czy już sadzić dalie? Nie wiem czy jeszcze nie jest za zimna ziemia. Ja mieszkam na wschodzie a tu zawsze jest zimniej.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, witam, witam ;:196 . Nie, ja dalii też jeszcze nie sadzę, dopiero na koniec kwietnia chyba, zeby zaszybko z ziemi nie wyszły. One na mróz bardzo wrażliwe i nawet lekki przymrozek by je pościnał, jakby się wyrwały do słońca. Póki co tylko dołek/rowek z nawozem spod królików im naszykowałam. Pójdą tam razem z kannami, które ciekawe czy dziś mi nie pomarzły, bo z donicami na dwór wystawiłam. Nic z ziemi nie wychodzi, ale kłącza przy ściankach donic mogły mróz poczuć.
Co u Ciebie?
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

U mnie ciężko z organicznym nawozem, bo nie mam skąd wziąć. Dlatego kupiłam Rosahumus. Zobaczę jakie będą efekty. Doniczkowe po nim powypuszczały dużo nowych listków. Chyba wystawię dzisiaj róże w donicach na taras, bo ciasno w garażu. Patrzyłam na długoterminową to ma być już ciepło :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zawsze możesz kupić (przez internet także) granulowany obornik. Jest i kurzy i bydlęcy. Używam i jestem bardzo zadowolona :D
Marzko, a ja dziś mam wolne :heja :heja :heja
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzko, witam z nowym tygodniem...
Ja właśnie wczoraj kupiłam w Castoramie granulowany obornik - powinien być dostępny w większości sklepów ogrodniczych.
Życzę słońca oraz powodzenia w układaniu kopiących psów ;:173
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Marzenko ja właśnie rozrobiłam zaczyn z obornika gołębiego :lol:
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, każde g... dobre, bo w ten czy inny sposób nawozi ziemię i daje papu naszym roślinkom.

Kasiu, doczytałam, że też masz młodego pieska, Goldenka, czeka CIę więc układanie i uczenie. Rób to od samego początku, bo potem będzie jak u mnie :( .

Aniu, czytałam, że od rana miałaś plany ogrodowe, nic tylko zazdrościć, ja w fabryce i grzeję się otwierając okno. Od jutra prezes, więc nawet szybciej nie wyjdę :|

Agnieszko, wczoraj zakupy nawozowe uskuteczniałaś, nic tylko pozazdrościć. Muszę wybrac się do chrzestnej z wiadrami po farbach, przywiozę trochę krowiego nawozu, różyczki go bardzo lubią, nawet w formie gnojówki. Muszę zacząć kopać dołki, bo nie wyrobię się potem z sadzeniem. Mam umówionych rodziców, że w sobotę zawiozę im synka. Będę szaleć w ogrodzie z sadzeniem.

Grażynko, z gołębiego też dobry, pamiętam pod rośliny/warzywa zielone babcia dawała kurzy czyli ptasi nawóz. Jest dużo azotu. Na ptasim/ sikorczym nawozie rośnie mi trawa przy tarasie. Rośnie tam akacja, na której wieszam zimą słoninkę. Sikorki jedzą i nawożą ;:215 , a mnie trawa potem rośnie ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”