Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- bogusia177

- bogusia177

Ulko wiesz ja nie chcę się chwalić ,bo ze mnie skromna baba,ale Ty mnie prowokujesz ,mam jeszcze inną jukkę to znaczy taką ,która jeszcze rośnie i ma daleko do kwitnięcia ,a już jest dużo dużo wyższa ode mnie .Jak już ZAKWITNIE to wystawię fotkę :Pkoza pisze:Znów mi szczena opadła!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja się chwalę, że za dwa dni moja juka pełnie rozkwitu mieć będzie, a teraz oczka przetrzeć musiałam patrząc na Twoje juki![]()
![]()
![]()
![]()
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Bogusiu, a dlaczego ta juka, której jeszcze nie pokazałaś
tak Ci rośnie. Czy ona juz tak sama z siebie, czy może czymś ją dokarmiasz?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- bogusia177

Sama Krysieńko nie wiem chyba nie umie zahamować - hamulce jej wysiadłykryska pisze:Bogusiu, a dlaczego ta juka, której jeszcze nie pokazałaśtak Ci rośnie. Czy ona już tak sama z siebie, czy może czymś ją dokarmiasz?
ale ja znowu nie jestem taka wysoka -156 całych cm ,nie wspomnę o wadze - bogusia177

Gabrysiu kochana muszę Ci coś wyznać z bólem serca ,otóż Twoje rybki mi wszystkie zginęły
,posłuchałam Pana z programu Maja w ogrodzie i nasypałam do oczka wapna tak zalecał ów Pan ,chcąc utrzymać czystą wodę w oczku --- dałam dużo mniej niż polecał .Rybki były bardzo aktywne zdrowe było ich 28 dobrze mi rosły jedna już się wybarwiała ,bardzo mi ich szkoda .Po 2 dniach od nasypania przeklętego wapna ,gdy rano zaszłam je karmić ,myślałam ,że mnie KREW zaleje widząc ,że wszystkie nie żyły
,po co ja w ogóle go posłuchałam ,czasami mówią bzdury nie uświadamiając ludzi ---zapewniał ,że nic rybką nie zaszkodzi ,a jednak .
Na pocieszenie syn mi kupił 2 nowe ale to nie jest to ,bo miałam je od Ciebie z serca i mogłam patrzeć jak ładnie i zdrowo rosły
Dziękuję Ci GABI 
Na pocieszenie syn mi kupił 2 nowe ale to nie jest to ,bo miałam je od Ciebie z serca i mogłam patrzeć jak ładnie i zdrowo rosły
- bogusia177

- bogusia177

- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
bogusia177 pisze:Gabrysiu kochana muszę Ci coś wyznać z bólem serca ,otóż Twoje rybki mi wszystkie zginęły,posłuchałam Pana z programu Maja w ogrodzie i nasypałam do oczka wapna tak zalecał ów Pan ,chcąc utrzymać czystą wodę w oczku --- dałam dużo mniej niż polecał .Rybki były bardzo aktywne zdrowe było ich 28 dobrze mi rosły jedna już się wybarwiała ,bardzo mi ich szkoda .Po 2 dniach od nasypania przeklętego wapna ,gdy rano zaszłam je karmić ,myślałam ,że mnie KREW zaleje widząc ,że wszystkie nie żyły
,po co ja w ogóle go posłuchałam ,czasami mówią bzdury nie uświadamiając ludzi ---zapewniał ,że nic rybką nie zaszkodzi ,a jednak .
![]()
![]()
Na pocieszenie syn mi kupił 2 nowe ale to nie jest to ,bo miałam je od Ciebie z serca i mogłam patrzeć jak ładnie i zdrowo rosłyDziękuję Ci GABI
Bogusiu, już czytałam o tym w innym dziale.
Mnie też jest przykro że podają takie rady ludziom, ale już nic nie poradzisz i nie martw się aż tak.
Te które Ci syn kupił też będą pociechą, a może się też rozmnożą?
A ta hortensja naprawdę piękna.
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Rybki
Bogusiu bardzo mi przykro, że Ci rybki padły, że też w telewizji podają takie nie sprawdzone porady. Ja sobie kupiłam preparat "anty glon" i od czasu do czasu jak jest upał to trochę wlewam pisze: że jest nie szkodliwy dla ryb i roślin moje jeszcze żyją.pozdrawiam
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu, współczuję z powodu rybek i szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o sypaniu wapna do oczek:shock: W stawach hodowlanych stosuje się je, owszem, ale do oczka
Nie stosuję żadnej chemii.... napowietrzenie, filtr, sporo roślin, trochę czasu i wszystko będzie ok....zobaczysz 
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- bogusia177