Marysieńko nie wiem czy pamiętasz u mnie cienia jest sporo dlatego ciemna zieleń dominuje i żółtki ładnie się na niej prezentują. Na zewnątrz -7 a odczuwalna -15 wg amerykanów , a ja w ciepłym pokoju obserwuję kiwające drzewa! Byle do wiosny
Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Dorotko miło mi Cię gościć również w moim ogrodzie, który jest nieodłączną częścią wyspy i zapraszam serdecznie!
Marysieńko nie wiem czy pamiętasz u mnie cienia jest sporo dlatego ciemna zieleń dominuje i żółtki ładnie się na niej prezentują. Na zewnątrz -7 a odczuwalna -15 wg amerykanów , a ja w ciepłym pokoju obserwuję kiwające drzewa! Byle do wiosny
Przywabiasz wiosnę - super, niech już przyjdzie bo dość mam szarości
Widzę, że zakupy były. Ja wczoraj kupiłam begonię i mieczyki, begonie wsadzę do doniczki w domu, a mieczyki co, też do doniczek, czy wstrzymać się i na dwór, niektóre mają kiełki.
Widzę, że zakupy były. Ja wczoraj kupiłam begonię i mieczyki, begonie wsadzę do doniczki w domu, a mieczyki co, też do doniczek, czy wstrzymać się i na dwór, niektóre mają kiełki.
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Marysiu bardzo ładne kwiatuchy pokazałaś
A na 3-cim zdjęciu co to takie pięknie kwitnące 
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- Maska

- Kontakt:
Justynko begonię wsadź, a mieczyki to pod koniec kwietnia się wsadza więc wytrwają! Mieczyki w doniczkach to chyba nie najlepszy pomysł chyba, że w bardzo głębokich. A szarości wszyscy mamy dość
Basiu na 3 od góry to nasturcja, próbuję rozjaśnić dzień,
, bo słonko
znowu poszło w .........
Basiu na 3 od góry to nasturcja, próbuję rozjaśnić dzień,
Marysiu, witam wiejski ogród i jego gospodynię w kolejny słoneczny dzień (dmucham, jeśli słońce nie dopisuje zbytnio...). Kwiaty pokazałaś przeurocze - mimo, że za odcieniami żółci nie przepadam, to przyznaję że dały mi kopa energetycznego. Dziękuję kochana i zyczę Ci pomyślnego wtorku!
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
A ja się cieszę z ocieplenia -12 rano
Mogło być więcej
Słoneczko mam cały czas, tylko w niedzielę na dłuższy czas się schowało i popadywały jakieś białe strzępki. Łatwiej znosić mrozy, kiedy jest tak jasno.
- Maska

- Kontakt:
Agnieszko dmuchaj mocno
bo szarość posępna, a w radio straszą opadami śniegu po południu!
Właśnie o tej porze żółcie mi nie przeszkadzają, a wręcz radują! Ostatnio nawet je polubiłam są takie bezproblemowe ! i kojarzą się ze słońcem. Pogody ducha życzę!
Ewuniu podziel się tym słoneczkiem
choć trochę, może ten wiatr go przywieje
Basiu nie wiem jakie to mogą być nasionka - ja sobie nie przypominam, a Ty taka skrupulatna nic więcej nie napisałaś
Wszystko co dostałam od Ciebie miało wyczerpujące opisy 
Właśnie o tej porze żółcie mi nie przeszkadzają, a wręcz radują! Ostatnio nawet je polubiłam są takie bezproblemowe ! i kojarzą się ze słońcem. Pogody ducha życzę!
Ewuniu podziel się tym słoneczkiem
Basiu nie wiem jakie to mogą być nasionka - ja sobie nie przypominam, a Ty taka skrupulatna nic więcej nie napisałaś
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Podmucham. Żeby tylko większy wiatr się nie zerwał
Gdyby to była normalna wiosna, siedziałabym sobie w ogrodzie...
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
O tej porze roku już też byłabym na działce, a tu mróz trzyma -7, i ani grama słoneczka nie widać
. Roślinki mi się powyciągają na parapecie z braku światła
.
- Maska

- Kontakt:
Ewciu, Lidziu gdyby była wiosna to moja codzienność wyglądałaby inaczej, a tyle jest do zrobienia i można byłoby sobie pomalutku codziennie coś, a tak to tylko chodzę przestawiam te pojemniczki z rozsadami, oglądam, bo nawet porządków mi się nie chce robić. Po południu jadę do mamy, bo przyjdzie majster do zepsutego telewizora, po drodze jakieś zakupy już pod kątem świąt i dzień zaliczony! Lidziu ja przestawiam te moje maleństwa i nie wyciągają się, a posiałam lawendę ze swoich nasion i postawiłam pojemnik na lodówce wysoko i jak sobie po paru dniach przypomniałam to takie ciągutki wyrosły 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ale jeszcze choróbsko w małym tkwi ...
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Basiu, też nie miałam pojęcia, Marysia pisze, że to sparaxis
Prawda, że ładne?
Ach Masko !
Te twoje energetyczne kwiatki ! Oglądam i sycę oczy ( to przede wszystkim ) ale w związku z kulinarnymi planami świątecznymi , którymi mam nabitą głowę, mam perwersyjne skojarzenia i : kwiaty cukinii na placki , kwiatki pelargonii do sałatki a popiłabym rosą z liliowców.
A placki cukiniowe np.takie.

Te twoje energetyczne kwiatki ! Oglądam i sycę oczy ( to przede wszystkim ) ale w związku z kulinarnymi planami świątecznymi , którymi mam nabitą głowę, mam perwersyjne skojarzenia i : kwiaty cukinii na placki , kwiatki pelargonii do sałatki a popiłabym rosą z liliowców.
A placki cukiniowe np.takie.

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Dobrze, że u Ciebie coś optymistycznego znalazłam. Żółty chaber to u mnie wspomnienie, wymarzł rok temu.
Dziś dla pocieszenia kupiłam kłącze akantu na opakowaniu pisze ąkant miękki, czym to różni się od greckiego muszę sprawdzić.
Dziś dla pocieszenia kupiłam kłącze akantu na opakowaniu pisze ąkant miękki, czym to różni się od greckiego muszę sprawdzić.