Małgosiu blisko mam do brico po ile były hortensje
Ogrodowe zmagania Justyny - cz. 2
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe zmagania Justyny - cz. 2
Justynko po czym patrzysz, że puste nasionka

-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj, zakupy superowe. Gdzie ulokujesz te katowniki? Fajne, takie wymyslne 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Bozenko,nie pamietam dokładnie,ale albo 8 zł albo 9 zł,bo za magnolię płaciłam 9 zł,a ona była najdroższa.W Brodnicy hortensje ogrodowe były w 3 lub 4 kolorach kwiatów.
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Cieszę się, że siewki masz dorodne, zakupy doniczek trafione. Ja martwię się, że moja krzewuszka o białych kwiatkach nie żyje. Nic się z nią nie dzieje. Ale może przy wiosennych zakupach coś wypatrzę.
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Witajcie w ten mroźny dzień. Z nieba leci biały puch, sypie tak mocno że nie widać nic ponad 100m. No i kto by pomyślał że pojutrze pierwszy dzień wiosny...
Jeden plus takiej pogody to taki, że czysto jest przynajmniej za oknem ..... no i jeszcze jeden, mąż zaciera ręce że nie musi jeszcze nic w ogrodzie robić
bo jak było troszkę cieplej to już mu trułam żeby mi wbudował na końcu warzywnika obrzeże chodnikowe
Mireczko, jak nie dostaniesz to Tobie też mogę zrobić sadzonkę - jak już się tak rozkręcam
Madziu (MID2006) - pójdą na elewację a na nich będą wisieć doniczki z fuksjami
Bożenko - wbij sobie w google jak wyglądają nasiona jeżówki, są zdjęcia i będziesz wszystko wiedzieć
Ewelinko, kolejne nasiona dzisiaj kupione, werbena i osteospermum na all.., czekam więc na nie i dalej ruszam do dzieła
Madziu (variegata) - szkoda że nie mogłaś dojechać, ale będzie jeszcze takich spotkań całe mnóstwo
Maju, Niunia - buziolki kochane
Iguś - każdy z nas się uczy całe życie. W przyszłym roku będziemy już mądrzejsze, chociaż wątpię czy będziesz przebierać nasionka, dasz instrukcję i każda sama będzie się w kopciuszka bawić
Jeden plus takiej pogody to taki, że czysto jest przynajmniej za oknem ..... no i jeszcze jeden, mąż zaciera ręce że nie musi jeszcze nic w ogrodzie robić
Mireczko, jak nie dostaniesz to Tobie też mogę zrobić sadzonkę - jak już się tak rozkręcam
Madziu (MID2006) - pójdą na elewację a na nich będą wisieć doniczki z fuksjami
Bożenko - wbij sobie w google jak wyglądają nasiona jeżówki, są zdjęcia i będziesz wszystko wiedzieć
Ewelinko, kolejne nasiona dzisiaj kupione, werbena i osteospermum na all.., czekam więc na nie i dalej ruszam do dzieła
Madziu (variegata) - szkoda że nie mogłaś dojechać, ale będzie jeszcze takich spotkań całe mnóstwo
Maju, Niunia - buziolki kochane
Iguś - każdy z nas się uczy całe życie. W przyszłym roku będziemy już mądrzejsze, chociaż wątpię czy będziesz przebierać nasionka, dasz instrukcję i każda sama będzie się w kopciuszka bawić
Justynko,doniczki kupione,teraz tylko czekać co w nich posadzisz fajnego poza różą.Bardzo dekoracyjne te wieszaczki.
-
Pashmina2006

Alez to bedzie pieknie wygladac. Nie sadzilam ze one sa takie mocne
im dluzej na ta wiosne czekamy, tym dluzej ona robi sobie z nas jaja. W sam raz na Wielkanoc chyba.
- justyna_gl

Aniu, też fuksje
troszkę ich już mam i jeszcze kolejne zamówione.
Madziu - będziemy pewnie stroić choinkę. W święta Bożego narodzenia nie było śniegu to teraz jest. Nieważne że to inne święta i dzieci powinny szukać jajek w trawie a nie w śniegu...

Madziu - będziemy pewnie stroić choinkę. W święta Bożego narodzenia nie było śniegu to teraz jest. Nieważne że to inne święta i dzieci powinny szukać jajek w trawie a nie w śniegu...
-
Pashmina2006

Narciarze w tym roku maja niezla frajde... Tak krotko trwaja te cieple pory roku, jak juz sa to biegna tempem konia na wyscigu. A zimsko jak ten zolw, wlecze sie i liczy ze moze jednak go zaakceptujemy. Nie to zebym cos do zolwi miala 
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Justynko dzień dobry
wstawaj śpioszku, szkoda dnia 
- justyna_gl

Witajcie kochani... troszkę zdjęć zostawiam. Za oknem biało to chociaż z domu troszkę zieleniny.
Skrętniczek od mojej siostrzyczki Monisi. Już za chwileczkę, już za momencik...

Kalanchoe znowu kwitnie
Begonia rośnie ślicznie

Katalpa ma już listki właściwe
No i krzewuszka druga (także sadzonka zrobiona własnoręcznie)- myślałam że nie żyje a tu taka niespodzianka

Skrętniczek od mojej siostrzyczki Monisi. Już za chwileczkę, już za momencik...

Kalanchoe znowu kwitnie
Begonia rośnie ślicznie

Katalpa ma już listki właściwe
No i krzewuszka druga (także sadzonka zrobiona własnoręcznie)- myślałam że nie żyje a tu taka niespodzianka

Cześć Justi! Chociaż uprawa doniczkowa wnosi trochę radości w te szare dni... u mnie o dziwo zasiewy jakoś się trzymają i wygląda na to, że doczekam się pierwszych własnoręcznie wyhodowanych sadzonek lobelii, szałwii omączonej i kobei... Oby!
Życzę Ci możliwie dobrego dnia
Życzę Ci możliwie dobrego dnia
-
Pashmina2006

Witaj, wiosna w domu u Ciebie juz zawitala
piekne sa te twoje roslinki! Kalanchoe slicznie kwitnie
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Justynko
piękne wschody 
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Cześć Justynko, roślinki cudne, zwłaszcza skrętnik. Nigdy wcześniej go nie widziałam. Marzena namawiała mnie kiedyś na fiołki, ale one tak jak i róże jakoś mnie nie kręcą ... jeszcze nie... na razie nie... ciekawe tylko jak długo? Bo jak zobaczyłam Chopina, to jakby coś mnie ruszyło i do dziś o nim myślę