Ogród Marty
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty
Martusia trzymam kciuki wszystko się uda i będzie pięknie.U mnie też okna nietypowe chcemy część wymienić na tarasowe oj pracy sporo.Będziemy się wspierać.
A
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
jeszcze raz dziękuję za wsparcie ,jesteście wspaniałe 
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Witaj Marto,przyszłam z rewizytą i bardzo złoszczę się na internet,że wolno otwiera mi zdjęcia a widzę,że jest co oglądać
Podoba mi się bardzo taki klimatyczny ogród,nie wspomnę o pozycjach,które nadal są w moich planach;bożykwiat,janowce,świerk Inversa.Zresztą co ja tu będę wymieniać.Piwonie też lubię i czekam na kwitnienie nowo posadzonych w tym sezonie 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Marta, ja mam nieustajacy remont na wsi juz czwarty rok...
Co rok coś robimy i jest nadzieja, że niedługo da się juz tam zamieszkać na stałe, a nie tylko wakacyjnie. W tym roku przyszła pora na okna, no i chciałabym jeszcze zrobić podłogę w pokoikach na górze...
W przyszłym roku może wreszcie przyjdzie pora na łazienkę. W każdym razie na pocieszenie - z perspektywy ciągłego remontu - mogę powiedzieć, że jak remont jest, to jest okropnie, ale na szczęście o tym wszystkim szybko się zapomina po fakcie 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Utknęłam u Ciebie na dobre
Piękne rośliny - wielkie kępy, kolorowo, róznorodnie. Tak jak lubię. Strsznie mi się podoba
Zachwycił mnie rdest himalajski i żółte naparstnice. Gdybyś chciała je przerzedzić, wyrzucić ja się chętnie nimi zaopiekuje 
-
koziorozec

Mireczko-dziękuję za wizytę,piwonie to jedne z najpiękniejszych kwiatów nie mówiąc o zapachu ale one tak okazale nie chcą kwitnąć na początku,muszą się rozrosnąć ale wyrabia to cierpliwość ,potem wszystko nadrobią,dzieje się tak dlatego że sprzedają korzonek z dwoma lub jednym oczkiem.
muszę ci powiedzieć,że piękny cytat przytoczyłaś i wszystko co w życiu się przydarza bardzo uczy pokory.
Ewciu-gajowa,amorków w ogrodzie jest więcej,ale trzeba sporo czasu by wszystkie dojrzeć.
Czy ten domek na wsi,który remontujesz też będzie w świętokrzyskim? ja jeżdżę tam na grzyby
muszę ci powiedzieć,że piękny cytat przytoczyłaś i wszystko co w życiu się przydarza bardzo uczy pokory.
Ewciu-gajowa,amorków w ogrodzie jest więcej,ale trzeba sporo czasu by wszystkie dojrzeć.
Czy ten domek na wsi,który remontujesz też będzie w świętokrzyskim? ja jeżdżę tam na grzyby
-
zbyszek50

- Od: 13 gru 2009, o 15:40
Witaj, pozwoliłem sobie odwiedzić twój ogród i jestem pod wielkim wrażeniem. Jest to taki ogród który bardzo mi odpowiada. Widzę u Ciebie dziesiatki perełek, które poruszyły moje ogrodnicze serce i połechtało uczucie chciejstwa. Naprawdę super!!!!
-
koziorozec

Aniu dziękuję za wizytę,ja nigdy nie wyrzucam roślin bo jest mi żal mają pod dostatkiem miejsca niech sobie rosną ale mogę się podzielić bo wiem,że idą w dobre ręce.Ten rdest mylnie został oznaczony jako himalajski ,już gdzieś tłumaczyłam ,a stało się tak bo nie umiałam obsługiwać komputera i ktoś mi pomagał,już sobie coraz lepiej radzę,ten rdest to rdest wężownik odmiana "Superbum"-to bujna delikatna ,kępiasta bylina,jest autentycznie wielką ozdobą ogrodu-tak dumnie się wynosi i długo kwitnie.Więc rdest na pewno mogę ci odstąpić,nie wiem na ten moment co z naparstnicą rdzawą bo w nadwyżkach jest dużo zamówień i w pierwszym miejscu muszę to zrealizować może będą jeszcze nasionka bo ja ich nie sprzątam na zimę,żeby się rozsiały ,wszystko będę wiedzieć jak ruszy wegetacja jeżeli nie będzie jakiejś nadwyżki to zbiorę ci w jesieni nasionka,myślę że będziemy w kontakcie i przypomnij się-pozdrawiam 
- sweety

Himalajski czy nie, jest piękny
Wyjątkowo podoba mi się jego kolor. Do naparstnic też mam słąbość, bo to takie zwykłe, wiejskie rośliny. Dziękuję za chęci 
-
koziorozec

Witam cię Zbyszku w moich skromnych progach,cieszę się że miło pospacerowałeś,a ja teraz wracam na twoją stronę i gapię się na piękną kalinę,mam ich parę w ogrodzie bo ją uwielbiam,ale teraz w zimie mam ją u ciebie bo nie mam jej żadnego zdjęcia,pozdrawiam i zapraszam
-
koziorozec

Aniu,rdest masz na pewno i myślę,że i naparstnica się znajdzie,może będzie mniejsza, ale będzie szybciej niż z nasion wszystko się okaże niedługo.Masz rację co do koloru naparstnicy jest niepowtarzalny nie ma innej rośliny o takim kolorze 
- sweety

Jesteś kochana
Dziękuję 
- Pacynka
- 500p

- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Kochana, przejrzałam Twoje czarowne obrazy po raz wtóry. Szalenie spodobało mi się zestawienia białej piwonii i błękitnego irysa
Znasz może jego nazwę?
Wybrałam także rośliny do mojego przedogródka:)
- floks biały
- floks czerwony
- jeżówka
- rudbekia błyskotliwa
- dzielżan jesienny,
oraz kilka z wątku sprzedażowego poproszę, ale to już na PW może.. :]
Wybrałam także rośliny do mojego przedogródka:)
- floks biały
- floks czerwony
- jeżówka
- rudbekia błyskotliwa
- dzielżan jesienny,
oraz kilka z wątku sprzedażowego poproszę, ale to już na PW może.. :]
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Tak, tak - w świętokrzyskim, a jakże (tak już nawet dośc blisko Małopolski)koziorozec pisze:Czy ten domek na wsi,który remontujesz też będzie w świętokrzyskim? ja jeżdżę tam na grzyby
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
Martusiu, życzę anielskiej cierpliwości podczas remontu
Oh rewolucja na całego
Duże zmiany, dużo kurz..ale później równie duża radość
.
Mnie czeka tylko malowanie jednego pokoju
Jakie będziesz miała nowe kolorki pomieszczeń? Ja planuję ciepłą soczystą zieleń.
Mnie czeka tylko malowanie jednego pokoju