Moje parapety-skrętniki, storczyki i fiołki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
orchidea177
200p
200p
Od: 13 lut 2013, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje parapety-skrętniki, storczyki i fiołki

Post »

Ciekawa barwa fiołeczka , naprawde śliczny:)
x-h-n

Post »

Cudne dostałyście prezenty ;:303
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Miltonie przepiękne ;:215 Moich kilka skrętników przezimowało nieźle, a teraz im bliżej wiosny, tym gorzej wyglądają. Mam nadzieję, że wezmą się w garść. Trzymam za twoje kciuki ;:333
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Piękne storczyki ;:303
A ja też mam jednego skrętnika w podobnym stanie ;:174 .Nie wiem,czy wyzdrowieje :?
Trzymam kciuki za Twojego
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Sweety GLORIA dziś niestety nie wygląda lepiej. Kwiatki co prawda stoją ale liście leżą, chociaż ma mokro. Marne szanse, chociaż cały czas nie tracę nadziei.
Alunia dziekuje, ale tak jak pisałam wcześniej nie jestem zadowolona kondycją skretników po zimie. Trochę pocieszam się tym że wszyscy twierdzą że to trochę normalne
Heliofitka nie miej mi za złe, ale od razu lepiej mi się zrobiło, że nie tylko mnie dopada niegramotność. Łatwiej się człowiekowi z tym pogodzić :lol: Miltonia piękna, ale trochę się jej boję, bo już jedną ukatrupiłam
Labka1 no pewnie że przecudny...to przecież mój imiennik :;230
Lucy23-61 ta ostatnia miltonia jest cudnie ubarwiona. Mam nadzieję że postoi długo i doda swą urodą trochę radości
Orchidea177 fiołeczek przekwitł, teraz czekam na powtórkę kwitnienia.
Hiuan dopiero od zeszłego roku doczekałam sie że na kazde święto dostaję storczyka, teraz muszę tylko ukierunkować na falenopsisy ;:224
Nolinko z tymi skrętnikami to naprawdę mozna dostać zawału. Moje właśnie dostają focha
]Jolu1313 mam nadzieję że nasze pupilki jednak zechcą zostać z nami. Jak będą takie humorzaste to zagrożę rozwodem

Na bieżąco u mnie

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Bordowa Miltonia cudo, pozostałe równie urocze ;:oj ;:333
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Witaj Joluś ;:172
Dlaczego ja tak późno trafiłęm na twój wątek ;:88 , przestudiowałem go dokłądnie, jest co oglądać i podziwiać. ;:215 ;:303 Storczyki przeurocze ;:433 ;:433 fiołeczki super ;:215 , skrętniki ;:63 ;:138 ;:215 , nie wiem czy dobrze zauważłem na jednym ze zdjęć widziałem hoykę. Teraz będę śledził Twój wątek na bieżąco. ;:108 ;:108
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Ale pięknie kwitnie ten storczuś ;:oj
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

A u mnie skrętniki się zapączkowały i nawet brutalne rozsadzanie im nie zaszkodziło ;:215 Biały nawet kwitnie i kwiatekstoi na sztorc jak żołnierz na warcie ;:215 Tylko malutka sadzonka którą kupiłam jakoś pod koniec zeszłego sezonu jest bardziej mizerna ale puszcza młode listki to jestem pewna że się podniesie ;:215
Twoje pewno tylko tymczasowo się fochnęły, przyjdzie wiosna to ruszą z kopyta ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jolu musisz pogadać ze swoimi skrętnikami. Ten z takimi zwiędniętymi liśćmi może być zalany, zobacz czy nie podgniwają mu korzenie, ja maiłam taki sam przypadek i udało mi się uratować- przesadziłam w nową ziemię.Moje skrętniki budzą się do życia, na niektórych pokazały się pąki.
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

Piękne kwitnienie storczyka a srętniki niech ci szybko wracają do zdrowia ;:108 Trzymam kciuki za nie :wink:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Piękne Miltonie ;:138 Dla mnie póki co każdy inny storczyk niż Phalenopsis to wyższa szkoła jazdy. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu ..masz rację..czy jest jakis mój imiennik?..Na pewno też byłby sliczny... ;:306 ;:306 ;:306 podoba mi się Twoje myślenie.. ;:196
storczys tez piękniusi.. :tan
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

mocno trzymam kciuki za skrętniki, niech odżyją, bo tak pięknie kwitną ;:108
miltonia śliczna ;:215
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Eva, Elcia1974 Miltonia dziękuje i ja również. Dla mnie też to wyzwanie i przyznam się że nie wiem o niej za dużo. Mam nadzieję że ktoś bardziej doświadczony coś mi o niej szepnie
Stefanek dzięki za odwiedziny i tak miłe słowa. Mam coraz mniej czasu na forum, ale mam nadzieję że teraz kiedy kwiatków jest coraz wiecej i będzie się czym pochwalić to i czas musi się znaleźć. jeśli chodzi o hojkę to dobrze widziałeś, jest mojego chowu, uparta jak osioł, kwitła dopiero dwa razy a ma wiele lat
Alunia, Agnieszka dziękuję za milutkie słowa. Storczyki powoli przekwitają, jakoś ostatnio mam wrażenie że ich kwiatki utrzymują się krócej.
Niunia1981, Jola1, Sylvi niestety GLORIA wcale nie ma się lepiej. Przesadziłam ją w nową ziemię, ale raczej jej nie uratuję.
Labka1 mam nadzieję że gdzieś masz swoją imienniczkę w kwiatkach, a jeśli nie to tylko wielka strata kolekcjonerów
Lece zrobić zdjecia to moze jeszcze dopuszczą mnie dziś do komputera i zdążę coś wkleić :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”