Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
-
gienia1230
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
Lojka, spróbuj, mnie Kumato smakiem nie powaliły, wolę malinówki ale mojej rodzince wyjątkowo smakują w porównaniu do innych z marketu.
aha, w jakim sklepie sprzedajesz te pomidorki?
aha, w jakim sklepie sprzedajesz te pomidorki?
Pozdrawiam! Gienia.
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Odpowiedź na pw.
Jeśli to nie tajemnica to napisz tutaj.lojka 63 pisze:Odpowiedź na pw.
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
Nie stwierdziłem różnicy w smaku.Kalma pisze:Artur - A jest jakaś różnica pomiędzy Zulu a Kumato?
Ale w zimie, od teraz akceptuję tylko Kumato i śliwkowego z Lidla.
Pozostałych marketowych wolę w zimie nie kupować.
I jeszcze Canario lekko niedojrzały z marketów na Teneryfie jest też teraz właśnie doskonały.
- cydynka
- 100p

- Od: 24 sty 2013, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam
W tym roku pierwszy raz zakładam warzywnik i posiałam pierwszy raz nasiona pomidorów, niestety troche jestem rozczarowana nierównomiernością wschodów między poszczególnymi odmianami i ilością w jakiej wschodzą.Poza tym zaskakuje mnie rozbudowany system korzeniowy takiego malutkiego krzaczka stąd pytanie w co pikować pomidorki,czy opakowanie po jogurcie będzie wystarczające?No i jaką ziemię użyć, czy dodać od razu niewielką ilośc nawozu do pomidorów?
Z góry dziękuję za pomoc
Monika
W tym roku pierwszy raz zakładam warzywnik i posiałam pierwszy raz nasiona pomidorów, niestety troche jestem rozczarowana nierównomiernością wschodów między poszczególnymi odmianami i ilością w jakiej wschodzą.Poza tym zaskakuje mnie rozbudowany system korzeniowy takiego malutkiego krzaczka stąd pytanie w co pikować pomidorki,czy opakowanie po jogurcie będzie wystarczające?No i jaką ziemię użyć, czy dodać od razu niewielką ilośc nawozu do pomidorów?
Z góry dziękuję za pomoc
Monika
pozdrawiam Monika
Teraz to zauważyłem, szok ......Kalma pisze:U mnie kumato tańsze - $1 za 4 sztuki - importowane z Meksyku
W Auchan Polska 4 sztuki Kumato kosztują teraz 8,50pln więc ponad 2.5 x drożej.
Import z ES.
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
cydynka, możesz pikować w opakowanie po jogurcie, ale oczywiście dużym - 0,5-0,4l.
. Jeżeli w małe, to za jakiś czas trzeba będzie powtórnie przełożyć w większe. Najlepsze to specjalne podłoże do siewu i pikowania. Absolutnie nie dawaj od razu dodatkowego nawozu - popalisz korzonki. W takim podłożu już jest startowa dawka nawozu. Jeżeli za 3-4 tygodnie zauważysz, że listki od czubka są coraz mniejsze, albo za jasne, to wtedy można czymś słabym zasilić
.
- romaszka

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Cydynka, kubki po dużym jogurcie, jak najbardziej odpowiednie, musisz porobić dziurki w dnie, ja robię rozżarzonym gwoździem
. Na początku uprawy żadnych nawozów nie dajemy, dopiero później ale o szczegółach nawożenia musisz poczytać w odpowiednich wątkach.
Och, Jola już odpowiedziała
Och, Jola już odpowiedziała
- cydynka
- 100p

- Od: 24 sty 2013, o 08:34
Dzięki wielkie za pomoc dziewczyny,czyli dobrze zbieram po dużej śmietanie wystarczą 
pozdrawiam Monika
Też tak kiedyś robiłem, ale żona narzekała na smród palonego plastiku.romaszka pisze:musisz porobić dziurki w dnie, ja robię rozżarzonym gwoździem.
Teraz używam mini wiertarki z wiertłem 2mm.
- wosiek67
- 500p

- Od: 26 lut 2012, o 14:24
Wiertarka lepsza nie śmierdzi i nie daje takiego wywiniętego brzegu otworu.
Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
To ja wtrącę swoje trzy grosze.
Dziurki robię po prostu nożyczkami do paznokci, wbijam i tyle.
Dziurki robię po prostu nożyczkami do paznokci, wbijam i tyle.
- lobuzka

- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Aaaa.... to i ja wtrącę
Podbnie jak Mariola używam nożyczek - obcinam kawałeczek brzegu spodu kubka (w dwóch miejscach)
Podbnie jak Mariola używam nożyczek - obcinam kawałeczek brzegu spodu kubka (w dwóch miejscach)
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Ja tak samolobuzka pisze:... obcinam kawałeczek brzegu spodu kubka (w dwóch miejscach)
Ją używam wkrętarki i wiercę po 5 do 10 sztuk na raz.