Zostaw listkom jak najdłuższy ogonek, tylko najlepiej tnij nożykiem albo żyletką żeby było gładkie cięcie. Odstaw na jakieś 3 godziny żeby przyschło a następnie wsadź je w torf pod kątem, tak, żeby jakiś centymetr - półtora były w ziemi. Na efekty niestety trzeba długo czekać, więc musisz się uzbroić w cierpliwośćtreissi pisze:Zdobyłam dzisiaj 2 listki zamiocalcusa. Są ze sobą połączone. Bardzo proszę o wskazówki co z nimi zrobić.
Teraz ja - treissi
- effa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Dziękuję Ci Ewo. Ale skoro mówisz, że trzeba długo czekać to ja cierpliwa nie jestem. Jutro polece do biedronki i sobie kupie - po 10 zł będą.
Tak w ogóle to radzę Wam zajrzeć jutro do biedronki bo ma być 8 rodzajów kwiatów. U mnie w jednej biedronce już dzisiaj były - kupiłam 2 bo byłam z M. Ale jutro chyba pójdę sama
Tak w ogóle to radzę Wam zajrzeć jutro do biedronki bo ma być 8 rodzajów kwiatów. U mnie w jednej biedronce już dzisiaj były - kupiłam 2 bo byłam z M. Ale jutro chyba pójdę sama
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mi się udało kupić polyciasa z biało-zielonymi listkami
ostatni był ;) w sumie u mnie w Biedronce były chyba tylko 4 polyciasy
reszta to draceny 
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Ja też do cierpliwych nie należę, ale w sumie stwierdziłam, że spróbować można a efekt cieszytreissi pisze:Dziękuję Ci Ewo. Ale skoro mówisz, że trzeba długo czekać to ja cierpliwa nie jestem. Jutro polece do biedronki i sobie kupie - po 10 zł będą.
ooo to w takim razie może polecę jak znajdę chwilę, choć zauwazyłam że w tej mojej biedronce to nie zawsze są kwiaty pomimo reklamytreissi pisze:Tak w ogóle to radzę Wam zajrzeć jutro do biedronki bo ma być 8 rodzajów kwiatów.
- Siedmiokropka
- 100p

- Od: 11 maja 2007, o 13:16
- treissi

Wrrrrrrrrr
Mam wam tyle do pokazania, a tu mi baterie w aparacie padły
Kupiłam dracena godsefiana i polisciasa. M mnie siłą wyciągał ze sklepu, bo chciałam wszystkie brać
Niestety nie udało mi się kupić zamicalcusa
A tak w ogóle to u mnie w jednej biedronce było 8 rodzajów (4 draceny, zamioculcas, 2 polisciasy i szeflera), a w drugiej tylko dracenki.
Myszorku ja kupiłam tego co ty
Siedmiokropko wszystkie skrętniczki są już zamówione, ale jeśli chcesz to ciachnę dla Ciebie listek. Powiec mi tylko czy ma byc ukorzeniony czy nie.
A tu zdjęcie mojego daktyla

Mam wam tyle do pokazania, a tu mi baterie w aparacie padły
Kupiłam dracena godsefiana i polisciasa. M mnie siłą wyciągał ze sklepu, bo chciałam wszystkie brać
A tak w ogóle to u mnie w jednej biedronce było 8 rodzajów (4 draceny, zamioculcas, 2 polisciasy i szeflera), a w drugiej tylko dracenki.
Myszorku ja kupiłam tego co ty
Siedmiokropko wszystkie skrętniczki są już zamówione, ale jeśli chcesz to ciachnę dla Ciebie listek. Powiec mi tylko czy ma byc ukorzeniony czy nie.
A tu zdjęcie mojego daktyla

- treissi

Kurcze albo popsuła mi się ładowarka do bateri albo baterie
Ale kupiłam zwykłe alkaiczne baterie i zdjęcja mam
Na początek nowości od Beatki:
Bluszczyki

Zroślicha

Begonka

Dostałam też od Beatki listki gloksyni. Poradźcie jak je ukorzenić.
Teraz nowości sklepowe
Polyscias

Dracena godseffiana

A to dzisiejszy bezimienny zakup za 2,99

A tu spójrzcie jakie listki puszcza moja areka

Tutaj niespodzianka jaką sprawił mi mój skrzydłokwiat. Myślałam, że już skończył na dobre kwitnąć w tym roku

Mam jeszcze prośbę do Przemka - spójrz co moja teściowa zrobiła z tą biedną roślinką
Powiec proszę co z nią zrobić? Zaszczepić a resztę wyrzucić?
I na koniec kilka zdjęć z mojego codziennego godzinnego zraszania roślinek

Na początek nowości od Beatki:
Bluszczyki

Zroślicha

Begonka

Dostałam też od Beatki listki gloksyni. Poradźcie jak je ukorzenić.
Teraz nowości sklepowe
Polyscias

Dracena godseffiana

A to dzisiejszy bezimienny zakup za 2,99

A tu spójrzcie jakie listki puszcza moja areka

Tutaj niespodzianka jaką sprawił mi mój skrzydłokwiat. Myślałam, że już skończył na dobre kwitnąć w tym roku

Mam jeszcze prośbę do Przemka - spójrz co moja teściowa zrobiła z tą biedną roślinką
I na koniec kilka zdjęć z mojego codziennego godzinnego zraszania roślinek