Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Aguś...kilka dni nie zaglądałam, więc trooochę miałam uzupełniania lektury...dobrych kilka stron,
oczywiście na storczykach oczy zawiesiłam zdecydowanie dłuuuużej...piękne ;:138
A ja wiem jak wygląda pieris :;230 , jak dla mnie taki sobie, dostałam go jako roślinę domową, więc zmarniał...gdybym wtedy miała ogródek :roll: to by inna gadka była, tam zdecydowanie lepiej powinien wyglądać. ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Agus porannie,takie widoki to dobry poczatek dnia.Ja nie mam ręki do paparoci.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Oj... tęskno mi za latem! Niezwykle energetyczne te Twoje fotki. Szałwisko piekne! ;:167
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

U mnie ta szałwia też rośnie bez rewelacji. Dostawałam już kilka razy sadzonki ale nie zakwitła.
Będę dalej na nią polowała bo ta Twoja jest śliczna i ogromniasta a ja lubię tego typu rośliny w ogrodzie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko mam nadzieję, że wzejdzie Ci więcej sieweczek, bo jak czytam co dziewczynki piszą, to ona może różnie rosnąć, czasami kaprysi ze wzrostem..... ale może akurat uda się i urośnie w wielkie krzaczory :D

Dorotko myślę, że powinna ładnie wzejść, u mnie sama się rozsiała na rabatce.... nie wiem jak będzie w tym sezonie, bo wyłożyłam rabatę na której rośnie agrowłókniną ( czego żałuję i po kawałku usuwam :roll: ) ale może gdzieś sieweczka się zaplącze...

Małgosie dwie ;:196 to Szałwia Muszkatołowa , roślinka dwuletnia, ale bardzo ładnie się wysiewa :D

Jadziu paprocie to kapryśnice, czasami są z nimi naprawdę duże kłopoty, zasychają, gubią listeczki...... U mnie są takie w miarę, ale widziałam czasami takie okazy, ze normalnie aż nie mogłam się napatrzeć.... taka jest u mnie w ośrodku zdrowia..... prawdziwy okaz.....ogromna, gęsta i piękna......

Aniu a może gdzieś się pojawi sieweczka, ja w związku z tym, ze nie bardzo mam na nią miejsce nie starałam się wysiać, a teraz żałuję, bo mogłam wytrzepać przekwitnięty kwiatostan na rabatkę, sieweczki byłby do dodania dla chętnych....

Edytko, no tak.... byłby drugi rok :lol: czas upływa błyskawicznie :D Ale nic straconego, jak posiejesz w tym roku, to na przyszły będzie jak znalazł :lol: Jeśli moja się pojawi to postaram się zebrać nasionka i chętnie się podzielę :D

Kasiu ja nie mogę sobie przypomnieć jej zapachu :oops: ale jeśli w tym roku zakwitnie to na pewno powącham. Mam nadzieję, że ładnie Ci się wysiała. Ona naprawdę jest ślicznym krzaczorkiem :D

Kasiu Agatce poprzestawiały się literki w nazwie i chodziło jej nie o domowy Pieris a o Pteris :D Tego też nie znałam, ale już znam, dzięki Agatki fotce :D
Cieszę się bardzo, że podobają Ci się storczyki ;:196

Małgosiu witaj ;:196 Paprocie to kapryśnice, nie zawsze chcą ładnie rosnąć....

Nelu witaj ;:196 Oj tak.... tęskno za latem, już coraz bliżej.... ale zawsze najbardziej ciągną się te ostatnie tygodnie....

Jolu postaram się pozbierać nasionka, jeśli moja sieweczka zakwitnie,.... a może w ogóle jakaś jeszcze jedna sieweczka się znajdzie to sobie ją odbierzesz przy kawce 8-) :lol:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

No tak koleżanka znowu z laptopem po domku biega.
Co dobrego robisz na obiad, bo u mnie rybka i surówka z kiszonej kapuchy.Post czas zacząć.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu no znasz mnie .... biegam z laptopem :;230 Teraz właśnie jestem w kuchni smażę racuszki z ananasem na śniadanko, u córci spała koleżanka i zgłosiły zamówienie :wink: :lol:
A na obiadek chcę zrobić rybkę po grecku, bo nie było jej u mnie chyba kilka lat :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, Twoje storczyki niemal jak w orchidarium, które zwiedzałem. Sama słodycz 8-)
Pisałyście o różnych pasożytach roślin. Ja muszę w końcu się dowiedzieć, co żyje w doniczkach moich roślin. Nie widziałem tego nigdy, bo to ziemny pasożyt ale na podstawkę wypływają kupki i część roślin choruje :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:...te paskudy przychodzą do nas z nowymi roślinkami..... ja tak przyniosłam do domu wełnowce, przez które o mało się nie pożegnałam ze storczykami.... ale na szczęście po prawie 2 latach walki udało mi się je wytępić....
paprocie to prawdziwe kapryśnice.... Ja swoje miniaturki niestety musiałam wyrzucić przez wełnowce, które przeszły na nie ze storczyków....a były takie piękne, strasznie mi ich żal, zaraz pokażę jak wyglądały....

Obrazek...
Aguś ;:196 - czy ja dobrze zrozumiałam że wszystkie powyżej pokazane storczyki wyrzuciłaś z powodu Wełnowca... w storczykach, czy w paprociach?
Nie byłam świadoma że takie coś istnieje... straciłam kilka storczyków myśląc że je przelałam, bo jak korzenie za bardzo przesuszyłam to podlewając zostawiłam sporo wody między doniczkami.. och - ze mnie to kwiaciarka ;:124
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Jakie ty piękności pokazujesz, spacer po Twoim ogrodzie to wielka przyjemność i balsam na moją duszę :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:Jolu no znasz mnie .... biegam z laptopem :;230 Teraz właśnie jestem w kuchni smażę racuszki z ananasem na śniadanko, u córci spała koleżanka i zgłosiły zamówienie :wink: :lol:
A na obiadek chcę zrobić rybkę po grecku, bo nie było jej u mnie chyba kilka lat :lol:

to masz świetny zmysł koordynacji ruchów, piszesz, gotujesz...Rybkę po grecku robisz z miodem?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ona ma 3 pary rąk ;:138
Walentynkowy ;:cm ślę
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku bardzo miły jesteś, dziękuje za takie pochlebne słowa o moich storczykach, kocham te kwiaty i cieszę się, że tak bujnie kwitną :D
Ciekawa jestem bardzo co za paskuda siedzi w Twoich roślinkach, jak już będziesz wiedział to daj proszę znać...

Zytuś witaj ;:196
Wyrzucić musiałam wszystkie te paproteczki widoczne na fotce, nie dało się wyplenić z ich maleńkich pierzastych listeczków wełnowca. Storczyki na szczęście udało mi się uratować. Długo walczyłam z wełnowcem na nich, ale na szczęście wojna zakończyła się sukcesem :D
Zytko dla storczyków przesuszenie nie jest straszne.... po tym ładnie się regenerują, zabójcze jest zalanie, gniją ich mięsiste korzenie i po prostu giną....

Kasiu bardzo mi miło, ze odwiedziny w moim ogródku sprawiają Ci przyjemność.... wpadaj jak najczęściej ;:196

Madziu a bo to wszystko z doskoku :;230 Przerwach mieszania w patelni kilka zdań w komputerku i znów do garów :wink: :lol:
Nie rybki nie robię z miodem, nie znam takiego przepisu. A Ty tak robisz???

Iwonko przeceniasz mnie kochana ;:196 ..... ale taka jest prawda, że nie lubię siedzieć bezczynnie, cały czas coś wymyślam. A już się cieszę, bo za chwilę biorę się za robienie wianków wielkanocnych.... uwielbiam to :tan
Tobie również przesyłam walentynkowego buziaka ;:167 ;:167 ;:167

Dziś Walentynki, więc może coś na czerwono :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55