W moim ogródku - IWONA1311
- anka93
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 paź 2008, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Iwonko, u Ciebie powoli coś się rusza w ogrodzie
.Tak jakby nie było zimy 
- MonaeS

- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko czy ty nie mieszkasz w tym samym rejonie co ja? Co to za wyróżnienia? U nas zima 100% a u ciebie kiełkują tulipany. Tak nie moze być. Stanowczo protestuję. 
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu dziękuję, ale to dopiero początek zakupów i aż się boję co będzie dalej jak zaczną się w sklepach pokazywać cebulki i kłącza...
Tajeczko na opakowaniu tej naparstnicy jest napisane że to roślina dwuletnia, ale ma ciekawy kolor więc ją kupiłam i miejmy nadzieję że ładnie wzejdzie bo do sadzonek będzie troszkę chętnych pewnie, jeśli zechcesz (i oczywiście coś wyrośnie) to chętnie podzielę się z Tobą sadzonkami.
Ja również będę jeszcze dokupować nasionka ale będą to głównie warzywa, bo niewiele zostało z ubiegłego roku.
Ranniki wyrastają ale czy zakwitną na razie było widać tylko listki a teraz znów są pod śniegiem.
Beatko Aniu tulipany kiełkują i inne cebulowe również ale w środę wróciła do mnie zima. W czwartek tyle napadało śniegu że kalorie ze zjedzonych pączków spaliłam przy odśnieżaniu...
Żeby nie było wątpliwości to dzisiejsze zdjęcia

Tajeczko na opakowaniu tej naparstnicy jest napisane że to roślina dwuletnia, ale ma ciekawy kolor więc ją kupiłam i miejmy nadzieję że ładnie wzejdzie bo do sadzonek będzie troszkę chętnych pewnie, jeśli zechcesz (i oczywiście coś wyrośnie) to chętnie podzielę się z Tobą sadzonkami.
Ja również będę jeszcze dokupować nasionka ale będą to głównie warzywa, bo niewiele zostało z ubiegłego roku.
Ranniki wyrastają ale czy zakwitną na razie było widać tylko listki a teraz znów są pod śniegiem.
Beatko Aniu tulipany kiełkują i inne cebulowe również ale w środę wróciła do mnie zima. W czwartek tyle napadało śniegu że kalorie ze zjedzonych pączków spaliłam przy odśnieżaniu...
Żeby nie było wątpliwości to dzisiejsze zdjęcia

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu zima u Ciebie na całego, u mnie, mimo, że nie bardzo daleko nie padał śnieg, jeszcze leżą resztki sprzed odwilży....
U Ciebie biało i pięknie
U Ciebie biało i pięknie
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Iwonko,ta stokrotka ma niesamowitą chęć do zycia, w lutym pierwszy raz widzę cos kwitnącego.
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
IWONA1311 pisze: wydawało mi się że to jest rannik ale do końca to nie jestem pewna bo na razie same listki wychodzą...
![]()
Iwonko, to jest na pewno rannik, w dodatku to kwiat, tylko on jest otoczony taką koroną zieloną,
kiedy ją podniesie do góry - do słońca, to zobaczysz piękny złoty kwiatuszek w środku - liście ranników wychodzą po kwiatkach.
Przed niedzielnym spotkaniem przyniosłam wszystkie swoje nasiona na kuchenny stół i zrobiłam remanent,
dzięki temu nie kupię nasion, które już mam, co często mi się zdarzało.
Brakujące kupiłam w sklepie internetowym PNOS, nie muszę przynajmniej pamiętać o liście.
Czytałam, że chcesz dosadzać rozchodniki i masz rację, bo one tylko wiosną niewidoczne,
później są cały czas ozdobne, mam kilka odmian, w tym takie o dwubarwnych liściach.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Iwonko mnie podobnie jak Eli wydaje się, że to właśnie jest kwiat rannika, tylko jeszcze nie wybarwiony, on ma taką koronę liściową razem z kwiatem.
Piękna zima u Ciebie.
Ja na wsi nie byłam już ponad miesiąc, ale tak dużo śniegu napadało, że opiekunka do Mamy drzwi na ganek nie mogła otworzyć.
Piękna zima u Ciebie.
Ja na wsi nie byłam już ponad miesiąc, ale tak dużo śniegu napadało, że opiekunka do Mamy drzwi na ganek nie mogła otworzyć.
- IWONA1311

Agnieszko masz rację zima na całego i nawet wczoraj musiałam małemu ulepić nowego bałwana bo poprzedni na przez noc się rozpuścił. Jak u Ciebie mniej śniegu to może już bliżej do wiosny?
Małgosiu masz rację, to pierwszy kwiatek w tym roku w moim ogrodzie.
Elu mam nadzieję że masz rację, choć w ubiegłym roku mój rannik wyglądał tak jak wychodził z ziemi
i to było pod koniec marca, ale te są z Włoch to może bardziej im się spieszy? Ja też muszę przejrzeć nasiona i zobaczyć co mam żeby nie dublować zakupów, ale jeszcze mam troszkę czasu więc się nie spieszę. Rozchodników muszę koniecznie w tym roku nasadzić bo pięknie wyglądają jesienią.
Tajeczko mam nadzieję że to rannik ale na razie to tyle śniegu spadło że pewnie nie szybko się przekonam.
Małgosiu masz rację, to pierwszy kwiatek w tym roku w moim ogrodzie.
Elu mam nadzieję że masz rację, choć w ubiegłym roku mój rannik wyglądał tak jak wychodził z ziemi
i to było pod koniec marca, ale te są z Włoch to może bardziej im się spieszy? Ja też muszę przejrzeć nasiona i zobaczyć co mam żeby nie dublować zakupów, ale jeszcze mam troszkę czasu więc się nie spieszę. Rozchodników muszę koniecznie w tym roku nasadzić bo pięknie wyglądają jesienią.Tajeczko mam nadzieję że to rannik ale na razie to tyle śniegu spadło że pewnie nie szybko się przekonam.
- Tajka

Iwonko skoro te ranniki przywiozłaś z Włoch, więc może mają trochę inną odmianę, ale to jest rannik z pewnością.
Na razie niech sobie śpi pod śniegiem.
U mnie kiedyś pod koniec lutego zakwitły, ale w końcu zginęły, gdyż posadziłam na patelni i latem słońce cebulki wypaliło.
Na razie niech sobie śpi pod śniegiem.
U mnie kiedyś pod koniec lutego zakwitły, ale w końcu zginęły, gdyż posadziłam na patelni i latem słońce cebulki wypaliło.
- IWONA1311

Tajeczko możliwe że to jakaś inna odmiana rannika jest też opcja że moje na słońcu posadzone też się upiekły w ubiegłym roku i już nie wyjdą
poczekamy zobaczymy co z nich będzie.
A dziś dla poprawy humoru odrobinę mojej wiosenki, niestety domowej na razie dla wszystkich zaglądających tu.
Miłej niedzieli

A dziś dla poprawy humoru odrobinę mojej wiosenki, niestety domowej na razie dla wszystkich zaglądających tu.
Miłej niedzieli

- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Trzeba sie jakoś rozweselać. Żółte kwiaty imitują nam nieco słonko. Zawsze coś
A moje pączki też zostały spalone w ferworze odśnieżania...
A moje pączki też zostały spalone w ferworze odśnieżania...
- Tajka

Iwonko wiosenny akcent w domku już masz.
Tylko patrzeć, jak hiacynt zakwitnie.
Ja także część zimowej dekoracji schowałam, a z pawlacza wyciągnęłam żółte narcyzy, tyle, że sztuczne.
Tobie również miłej niedzieli życzę.
Tylko patrzeć, jak hiacynt zakwitnie.
Ja także część zimowej dekoracji schowałam, a z pawlacza wyciągnęłam żółte narcyzy, tyle, że sztuczne.
Tobie również miłej niedzieli życzę.
Iwonko wiosna i w domu potrzebna, u mnie tylko jeden storczyk kwitnie...cały czas oczy same lecą na parapet
Każdy już chyba ma dosyć zimy 
- IWONA1311

Aniu masz rację trzeba sobie jakoś umilać to czekanie na wiosnę, ja jutro jak mi się uda to pojadę do Castoramy i Praktikera w poszukiwaniu wiosny.
Tajeczko jak byłam ostatnio w Biedronce to nie mogłam sobie nie kupić wiosennych kwiatuszków, mam nadzieję że jeszcze jutro coś sobie dokupię.
Aniu tu się z Tobą zgodzę chyba każdy ma już dosyć zimy i z utęsknieniem czeka na wiosnę. U mnie kwitnie kilka storczyków i oleander ma już spore pąki ale żonkile i hiacynty musiały się pojawić.
Tajeczko jak byłam ostatnio w Biedronce to nie mogłam sobie nie kupić wiosennych kwiatuszków, mam nadzieję że jeszcze jutro coś sobie dokupię.
Aniu tu się z Tobą zgodzę chyba każdy ma już dosyć zimy i z utęsknieniem czeka na wiosnę. U mnie kwitnie kilka storczyków i oleander ma już spore pąki ale żonkile i hiacynty musiały się pojawić.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Iwonko , ja też już wiosnę ''produkuję''.
Hiacynt ma pąki a tulipan już spore zielone noski. Ma być czerwony.