Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Post »

Witajcie Kochane, dziękuję, że mnie odwiedziłyście :wit , reszta chyba boi się zarazić ;:306 , bo tak tu pusto i cicho... a tak liczyłam na wsparcie forumek :wink: . No cóż, człowiek zawsze cierpi w samotności... :;230

Lulko, jak pisałam wcześniej, sama byłam zdziwiona zmianami, jakie zaszły w moim ogrodzie. Dopiero na zdjęciach widać je jasno i wyraźnie. Cieszę się, że mnie odnalazłaś :D . Furtka zawsze stoi otworem, więc wpadaj kiedy zechcesz ;:108 .
A pączki? Mimo mocnego postanowienia, że nie zjem ani jednego - skusiłam się na dwa (zgodnie z teorią Aguniady miało pójść w cycki, więc musiałam tak dla symetrii :;230 ) Mam tylko nadzieję, że nie były to takie złośliwce: https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 7227_n.jpg

D-M, dziękuję, faktycznie - nie ma czego zazdrościć, już nawet wolałabym iść do pracy, byle się tak podle nie czuć. A dziś ostatnia sobota karnawału... i koło nosa przejdzie mi super impreza... ;:145

Maju, a z czego tak wnioskujesz? :wink: Ale fakt dziś czuję się o niebo lepiej. Temperatura spadła, głowa chwilowo nie boli, tylko kaszel nie daje spokoju... Dla jeszcze większej poprawy samopoczucia zaraz pędzę do Twojego wątku i mam nadzieję się nie rozczarować :twisted:, jakieś umilacze będą?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Asiu czytam, że już lepiej się czujesz, najważniejsze,że gorączka spadła, to teraz już będzie tylko lepiej. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka ;:196 Strasznie się rozpanoszyła grypa w tym roku i to jakiś taki paskudny szczep, bardzo ciężko się ją przechodzi i ciągnie się i ciągnie..... Zdrowiej szybciutko ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu zdrówka życzę,grypę przechodziłam 4 lata temu i dwa tygodnie leżałam,a kaszel taki,ze płuc mało nie wyplułam ;:224

Słoneczko Ci wysyłam z rana

Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Agness, Aniu ;:196 . W miłym towarzystwie od razu samopoczucie się poprawia :D
Poprawiło mi się na tyle, że miałam siłę (i ochotę) machnąć kilka fotek :D
Z 10 fioletowych kobei wykiełkowało już 5 ;:138 , z czego jedna wybitnie się wyróżnia... białe niestety siedzą cicho...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

namoczyłam dziś kolejne krążki i będę siać dalej: lobelkę, męczennicę, dzwonki... kalendarz biodynamiczny mówi, że pora odpowiednia...

i jeszcze trochę parapetowej wiosny...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja poczekam z sianiem jeszcze 9 dni - 18 II też jest podobno bardzo korzystny do siania. U mnie wiosna przychodzi później, więc i później od Was powinnam siać. Ale jestem już w blokach startowych - szklaernka, krążki i nasiona czekają :;230
Miłego weekendu Kasiu ;:196 Czytałam, że jesteś po tym tygodniu zmęczona...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Nie wiem, kto tu jest zmęczony...
Ja się cieszę, że wreszcie mnie odwiedziłaś, a tu okazuje się, że wpisałaś się przez pomyłkę... ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu piękne hiacynty,no ładne masz plany co do siania.Wytłumacz mi łopatologicznie z tymi krążkami,jak to robić,chcę je kupic i spróbować.
Po ile nasionek sypiesz do krążka?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asieńko, pięknie wykiełkowały Twoje nasionka, u mnie kobea jakaś trefna w tym roku :evil:
Mam nadzieję, że gorączka spada i osobisty lekarz pomaga ;-)) Przy okazji wpisu Aguś powiem, że mój osobisty jest wyjazdowy w ten weekend, więc nie wiem kogo dogląda ... ;:224
Wracaj do zdrówka kochana, zajrzyj do wątku Gardenii i do zjazdowego, może choć wirtualna towarzyska aktywność pomoże Ci zapomniec o bólu głowy... ;:168
Ściskam Cię kochana i przesyłam buziaki z życzeniami zdrowia ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Aniu swoje krążki kupowałam w centrum ogrodniczym, ale z tego co piszą dziewczyny, można je dostać także w marketach budowlanych (np. Obi czy LM). Kupujesz suchy, płaski krążek, układasz na podstawce, zalewasz wodą, czekasz chwilę aż spęcznieją i możesz siać! Kobeę wysiałam po jednym nasionku do krążka, a lobelię czy dzwonki po kilka.

Kasik, ;:196 . Mój M też poza domem, więc dogorywam w samotności... ;:306 Na szczęście jest FO ;:224 ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Asia chodź ;:168 zapraszam ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Lecę ;:118
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Wraca Asikowe poczucie humoru, więc od razu widać, że jest lepiej :;230 Pogrzej się jeszcze trochę w łóżeczko, żeby do końca wypędzić choróbsko ;:108 Kobea ruszyła :shock: Gratulacje! U mnie latające wysiewy będą prawdopodobnie powtórzone, tylko muszę kupić takie krążki jak Ty masz lub jakieś podłoże do wysiewu.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jejku.....a ja w tyle z siewami ;:223 ciągle zapominam kupić krążki - taka skleroza ;:306
ale dziś jadę do Auchana to tam poszukam :uszy

wypoczywaj i zdrowiej sobie spokojnie...... ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Bozuniu, przecież ja jestem śmiertelnie poważna... ;:306 A od pozycji horyzontalnej pomału mi się odleżyny robią ;:306
Martuś, udanych zakupów ;:333 . Ze mnie to w ogóle niespotykanie spokojny człowiek... :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kasiu! Asiu! Nie narzekajcie. Mój eM. stale za granicą i jakoś żyć muszę. Chora, zdrowa, zmęczona, czy nie radzić sobie muszę. Tylko słabo się odśnieża z zapaleniem krtani i oskrzeli, ale cóż ... wówczas człowiek wie, że żyje :;230 Jeszcze ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”