A pomysl jeszcze, zeby zamiast kwadratu zrobic dwa wezsze bierzniki i przelozyc je w poprzek stolu, na wysokosci krzesel naprzeciwko.... tylko zabij mnie a nie pamietam czy stol masz w prostokacie calkiem, czy inny jest ten prostokat hihi
Ogródek Robaczka cz. 6
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 6
Jakbys dobrala ten duzy obrus pod spod tej kwadratowej serwetki w kolorze tla na zaslonac i z tego samego uszyla ze dwie poduszki na kanape, to bylo by cacy
A pomysl jeszcze, zeby zamiast kwadratu zrobic dwa wezsze bierzniki i przelozyc je w poprzek stolu, na wysokosci krzesel naprzeciwko.... tylko zabij mnie a nie pamietam czy stol masz w prostokacie calkiem, czy inny jest ten prostokat hihi
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szaleństwo kwiatowe nie ogranicza się do roślin
Śliczne zasłony.
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasik gratulejszyn - Ciociu! Domek wiosenny jak bajka, a jak dojdą już gotowe zasłonki, to już będzie czad!
Tez nie za bardzo lubie motywy kwiatowe, ale na tych zasłonkach wygląda to... tak bogato 
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Śliczne tkaniny. Dobrze tu proponują:). Zasłonki, poduszki, może na serwety albo obrus starczy. Kocham takie rożane wzory:).
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Bardzo lubię takie angielskie róże...na wsi mam taką narzutę w sypialni i myślę o urządzeniu jej całej w takim angielsko-sielskim stylu...kiedy juz ją urządzę, bo - jak cała góra w domku - jest jeszcze przed remontem 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Kasiu materiały śliczne i gratuluję zostania ciociom
na pewno będziesz najukochańszą ciocią na świecie 
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Kasiu cudowne dekoracje, ja w tym roku odpuszczam (chociaż ścięta forsycja w zeszłym tygodniu właśnie żółciutko zakwita), u mnie w domu czyste szaleństwo, młodzi zmieniają całą górę łącznie z przestawianiem ścian
, więc stwierdziłam, że odpuszczam, mam nadzieję, że na Wielkanoc zdążę
. Gratulacje ciociu 
- Jule

Nie nie dwa bierzniki, tylko jedna dluga wstege 15-20 cm wzdluz stolu - tak zeby Ci sie 4 podkladki w kolorze starego rozu - pod talerze zmiescily 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Lulka, serio?? Nie chciałam kopiować..samo wyszło
Madziu, dopiero je zamawiam, mam nadzieję, że po uszyciu też będą mi się podobać
Iwonko, spódnica powiadasz...
Ja ostatnio sięgam po odważniejsze kolory, ale wzorów unikałam..wszystko przede mną
Majeczko, dzięki! Z daleka zapach hiacyntów nie poraża intensywnością, lekka woń wiosny unosi się w całej kuchni
Julek, obrus mam duży, owalny. Muszę przemyśleć te bieżniki, czy nie będzie za pstrokato..
Dzięki Ewa! Miło mi, że Ci się podoba materiał! Chcę różami ozdobić wyjście na taras, przedłużenie ogrodu różanego w domu
Lukrecjo, zwykle wybierałam proste, klasyczne kolory i gładkie faktury, ale że angielski styl coraz bardziej mnie zakręcił w ogrodzie, a domek jest z cegły, kuchnia jasna, w rustykalnym stylu, to takie dodatki wydają się na miejscu. Cieszę się, że podzielasz moje upodobania
Nemezjo, dziękuję za głos w dyskusji
Aprobata na Forum jest, więc zasłony mogę zamawiać
Ewa gajowa, u mnie jeszcze masa "niedoróbek" w domu..ciągle mam ambitne plany na takie wykończenia jesienią i zimą, ale wtedy jakoś dopada mnie zmęczenie sezonem i lenię się zamiast coś konstruktywnie planować i działać. W pierwszej kolejności muszę zamówić meble do biblioteki bo książki i papiery M nas zasypią
Monia, bardzo dziękuję
Będzie mi bardzo miło rozpieszczać bratanka, ale perspektywy na odwiedziny dosyć odległe..
Ilonko, ojej, niezła demolka!
Współczuję remontu, to pewnie uciążliwe
Dzięki za gratulacje!
Jule, na środku stołu zawsze mam jakieś kompozycje, świece, dlatego preferuje większe obrusy niż drobiznę - muszę to przemyśleć, dzięki!
Zapomniałam dodać, że zostało nam tylko 23 dni do 1 marca
3 tygodnie zlecą piorunem
Madziu, dopiero je zamawiam, mam nadzieję, że po uszyciu też będą mi się podobać
Iwonko, spódnica powiadasz...
Majeczko, dzięki! Z daleka zapach hiacyntów nie poraża intensywnością, lekka woń wiosny unosi się w całej kuchni
Julek, obrus mam duży, owalny. Muszę przemyśleć te bieżniki, czy nie będzie za pstrokato..
Dzięki Ewa! Miło mi, że Ci się podoba materiał! Chcę różami ozdobić wyjście na taras, przedłużenie ogrodu różanego w domu
Lukrecjo, zwykle wybierałam proste, klasyczne kolory i gładkie faktury, ale że angielski styl coraz bardziej mnie zakręcił w ogrodzie, a domek jest z cegły, kuchnia jasna, w rustykalnym stylu, to takie dodatki wydają się na miejscu. Cieszę się, że podzielasz moje upodobania
Nemezjo, dziękuję za głos w dyskusji
Ewa gajowa, u mnie jeszcze masa "niedoróbek" w domu..ciągle mam ambitne plany na takie wykończenia jesienią i zimą, ale wtedy jakoś dopada mnie zmęczenie sezonem i lenię się zamiast coś konstruktywnie planować i działać. W pierwszej kolejności muszę zamówić meble do biblioteki bo książki i papiery M nas zasypią
Monia, bardzo dziękuję
Ilonko, ojej, niezła demolka!
Jule, na środku stołu zawsze mam jakieś kompozycje, świece, dlatego preferuje większe obrusy niż drobiznę - muszę to przemyśleć, dzięki!
Zapomniałam dodać, że zostało nam tylko 23 dni do 1 marca
3 tygodnie zlecą piorunem
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ciociu...gratuluję
Materiały boskie ale mi skradł
drugi...cudny
a ty wybrałaś pierwszy tak?
Sielsko, anielsko...romantycznie....jak zawsze u Ciebie
Materiały boskie ale mi skradł
Sielsko, anielsko...romantycznie....jak zawsze u Ciebie
- OLUNIA
- 500p

- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Hej Kasieńko
gratuluję bratanka
,teraz kolej na Ciebie i na dziewczynkę
to rodzice oszaleją do końca
Śliczny ten materiał ...będzie romantycznie oj będzie ,pięknie się wtopią w Twoje wnętrze domku
Śliczny ten materiał ...będzie romantycznie oj będzie ,pięknie się wtopią w Twoje wnętrze domku
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Brat mieszka niedaleko mamy, czy też wywędrował gdzieś dalej?
Cos czuję, że bedziesz rozpieszczać bratanka.
Cos czuję, że bedziesz rozpieszczać bratanka.
- Jule

Kasiek nie myslalam o drobnicy - na poczatku pomyslalam o czyms takim - bialy obrus i biezniki rozane ale pozniej sobie przypomnialam, ze jednak chyba nie masz prostokatnego stolu
Ja niby mam prostokatny ale konce sa lekko sciete i takie bierzniki sie nie za dobrze ukladaja.
Ale sa takie szafry na stoly - przewaznie 20 cm na 4-5 m i je sie kladzie na normalnych obrusach, wzdluz stolu na srodku - dekoracjom stolowym w niczym to nie przeszkadza
To tylko taka idea - pogadac chcialam hihi
Ale sa takie szafry na stoly - przewaznie 20 cm na 4-5 m i je sie kladzie na normalnych obrusach, wzdluz stolu na srodku - dekoracjom stolowym w niczym to nie przeszkadza
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kasiek, fajne zasłony będziesz miała. Mi się bardziej podoba ten drugi, bardziej wyrazisty i ale dlatego że bardziej zbliżony do fioletu. Poza tym na kolorach się nie znam.
Ale jest pewne że kiecki takiej bym nie założyła
nie przepadam za wzorami na ciuchach.
Ale jest pewne że kiecki takiej bym nie założyła
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Zasłony mam bardzo podobne ślicznie się prezentują właśnie te z materiału,
który ma wplecioną nitkę z połyskiem. W oknach wyglądają lekko i bardzo elegancko.
Kasia mam 83 krążki i dużo nasionek, zaczynam zabawę w sianie kwiatuszków po 20-tym.