W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Iwonko - nie martw się, zaopatrzenie w szkółce zdążysz zrobić. Da Astronomicznej wiosny poczekamy.
...no i dobrze... ulepiłaś bałwanka, też bym się skusiła gdybym miała dla kogo. ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwoniu , mogłaś o dwa X większego , mało się starałaś . Choć muszę przyznać , że całkiem ładny ;:215
Zyciu nie narzekaj , że nie ma dla kogo bałwanka robić. Szykuj się na następną zimę. Już będzie chętny na bałwanka ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Zytko zakupy na pewno jeszcze zdążę zrobić nie mogę się już tylko doczekać wiosny.Bałwanka w przyszłym roku będziesz mogła i Ty ulepić dla Jagódki ;:108
Tadziu dziękuję, ale bałwanka większego trudno było dziś zrobić, śnieg strasznie mokry a pod spodem woda i ciut większa kula i już nie dało się jej toczyć :( gdyby to był świeży śnieżek to i bałwan byłby większy
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko bardzo chętnie podzielę się z Tobą iryskami tylko musisz przyjechać w czasie kiedy będą kwitły, Mam i żółtego i białego i inne.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu nie wiem o jakich iryskach piszesz ale ja szukam żółtego tego niziutkiego co ma najpierw kwiatki a potem liście, z cebulowych co będę kwitły skoro wiosny. Wysokich na razie nie przewiduję sadzić.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja właśnie wysokie Ci proponuję takiego niskiego z cebulek nie mam ale mogę się za nim rozglądać i jak znajdę to zadzwonię tylko nie wiem czy je sadzi się na wiosnę czy raczej jesienią.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu je się sadzi jesienią, teraz posadziłam znów mieszankę i na wiosne okaże się czy będą znowu same niebieskie czy trafi mi się też żółty. Zaraz jadę do Lublina i pewnie zajrzę na choiny, zrobić mały rekonesans bo i Kasia coś dawno do nas na forum nie zaglądała.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też jestem ciekawa co tam mają, ja teraz jestem spieszona więc tam mi nie po drodze ale ostatnio w ogóle rzadko zaglądam do ogrodniczych chyba że do OBI na wyprzedaż storczyków.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu na Choinach jeszcze nic nie mają, powoli zaczynają się nasionka a z cebulami i kłączami to trzeba poczekać gdzieś do połowy lutego, prosiłam Kasię żeby dała nam znać jak juz coś ciekawego będą miały.

U mnie tegoroczny sezon ogrodowy rozpoczęty kupiłam dziś aż 5 op. nasionek, nic nadzwyczajnego: dwie odmiany fasolki szparagowej, drakiew kaukaską, minę, i naparstnicę "Elsie Kelsey"
Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Iwonko,ja byłam w ogrodniczym,ale u nas nie ma jeszcze ani nasion,ani cebul.Pytałam własnie o mine,bo w ubiegłym roku nie udało mi sie pozyskać nawet jednej sadzonki.Piękna ta naparstnica,czy ona zakwitnie od razu w tym roku,czy w przyszłym?
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04

Post »

Ciekawa ta drakiew kaukaska, chyba sobie też kupię, zakwitnie jeszcze w tym roku?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu u nas też jeszcze za bardzo nic nie ma, minę siałam w ubiegłym roku i miałam kilka sadzonek posadziłam je i potem o nich zapomniałam i zagłuszyły ją poziomki, w tym roku jej dopilnuję. Naparstnica jest rośliną dwuletnią i piszą żeby wysiewać maj - czerwiec i zakwitnie na następny rok ale ja chyba wysieję kilka nasionek wcześniej to może uda jej się zakwitnąć pod koniec lata.
Michale mi też się ta drakiew spodobała choć wolałabym pełną, ale może i z tej wyrośnie coś ciekawego, niestety tak samo jak z naparstnicą - zakwitnie dopiero w przyszłym roku ale wysieję wcześniej troszkę i może pokaże jakieś kwiatki?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko siej, siej naparstnicę to potem będziemy miały sadzonki :;230 bardzo ładna ta naparstnica.
Wyobraź sobie że padły obydwa listki skrętników, jeden jeszcze siedzi w ziemi ale nie wypuścił ani jednego młodego listka a drugi wypuścił młodą roślinkę i niestety padła, dzisiaj wyrzuciłam, nie wiem co było przyczyną, może jeszcze coś będzie z tego co został ale tam nic zielonego nie widać, pewnie Cię poproszę o kolejne listki w marcu-kwietniu może tym razem się uda.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu z naparstnicą nie będzie problemu oby tylko wzeszła to podzielę się sadzonkami. Szkoda że skrętniki padły, a ja mam nadzieję że u babci jeszcze rośnie ;:224 to będą nowe listeczki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko widzę, że zaczynają się nasionkowe zakupy :D I kwiatuszki i warzywka :D U mnie już wysiana papryczka :D .... kwiatów nie sieję, chociaż bardzo mnie korci, żeby wysiać koleuski, jeśli trafię nasionka.... szczególnie chciałabym rococo :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”