Każdego roku w dużej donicy robię też ogródek z 10-15 tulipanów. Szafirki i żonkile się nie udają.
Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
Każdego roku w dużej donicy robię też ogródek z 10-15 tulipanów. Szafirki i żonkile się nie udają.
ciocia Dorota
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i u mnie podobnie: narcyz jeden miał pąk, który zasechł...ma jeszcze drugi, ale też nie wygląda obiecująco. Pozostałe wyrosły w postaci szczypiorków (a wśród nich chyba też szafirki i cebulice). Hiacynty zakwitły wszystkie, krokus na razie jeden, ale reszta ma już pąki...i nie wiem, co jeszcze mam w doniczkach, bo upychałam tam wszystko, co do ogrodu nie zdążyłam wysiać, a nie podpisałamhenecio pisze:Moje hiacynty już przekwitły. Pielęgnuję je nadal bo urodziło mi się kilka małych.
Czeremcha amerykańska, pięknie pachnie, a owoce większe niż u zwyczajnej, tylko trzeba się ścigać z ptakami. Będzie Pani zadowolona 
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
PATI....ja wszystkie te cebule przekwitniętych hiacyntów itp. wiosną do gleby.....na przyszły rok nowy nabytek.......
u Musi wyczytałam Twoją informację, ze nasionka heliotropu należ wychłodzić......długo ma trzymać je w lodówce przed wysianiem....czy wstawić do zamrażarki....
u Musi wyczytałam Twoją informację, ze nasionka heliotropu należ wychłodzić......długo ma trzymać je w lodówce przed wysianiem....czy wstawić do zamrażarki....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- survivor26

Krysiu, ja trzymałam tydzień i starczyło. nie jestem jednak pewna, czy nie mroziłam ich drugi raz, bo to zeszłoroczne były...leszczyna pisze:PATI....ja wszystkie te cebule przekwitniętych hiacyntów itp. wiosną do gleby.....na przyszły rok nowy nabytek.......
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Pat, parapety się zielenią
Mój heliotrop wygląda podobnie, mam nadzieję, że za kilka dni przyspieszy
Hiacynty cudne, muszę kupic kilka do domu, brakuje mi ich zapachu....
Hiacynty cudne, muszę kupic kilka do domu, brakuje mi ich zapachu....
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat przypominałam sobie jeszcze o świdośliwie! Może dopiszesz do listy? Hiacynt wyjątkowy okaz, ja też te okienne wsadzam potem na grządkę i rosną z powodzeniem. Narcyzy kupuję te żółte miniaturki i potem wsadzam na grządkę rosną bezproblemowo i ładnie wyglądają takie małe kępki.
Pati oczywiście że przy okazji wycieczki w góry warto tam zajrzeć(ale koniecznie rodzinkę wczesniej ulokować w jakiejś kawiarni,bo tam się wynudzą) bo oczywiście pozwolono mi pochodzić, ale na końcu wyrażnie zasugerowano właśnie to rozwiązanie o którym ci wcześniej pisałam.
Każdy dzień może być lepszy od dnia poprzedniego...
Ewa
Ewa
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Patusiu a gdzie Ty sie podziewasz....zalało Cie tam
U Ciebie dzisiaj najcieplej....u mnieledwo zaczeło kapac z dachu....
Miłego dzionka kochana...skrobnij co
- survivor26

nieee..nic ogrodowo nie działam, bo robota...w przyszłym tygodniu wolne to zamówienia porobię i w końcu nasionka podzielę..no i luty już będzie - można dalej siaćKeetee pisze:Patusiu a gdzie Ty sie podziewasz....zalało Cie tam![]()
aaaa...dziś nasionka lecą do Beatki-Beatrice i Misi. Resztę proszę o cierpliwość, bo jeszcze mi trochę do pakowania zostało
A z dachu leje jak z cebra, tym solidniej, że rynna puściła...za oknem breja, deszcz ze śniegiem pada, ale wytrzymamy, bo to jednak oznaka nadchodzącej wiosny
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I tego się trzymajmysurvivor26 pisze:
A z dachu leje jak z cebra, tym solidniej, że rynna puściła...za oknem breja, deszcz ze śniegiem pada, ale wytrzymamy, bo to jednak oznaka nadchodzącej wiosny
Jestem pewna, że przy takich ambitnych planach jakie masz na najbliższy sezon, jeszcze nie raz pożałujesz, że jednak zima odeszła w niepamięć
Aronia, bardzo dobry pomysł
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Patusiu czy zaplanowałas moze borówki amerykańskie i Jagody kamczadzkie
polecam
A...tak myslałam ,ze u Ciebie juz bryndza...mam nadzieje ,ze to juz wiosenne podrygi
A...tak myslałam ,ze u Ciebie juz bryndza...mam nadzieje ,ze to juz wiosenne podrygi
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
U mnie to samosurvivor26 pisze: A z dachu leje jak z cebra, tym solidniej, że rynna puściła...za oknem breja, deszcz ze śniegiem pada, ale wytrzymamy, bo to jednak oznaka nadchodzącej wiosny
U mnie w planach zamówione fuksje i 2 hortensje. Dzisiaj sieję pelargonie i będę wybierać do siewu pomidorki, ale to zdecydowanie po połowie lutego.
Pozdrawiam - Justyna
- survivor26

Tak mnie dziś ciemnym deszczowym świtem naszło na wspomnienia... i przypomniałam sobie, ze rok temu w połowie lutego, jak podpisywaliśmy końcową umowę kupna domu, to za oknem było podobnie, tylko więcej brudnego śniegu, ale już miesiąc później, jak odwiedziłyśmy eMa w pierwszy weekend po jego wprowadzce, to turlając się po ogrodzie z brzuchem pod nosem poczyniłam takie oto odkrycia:

i to sprawiło, że zamiast czekać grzecznie w mieście, aż eM trochę rzeczywistość ogarnie, tydzień później uciekłyśmy na zawsze z miasta
Mam nadzieję, że już za 6 tygodni te widoki zobaczymy ponownie

i to sprawiło, że zamiast czekać grzecznie w mieście, aż eM trochę rzeczywistość ogarnie, tydzień później uciekłyśmy na zawsze z miasta
Mam nadzieję, że już za 6 tygodni te widoki zobaczymy ponownie
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pati jak refleksyjnie dziś u Ciebie a i radośnie
fiołkowo, wiosennie
Pięknie
Jak mi dobrze że zajrzałam do Ciebie 
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię