Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
henecio
200p
200p
Od: 16 lut 2012, o 13:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Post »

:wit Moje hiacynty już przekwitły. Pielęgnuję je nadal bo urodziło mi się kilka małych.
Każdego roku w dużej donicy robię też ogródek z 10-15 tulipanów. Szafirki i żonkile się nie udają.

;:3
ciocia Dorota
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

henecio pisze::wit Moje hiacynty już przekwitły. Pielęgnuję je nadal bo urodziło mi się kilka małych.
Każdego roku w dużej donicy robię też ogródek z 10-15 tulipanów. Szafirki i żonkile się nie udają.

;:3
No i u mnie podobnie: narcyz jeden miał pąk, który zasechł...ma jeszcze drugi, ale też nie wygląda obiecująco. Pozostałe wyrosły w postaci szczypiorków (a wśród nich chyba też szafirki i cebulice). Hiacynty zakwitły wszystkie, krokus na razie jeden, ale reszta ma już pąki...i nie wiem, co jeszcze mam w doniczkach, bo upychałam tam wszystko, co do ogrodu nie zdążyłam wysiać, a nie podpisałam :wink: W przyszłym roku mam nadzieję mieć w końcu jakieś pokoje na górze, to będę mogła więcej hiacyntów po parapetach poupychać...
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czeremcha amerykańska, pięknie pachnie, a owoce większe niż u zwyczajnej, tylko trzeba się ścigać z ptakami. Będzie Pani zadowolona :;230
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

PATI....ja wszystkie te cebule przekwitniętych hiacyntów itp. wiosną do gleby.....na przyszły rok nowy nabytek.......
u Musi wyczytałam Twoją informację, ze nasionka heliotropu należ wychłodzić......długo ma trzymać je w lodówce przed wysianiem....czy wstawić do zamrażarki....
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

leszczyna pisze:PATI....ja wszystkie te cebule przekwitniętych hiacyntów itp. wiosną do gleby.....na przyszły rok nowy nabytek.......
u Musi wyczytałam Twoją informację, ze nasionka heliotropu należ wychłodzić......długo ma trzymać je w lodówce przed wysianiem....czy wstawić do zamrażarki....
Krysiu, ja trzymałam tydzień i starczyło. nie jestem jednak pewna, czy nie mroziłam ich drugi raz, bo to zeszłoroczne były...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Pat, parapety się zielenią ;:63 Mój heliotrop wygląda podobnie, mam nadzieję, że za kilka dni przyspieszy ;:65
Hiacynty cudne, muszę kupic kilka do domu, brakuje mi ich zapachu.... ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat przypominałam sobie jeszcze o świdośliwie! Może dopiszesz do listy? Hiacynt wyjątkowy okaz, ja też te okienne wsadzam potem na grządkę i rosną z powodzeniem. Narcyzy kupuję te żółte miniaturki i potem wsadzam na grządkę rosną bezproblemowo i ładnie wyglądają takie małe kępki.
Awatar użytkownika
zamia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 10 lut 2009, o 22:07

Post »

Pati oczywiście że przy okazji wycieczki w góry warto tam zajrzeć(ale koniecznie rodzinkę wczesniej ulokować w jakiejś kawiarni,bo tam się wynudzą) bo oczywiście pozwolono mi pochodzić, ale na końcu wyrażnie zasugerowano właśnie to rozwiązanie o którym ci wcześniej pisałam.
Każdy dzień może być lepszy od dnia poprzedniego...
Ewa
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Patusiu a gdzie Ty sie podziewasz....zalało Cie tam :roll:
U Ciebie dzisiaj najcieplej....u mnieledwo zaczeło kapac z dachu....
Miłego dzionka kochana...skrobnij co ;:303
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keetee pisze:Patusiu a gdzie Ty sie podziewasz....zalało Cie tam :roll:
U Ciebie dzisiaj najcieplej....u mnieledwo zaczeło kapac z dachu....
Miłego dzionka kochana...skrobnij co ;:303
nieee..nic ogrodowo nie działam, bo robota...w przyszłym tygodniu wolne to zamówienia porobię i w końcu nasionka podzielę..no i luty już będzie - można dalej siać :wink:

aaaa...dziś nasionka lecą do Beatki-Beatrice i Misi. Resztę proszę o cierpliwość, bo jeszcze mi trochę do pakowania zostało :(

A z dachu leje jak z cebra, tym solidniej, że rynna puściła...za oknem breja, deszcz ze śniegiem pada, ale wytrzymamy, bo to jednak oznaka nadchodzącej wiosny :wink:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

survivor26 pisze:
A z dachu leje jak z cebra, tym solidniej, że rynna puściła...za oknem breja, deszcz ze śniegiem pada, ale wytrzymamy, bo to jednak oznaka nadchodzącej wiosny :wink:
I tego się trzymajmy ;:215

Jestem pewna, że przy takich ambitnych planach jakie masz na najbliższy sezon, jeszcze nie raz pożałujesz, że jednak zima odeszła w niepamięć :lol:

Aronia, bardzo dobry pomysł ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Patusiu czy zaplanowałas moze borówki amerykańskie i Jagody kamczadzkie :wink: polecam ;:333
A...tak myslałam ,ze u Ciebie juz bryndza...mam nadzieje ,ze to juz wiosenne podrygi ;:333
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

survivor26 pisze: A z dachu leje jak z cebra, tym solidniej, że rynna puściła...za oknem breja, deszcz ze śniegiem pada, ale wytrzymamy, bo to jednak oznaka nadchodzącej wiosny :wink:
U mnie to samo :roll: też myślę,że wiosna już niedaleko ;:196
U mnie w planach zamówione fuksje i 2 hortensje. Dzisiaj sieję pelargonie i będę wybierać do siewu pomidorki, ale to zdecydowanie po połowie lutego.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak mnie dziś ciemnym deszczowym świtem naszło na wspomnienia... i przypomniałam sobie, ze rok temu w połowie lutego, jak podpisywaliśmy końcową umowę kupna domu, to za oknem było podobnie, tylko więcej brudnego śniegu, ale już miesiąc później, jak odwiedziłyśmy eMa w pierwszy weekend po jego wprowadzce, to turlając się po ogrodzie z brzuchem pod nosem poczyniłam takie oto odkrycia:

Obrazek

Obrazek

i to sprawiło, że zamiast czekać grzecznie w mieście, aż eM trochę rzeczywistość ogarnie, tydzień później uciekłyśmy na zawsze z miasta :)

Mam nadzieję, że już za 6 tygodni te widoki zobaczymy ponownie :wink:
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Pati jak refleksyjnie dziś u Ciebie a i radośnie ;:3 fiołkowo, wiosennie ;:3 Pięknie :D Jak mi dobrze że zajrzałam do Ciebie :D
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”