Nasionek nie zaliczam bo przy tamtych wydatkach to jakieś kieszonkowe by było. Chyba, że masz do obsiania jakieś pole
Na glinie malowane - jesień, zima 2012/ 2013
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - jesień, zima 2012/ 2013
No Ewcia to tak lecimy wg płatności: styczeń już odpuszczamy, luty - róże, marzec - róże, kwiecień - hortensje
Nasionek nie zaliczam bo przy tamtych wydatkach to jakieś kieszonkowe by było. Chyba, że masz do obsiania jakieś pole
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uśmiałam się
Doskonały podział miesięcy, w sam raz dla mnie. Trzeba dodać jeszcze dodatkowy miesiąc na piwonie 
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Witam poniedziałkowo
u mnie tez taki podział na płatności styczeń - iryski i lilie, luty - róże i nawozy a marzec - klematisy a jeszcze coś w tak zwanym między czasie 
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Puk ,puk jestem juz i tutaj .Widzę ,że plan super zrobiony na wydatki .
Tak w szerz - jak prawie wszystko wraz ze mną , oprócz portfela ten raczej na odchudzaniu ,też mu się zachciało na wiosnęNie martw się, ja też zaczynałam od zakupu 1 sztuki, a później popłnęęęęłam
Czyli Twoja będzie bardziej szła w szerz
- imwsz

Ewcia nie ma śmiacia. Musimy działać długofalowo i z uwagą
Ja już piwonii nie zamówię na wiosnę. Bo jak zobaczyłam te kłącza z wiosennego zamówienia to myślałam, że mnie poniesie z nerwacji. I nawet płakać nie będę jak malutkie kłącza nie przeżyą. Niby miały być co najmniej 3-oczkowe a dostałam 1oczkowe
Nie mam zamiaru czekać 10 lat na kwiaty.
Także jeśli będę zamawiała to tylko z dwóch źródeł. Z jednego dostałam kłącze z 7oczkami, a do drugiego spóźniłam się z zamówieniem. I cierpliwie poczekam
Także zamówienie piwonii zrobisz w późniejszym terminie i już
Ulka no to masz wolnych miesiecy na zkupy w zapasie
Stwierdzam, że dla nas "robotników" poniedziałki powinny być ze skróconymi lekcjami, bo jakoś ciężko po dwóch dniach wolnego
Tereniu nie martwiotsa
Od października zrób sobie skarbonkę ze słoika
Zalakuj wieczko co by Cię nie kusiło otwieranie i od czasu do czasu uzupełniaj. Na wiosenne zakupy jak znalazł 
Ja już piwonii nie zamówię na wiosnę. Bo jak zobaczyłam te kłącza z wiosennego zamówienia to myślałam, że mnie poniesie z nerwacji. I nawet płakać nie będę jak malutkie kłącza nie przeżyą. Niby miały być co najmniej 3-oczkowe a dostałam 1oczkowe
Także jeśli będę zamawiała to tylko z dwóch źródeł. Z jednego dostałam kłącze z 7oczkami, a do drugiego spóźniłam się z zamówieniem. I cierpliwie poczekam
Także zamówienie piwonii zrobisz w późniejszym terminie i już
Ulka no to masz wolnych miesiecy na zkupy w zapasie
Stwierdzam, że dla nas "robotników" poniedziałki powinny być ze skróconymi lekcjami, bo jakoś ciężko po dwóch dniach wolnego
Tereniu nie martwiotsa
Pozdrawiam - Ilona
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Ja dopiero zaczęłam przygodę z bukietówkami pod koniec lata. Mam 3 czy 4 szt i miejsca na więcej nie widać 
- imwsz

Madzi jeśli nie masz miejsca na rozrastający się wysoki krzew to możesz poprowadzić sobie na "nodze" lub skusić się na te niższe odmiany do metra 
Pozdrawiam - Ilona
- AnowiB

- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Tereniu nie martwiotsa
Zalakuj wieczko co by Cię nie kusiło otwieranie i od czasu do czasu uzupełniaj. Na wiosenne zakupy jak znalazł
[/quote]
Ja tak mam....
to mój tzw fundusz piątkowy....w skarbonce ladują same piąteczki...a ciężka już jest..oj ciężka 
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Ok , tylko muszę schować w bezpieczne miejsce , bo czysciciel wszystko znajdzie i oprózni .
- ewamaj66

Zamówiłam, mam nadzieję, w przyzwoitych miejscach
U Marka Podstolca już kupowałam-porządne sadzonki. W drugim miejscu pierwsze zakupy, ale podobno firma porządna. Od Ewy już kupowałam, spodziewam się, że dostanę podobnie ładne jak wcześniej. Czaję się na zakupy u Bilskich-ładne, tylko trochę drogo. jeszcze nie odłożyłam na to 
- slotys

- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Widzę ,że tutaj powstają dokładne ogrodowe plany finansowe na 2013r.
A świnki skarbonki musiałby duży lew pilnować . Może napełniłaby się a tak ciągle się do niej dobieram i ciągle jest głodna.
Ale czas coś odłożyć bo lista chciejstw aż się prosi o realizację.
A świnki skarbonki musiałby duży lew pilnować . Może napełniłaby się a tak ciągle się do niej dobieram i ciągle jest głodna.
Ale czas coś odłożyć bo lista chciejstw aż się prosi o realizację.
- imwsz

Iwonko jak zwał tak zwał ten fundusz, piątkowy czy kwiatkowy, ale najważniejsze że się przydaje
Też do mojego słoiczka wpadają piątki
Tereniu a może piwnica między słoikami
Ewciu
za złożenie w końcu zamówień
U MP dopiero pierwszy raz zamówiłam, czytałam że ma ładne sadzonki to się skusiłam. A ceny nie były aż tak powalające. Teraz czekam na ofertę przetaczników do róż
Od B brałam piwonie i trrrochę się zawiodłam no chyba, że ja mam zbyt wysokie wymagania za pewne pieniądze, taka moja schiza
Małgosiu trochę inaczej podchodzę do zakupów w tym roku niż w poprzednim jak zaczynałam.
Trochę dłużej trwa zastanawianie się. Co bym nie wyzbywała się zakupów jak w zeszłym roku i częściowo urządziłam ogródek mamy i siostry
Oj nie ładnie Pani robi, że obskubia swoją skarbonkę
A później zostają płacz i zgrzytanie zębów bo jej ciężar mniejszy niż powinien być i nie ma keszu na nową roślinkę
Ale żeby nie było tak poważnie zostawiam Wam kilka fotek kwaterki z cisem, Abrahamem Darby i różnościami

Też do mojego słoiczka wpadają piątki
Tereniu a może piwnica między słoikami
Ewciu
U MP dopiero pierwszy raz zamówiłam, czytałam że ma ładne sadzonki to się skusiłam. A ceny nie były aż tak powalające. Teraz czekam na ofertę przetaczników do róż
Od B brałam piwonie i trrrochę się zawiodłam no chyba, że ja mam zbyt wysokie wymagania za pewne pieniądze, taka moja schiza
Małgosiu trochę inaczej podchodzę do zakupów w tym roku niż w poprzednim jak zaczynałam.
Trochę dłużej trwa zastanawianie się. Co bym nie wyzbywała się zakupów jak w zeszłym roku i częściowo urządziłam ogródek mamy i siostry
Oj nie ładnie Pani robi, że obskubia swoją skarbonkę
Ale żeby nie było tak poważnie zostawiam Wam kilka fotek kwaterki z cisem, Abrahamem Darby i różnościami

Pozdrawiam - Ilona
- slotys

- Od: 9 lut 2012, o 09:53
O właśnie przypomniałaś mi ,że muszę kupić nasiona aksamitek niskich - pomarańczowych i żółtych - koniecznie. Lubię je są takie bezobsługowe , rosną nawet na kamieniu.
- ewamaj66

Też zamówiłam kilka roślin u MP
Natomiast zastanowię się nad zamówieniem jeszcze niezłożonym 
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
No to przysiadłam sobie przy kwaterkach, bo pięęęękne są! Przy każdej posiedziałam trochę ale najdłużej przy tej z Abrahamem
.