wiekszość niestety nie daje rady odbić ale w tym roku wiciokrzew zaatakował jakiś grzyb, pryskała i pryskała ... i dziś patrze a tu jakięś pączki zieloniutkie pojawiły się gdzie niegdzie...
Wcale nie dziki ogródek na skarpie
- Jojola
- 500p

- Od: 21 lip 2010, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wcale nie dziki ogródek na skarpie
szkoda pieknego drzewka...
sama mam duże opory z wycinaniem... nawet gdy już widzę że bardzo jest zainfekowana roslina to pryskam i czekam z kciukami mocno zacisnietymi - może jednak coś pokaże się, choćby maleńki listeczek....
wiekszość niestety nie daje rady odbić ale w tym roku wiciokrzew zaatakował jakiś grzyb, pryskała i pryskała ... i dziś patrze a tu jakięś pączki zieloniutkie pojawiły się gdzie niegdzie...
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu,Jolu, mam mieszane uczucie co do migdałka chyba pójdzie pod piłę...
...cynie są teraz najpiękniejsze

By aksamitka at 2012-08-27
...cynie są teraz najpiękniejsze

By aksamitka at 2012-08-27
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pokazałaś Misiu dużo ładnych kwiatuszków, cynie mnie też urzekły w tym roku. Kiedy one wytworzą nasiona, bo kwiaty mają bardzo długo. Teraz ładnie pokazałaś budlejkę. Śliczna jest, moja już przekwita.
Ależ płomienne te cynie, wspaniałe! A jedyna budleja, cóż, u mnie z trzech nie przetrwała żadna. Dobrze, że masz choć jedną.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A moje budleje (bo mam posadzone 3 w jednym miejscu: białą, fioletową i różową) z roku na rok są coraz większe, choć zdecydowanie najsilniejsza jest biała.
Cynie mam co roku i uważam je za kwiaty niezawodne - mają piękne kolory, rosną u mnie abolutnie wszędzie (w zeszłym roku także na skalniaku) i do tego bardzo długo
Ale aż tylu i takich pięknych to ja nie mam!
Cynie mam co roku i uważam je za kwiaty niezawodne - mają piękne kolory, rosną u mnie abolutnie wszędzie (w zeszłym roku także na skalniaku) i do tego bardzo długo
Ja niestety jakieś pół roku temu słyszałam o podatności migdałków do chorowania, podobno jest duża szansa uniknięcia strat jeśli się nie zapomni, by przyciąć solidnie gałązki zaraz po kwitnieniu. Mam nadzieję, że to skuteczne, szybko to zrobiłam, jakoś póki co moje wyglądają dobrze.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak Misiu teraz cynie górują w ogrodzie są piękne a u mnie jeszcze datury i rozpanoszyły się tykwy oj rosną jak głupie 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Misiu, już nie pamiętam, czy Ty masz u siebie Tamaryszka? Kupiłam sadzonkę i ciekawa jestem jak ona znosi nasze zimy, bo do tej pory znalazłam same sprzeczne informcje.
A gdzie się podziewasz?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- lora

Dana, dla szwagierka to ja mogę nawet gwiazdkę z nieba zdjąć ...
Maryś , stwierdziłam że budlejka w tym roku mniej pachnie ,nawet mało motyli, a tak to było ich pełno...
a cynie to uwielbiam.
Linetko, cyni miałam mieć więcej, ale nasionka zbuntowały się ....i tylko wyszło kilka a to itak dobrze że są...
Sweety, byłam u Ciebie ale nie wpisałam się podziwiałam jak w krótkim czasie zrobiłaś ogródek...
a i mieszkasz w pięknej okolicy...
Elu, a wiesz że ja tykwy nigdy nie miałam piszesz że sie u Ciebie w ogrodzie rozpanoszyła się to może warto ją mieć, u mnie miała gdzie szaleć...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Misiu do tego samego wniosku doszłam nie ma motyli ani na budlejce, ani nie było na jeżowce. Jedynie pszczoły i trzmiele.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Misiu tak myślałam,że popatrzę sobie na pięknie wysycone kolorki - i są bo masz Cynie.
Od zawsze mi sie podobały ale ostatnio juz sieję coraz mniej ale sąsiadki mają to w realu też patrzę ...
Słyszałam od nich,że swoje zbierane nasiona Cynii sporadycznie powtarzają cechy - zbierały z pięknych pełnych a w następnym roku były pojedyncze i takie nijakie.
Ciekawe w czym tkwi przyczyna ?
Od zawsze mi sie podobały ale ostatnio juz sieję coraz mniej ale sąsiadki mają to w realu też patrzę ...
Słyszałam od nich,że swoje zbierane nasiona Cynii sporadycznie powtarzają cechy - zbierały z pięknych pełnych a w następnym roku były pojedyncze i takie nijakie.
Ciekawe w czym tkwi przyczyna ?
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Misiu, a te cynie, które pokazałaś na zdjęciu, to z Twoich własnych nasionek, czy z kupnych? Pytam, bo mnie w tym roku wiele kupnych nasionek zawiodło. Kaktusy, które siałam w kwietniu, nie pokazały się wcale. Z wysianych koleusów wyszła tylko jedna roślinka. Kupiłam też coś, co miało być mieszanką roślin na skalniaki, no i z doniczki wystają jakieś dwa malutkie, smętne badylki... Nie wiem, czasem myślę, że szkoda pieniędzy na te nasiona, bo wcale nie są takie tanie, a nic z nich nie ma. 
- lora

Krysiu,Ewo,Linetko, cynie są z nasion kupnych na dwie paczki wyszło tylko kilka...
...kanny mam leniwe trzy zakwitły ,z 15stu
może jeszcze nadrobią ale wątpię chyba w złym miejscu posadziłam...
..ta NN ma takie śliczne liście a nie kwitnie...

By aksamitka at 2012-08-29
...przynajmniej ta pokazała kwiaty...po raz drugi...
...zdjęcia nie oddają pięknego koloru kann,fotograf do kitu hi hi to dziś robione...
a dziś też posadziłam cebulki korony cesarskiej,juz miały korzonki,wiem ze troszkę poźno ale może zlitują się i pokażą swoją urodę o czasie...
...kanny mam leniwe trzy zakwitły ,z 15stu
..ta NN ma takie śliczne liście a nie kwitnie...

...przynajmniej ta pokazała kwiaty...po raz drugi...

...zdjęcia nie oddają pięknego koloru kann,fotograf do kitu hi hi to dziś robione...
a dziś też posadziłam cebulki korony cesarskiej,juz miały korzonki,wiem ze troszkę poźno ale może zlitują się i pokażą swoją urodę o czasie...