W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

:wit
bardzo ciekawe są twoje zdjecia...super się je ogląda...gości ogrodowych i ujecia roślinek...ja połowy nie znam ;:131
śliczne róże...no musiałam to napisać ;:7
no i zakupów zazdroszczę :uszy
ten"pustynnik" bardzo mnie zaciekawił...lecę poczytać...wrócę pewnie z pytaniami ;:65 :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit Iwonko czy tawułki to trudne roślinki? strasznie mi się spodobały ;:215 a w opisie jest słoneczne do półcienistego z bardzo mokrą ziemią..oj nie wiem czy u mnie umiałabym stworzyć takie warunki ..a jak u ciebie rosną i podlewasz je dodatkowo? ślicznie wyglądają na rabacie a u ciebie jeszcze tyle kolorków ;:oj
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko ależ szalejesz z zakupami ;:oj roślinki super, cudne skalniaczki, trawki....o buczku nawet nie wspomnę, sama mam wielką ochotę 8-) :lol:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aguniada cieszę się że do mnie zaglądasz, do tego jeszcze milej czytać Twoje miłe wpisy.Na Inversę już się zdecydowałam i po niedzieli sobie ją kupię, nawet mam dla niej miejsce :tan
Patkaza :wit tyle miłych słów- dziękuję ale moje zdjęcia nie są zbyt ładne nie umiem ich robić do tego jeszcze mam zwłykły kompakt, który teraz jest na wypożyczeniu i został mi tylko aparat...
Pustynnik to faktycznie piękna roślina a jego kwiatostany są śliczne. Zaś jeśli chodzi o tawułki to one nie mają aż takich wymagań jak to piszą w opisach, ja swoje pierwsze posadziłam od południowej strony (na patelni) i też dają radę. Najlepiej jednak rosną w lekkim półcieniu, co do wody to podlewa je u mnie tylko deszcz... Teraz to nie bardzo je dzielić bo kwitną i jest sucho, najlepiej to robić wiosną jak zaczynają wychodzić z ziemi, ale jak poczekasz to ja mogę się swoimi z Toba podzielić...
Agness jak pojadę do ogrodniczego to trudno wyjść bez żadnej roślinki tym bardziej że ja mam jeszcze tyle chciejstw...A to nie jest buczek tylko klon palmowy :wink:
Dziękuję Ci za mile słowa.

Dziś kolejny upalny dzień nie chce mi się nic robić w domu, nie mówiąc już o ogrodzie... ;:224 wyszłam tylko cyknąć kilka fotek

pierwszy raz zakwitł mi liliowiec - miał to być Always Afternoon ale wg mnie to chyba pomyłka :(
Obrazek

i kolejna lilia

Obrazek

i jeszcze raz moja ulubiona w pełnym słońcu

Obrazek

floksy po tej zimie tylko takie mi zostały inne padły

Obrazek

liatra też już zaczyna pokazywać swoje puchate kwiatuszki

Obrazek

na koniec pierwszy w tym roku kwiatuszek na aptenii

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, pewnie, ze klon :roll: ....ale to wszystko wina tego, ze marzy mi się i buczek i klon :;230 A miejsca nie mam na żadnego z nich ;:223
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś nic nie szkodzi, mi też jeszcze wiele się marzy i niby miejsce jest tylko skąd brać tyle funduszy na raz może kiedyś będzie i buczek , bo mi też się one podobają...
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj wieczorem przeszła u nas burza z ulewą i gradem, na szczęście trwała raptem z pół godzinki i nie wyrządziła żadnych szkód, a po burzy była tęcza.
Pierwszy kwiatek na dziurawcu
Obrazek
Zaczęły kwitnąć lewkonie które sama wysiewałam niestety jak do tej pory nie ma żadnej pełnej i wszystkie są w jednakowym kolorze :(
Obrazek
swój zapach rozsiewa już różowy oleander
Obrazek

Dziś znowu upał i nie da się nic robić w ogrodzie a tyle roślinek czeka na posadzenie :(
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Iwonko na pocieszenie upalnego dnia to Ci szepnę że i u mnie to samo....choć w nocy popadało i to całkiem,całkiem ;:224
Mój dziurawiec w tym roku przemarzł i choć niewielka jego część odbija to na kwiaty nie liczę.
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko ciekawe jak pachnie twój oleander, bo z moich trzech pachnie tylko pełny o żółtozielonych liściach.Rozsiewa piękny migdałowy zapach.
Ja też zachowowalam na pustynnika, czy on zimuje u nas bez problemu?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu pocieszeniem to byłoby dla mnie gdybys mi powiedziała że dwa dni będzie chłodniejsze tak żebym mogła wszystko posadzić w dzień bo wieczorem jak już mogę coś robić na dworze to komary strasznie gryzą ;:124
Mój dziurawiec też przemarzł w zimie i musiałam mu prawie wszystkie liście wyciąć ale ładnie odbił i kwitnie :tan szkoda tylko że jego kwiaty są takie nietrwałe :(

Aniu ja mam dwa oleandry biały niepełny i ten pełny różowy i oba mają taki słodziutki migdałowy zapach, chociaż ten różowy pachnie mocniej.
Mój pustynnik zimuje u mnie bez problemu,chociaż u niektórych w ogóle nie chce rosnąć. Posadziłam też w tym roku drugi zobaczymy czy ten też będzie tak ładnie zimował, rósł i kwitł?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko moje pustynniki wymarzły, a jeden ocalały nie zakwitł.
Dzisiaj jest znośna pogoda, zapewne pracujesz w ogrodzie i sobie wszystko posadzisz.
Ja jeździłam do ogrodniczego na zakupy, ale autobusem nie wiele można przywieźć. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko dziękuję za odwiedzinki. Faktycznie wczoraj była znośna pogoda i praktycznie cały dzień spędziłam w ogródku, a miałam masę pracy, posadziłam już większość roślinek, prawie skończyłam mój mini skalniaczek, a później M przywiózł mi tonę kamyków na wysypanie rabatki (tej którą ostatnio robiłam) ale że te kamyki trzeba płukać to roboty mam jeszcze na dziś. Wczoraj tak się urobiłam że nie miałam siły nawet siąść do kompa, dziś też jestem tylko w przerwie na kawkę i zaraz lecę dalej płukać i wysypywać kamyki... mam nadzieję że to dzisiaj skończę.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko masz teraz ciężką pracę z kamykami, ale jak skończysz efekt będzie bajeczny :D Czekam z niecierpliwości na fotki ;:138
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Iwonko!
Kiedy wreszcie zobaczę ten Twój ogródek ciut większy jak do tej pory/na dzień dzisiejszy/.Nie to,że nie lubię kwiatów jednak wolę kwiaty w szerszej perspektywie jak pokazujesz.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś praca z kamykami już skończona nareszcie ( przynajmniej na razie bo w planach jeszcze jedna tona do przepłukania), rabata już wysypana zostaje jeszcze tylko coś dosadzić bo dopiero teraz widać gdzie by się coś przydało... fotki będą po niedzieli jak aparat wróci do mnie.
Edwardzie witaj :wit
Kilka fotek było takich z całych rabat i ogólnie z całego ogrodu ale jak tylko wróci aparat do mnie to porobię fotki z szerszej perspektywy, chociaż ja nie mam za wiele do pokazywania.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”