"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
Czekam aż zakwitnie Twoja - China Girl - mam tą róże ale widziałam fotkę ze szkółki - jeden kwiat. Jestem ciekawa czy Twoje też będzie tak obficie kwitła.
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
No cóz mozna dodać chyba tylko to BAJKA, widać że ten klimat i takie nasłonecznie bardzo różyczkom służy no i chyba nawóz i serce "ogrodniczki" też
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja tylko na 100% poznaję AlchymistaSafoya pisze:Serio dziewczyny?. Wcale nie zmieniamWydaje mi się właśnie, że mocno oddają rzeczywistość. Które słabo przypominają siebie?
Wydaje mi się, że to światło, które jest na zdjęciach i ciepły odcień powodują, że pewnych odmian nie jestem pewna
Są przepiękne na tych ujęciach
Bardzo wam dziękuję
Dzisiaj w końcu dzień bez deszczu. Wykorzystałam go na pielenie.
Aness poszukam zdjęcie klatki dla Ciebie
Deirde China ma dużo pączków i zapowiada się jej jeszcze bardziej obfite kwitnienie niż w zeszłym roku. Bardzo ją lubię.
Aniu a ja tak się cieszyłam, że udało mi się idealnie oddać kolory Leonarda. Jego tak ciężko sfotografować, bo ma niezwykły kolor przy którym zazwyczaj aparat wariuje. Może to kwestia tego, że fotografuję głównie pod słońce?
To lepiej popatrz co zrobił po deszczu Chipek. Sama ledwo go poznałam. Dla porównania kolorów obok jest Heritage.

Dzisiaj w końcu dzień bez deszczu. Wykorzystałam go na pielenie.
Aness poszukam zdjęcie klatki dla Ciebie
Deirde China ma dużo pączków i zapowiada się jej jeszcze bardziej obfite kwitnienie niż w zeszłym roku. Bardzo ją lubię.
Aniu a ja tak się cieszyłam, że udało mi się idealnie oddać kolory Leonarda. Jego tak ciężko sfotografować, bo ma niezwykły kolor przy którym zazwyczaj aparat wariuje. Może to kwestia tego, że fotografuję głównie pod słońce?
To lepiej popatrz co zrobił po deszczu Chipek. Sama ledwo go poznałam. Dla porównania kolorów obok jest Heritage.

- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chipek bardziej pomarańczowy niż różowy - mój tak kwitł w ubiegłym roku.
Zakwitł pierwszy Pilgrim. To chyba Pilgrim? Posadziłam z przodu tak dużo do siebie podobnych róż, że już sama nie wiem.

W słońcu

No i jakaś niemiła niespodzianka znowu
Tej wsciekle żółtej róży nie zamawiałam. U góry sadzę róże białe, kremowe i jasno żółte. Ta jest prawie pomarańczowa.

Comte de Champage

Graham Thomas

A teraz te na dole.
Debiutuje La Reine Victoria. Ciekawe co z niej wyrośnie.

Eden Rose - ta najmniejsza

Pozostałe 2 wypuściły długie baty i mają jeszcze pączki.

First Lady

Gruss an Achen

Zaczyna Bonica

Sesja A Shropshire Lad

Porcelanowa nn

Leonardo da Vinci

Zaczyna Sebastian Kneipp

Przedogródek - nie mogę się doczekać zamiany wiklinowych palisad na normalny kuty płotek.

-- 27 cze 2012, o 20:59 --

W słońcu

No i jakaś niemiła niespodzianka znowu

Comte de Champage

Graham Thomas

A teraz te na dole.
Debiutuje La Reine Victoria. Ciekawe co z niej wyrośnie.

Eden Rose - ta najmniejsza

Pozostałe 2 wypuściły długie baty i mają jeszcze pączki.

First Lady

Gruss an Achen

Zaczyna Bonica

Sesja A Shropshire Lad

Porcelanowa nn

Leonardo da Vinci

Zaczyna Sebastian Kneipp

Przedogródek - nie mogę się doczekać zamiany wiklinowych palisad na normalny kuty płotek.

-- 27 cze 2012, o 20:59 --
Jeszcze tydzień temu był bardzo jasno różowy. Niesamowita róża.camellia pisze:Chipek bardziej pomarańczowy niż różowy - mój tak kwitł w ubiegłym roku.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ja w swoim monitorze widzę właściwe kolory, w pełni zgodne z rzeczywistymi
.
Jak długo masz u siebie porcelanową nn
Jak długo masz u siebie porcelanową nn
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Sebastian Knaip
mój chyba padł i zapłaczę się jak krzaczek który rośnie nie będzie Sebastianem
I rozumiem Twoja złość z "nieoczekiwanym" kolorem
I rozumiem Twoja złość z "nieoczekiwanym" kolorem
Aszka w sumie na helpie piszą, że strefa 7b a mi przezimował najlepiej z rabatowych. W zasadzie przezimował w 100%! Może Ci nie wymarzł.
Nieoczekiwana róża pochodzi z dobrej szkółki, więc napiszę do nich. To już 2 pomyłka w tym roku i chyba szykują się następne. 2 "angielki" mają dziwne pąki
Moniś mam ją od zeszłego roku. Nie mam pojęcia jak ją ciąć. Żebym chociaż wiedziała jaki to typ róży. A masz jakiś pomysł?
Nieoczekiwana róża pochodzi z dobrej szkółki, więc napiszę do nich. To już 2 pomyłka w tym roku i chyba szykują się następne. 2 "angielki" mają dziwne pąki
Moniś mam ją od zeszłego roku. Nie mam pojęcia jak ją ciąć. Żebym chociaż wiedziała jaki to typ róży. A masz jakiś pomysł?
- Maddy77
- 500p

- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Chipek u każdego jest inny. U jednych bardziej różowy, u drugich z kolei jest różowy. Agnieszka a u Ciebie jest dwukolorowy
. Jak dla mnie to i tak jest najbardziej tajemnicza róża na świecie, tak jakby nie mogła się zdecydować jaka chce być
.
Twoja niemiła niespodzianka bardzo mi się spodobała
ma takie fajnie poszarpane brzegi.
First Lady
Edenka
A Shropshire Lad coraz bardziej się do niej przekonuje
Całość jest taka nieskazitelna
Twoja niemiła niespodzianka bardzo mi się spodobała
First Lady
Edenka
A Shropshire Lad coraz bardziej się do niej przekonuje
Całość jest taka nieskazitelna
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Agnieszko ,miałam dwa i jeden już wykopany po tej zimie-wytrzymał 4 lata a drugi krzaczek- nie jestem pewna czy to on ale na 50% tak.Rok temu słabo kwitł i nie zapamiętałam dokładnie gdzie rósł a obok posadziłam inne.Znaczniki poginęły.Sebastian jest piękny
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
przypomina mi moją New Dawn

Listki ciemnozielone, błyszczące, lekko okrągłe w kształcie. Płatki przy przekwitaniu osypują się na ziemię.

Listki ciemnozielone, błyszczące, lekko okrągłe w kształcie. Płatki przy przekwitaniu osypują się na ziemię.
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Aga - dlaczego chcesz się pozbyć wikliny? Jest taka naturalna w ogrodzie i ładnie wygląda.
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Jak dla mnie widoki i róże masz nie z tego świata
. Przepiękne! Mówisz, że ta róża jest wściekle żółta...hmmm...ja posadziłam trzy Fresie obok siebie, to jest dopiero wściekle żółta plama
.
Moniś to byłby numer
gdyby to była New Dawn. Porównam je dokładnie. Dzięki za trop
Maddy mój Czipek to już miał chyba wszystkie kolory
Bardzo fajnie to ujęłaś. Jakby nie mógł się zdecydować
Nieskazitelna ekhem....bo pokazuję to co udało mi się do ładu doprowadzić. Drugą połowę ogrodu zamiotłabym pod dywan.... za duży na jedną ogrodniczkę jest i jeszcze w ogóle nie zagospodarowany jak trzeba. Cieszę się i tak, bo w zeszłym roku na wiosnę prawie nic tu nie było.
A Shropshire Lad w pierwszym sezonie zaszczyciła mnie chyba 3 kwiatkami przez cały sezon, ale za to jakimi
Aszka może miejsce mu nie służyło? U mnie to jedna z rabatowych, która zawiązała najwięcej paków. Faktycznie piękny ma kształt i kolor. A jak oceniasz jego zapach? Ma zwolenników wśród wąchających u mnie, ale mi wydaje się strasznie ciężki. To oczywiście bardzo subiektywna rzecz, jednak ten zapach jest niezwykły jak na różę. W ogóle nie różany
Gosiu płotki zupełnie nie pasują do charakteru mojego domu. Nadają ogródkowi bardzo wiejski charakter. Uwielbiam takie ogrody, ale u siebie mam inną koncepcję. Z resztą założyłam wiejską cześć ogrodu na drugiej części skarpy. Posiałam tam warzywa, posadziłam dalie, kosmosy, białe cynie, drzewka, krzewy owocowe i truskawki. Mąż zrobił kompostownik. Wszystko jest oddzielone żywopłotem i stanowi jakby osobną część. Tam bardzo przydadzą mi się te płotki
Kania oj tam..Fresia jest czysto żółta a ta żółto pomarańczowa. Nie mam nic przeciwko pomarańczowemu, ale za bardzo wyróżnia mi się w tym miejscu ;)
Maddy mój Czipek to już miał chyba wszystkie kolory
A Shropshire Lad w pierwszym sezonie zaszczyciła mnie chyba 3 kwiatkami przez cały sezon, ale za to jakimi
Aszka może miejsce mu nie służyło? U mnie to jedna z rabatowych, która zawiązała najwięcej paków. Faktycznie piękny ma kształt i kolor. A jak oceniasz jego zapach? Ma zwolenników wśród wąchających u mnie, ale mi wydaje się strasznie ciężki. To oczywiście bardzo subiektywna rzecz, jednak ten zapach jest niezwykły jak na różę. W ogóle nie różany
Gosiu płotki zupełnie nie pasują do charakteru mojego domu. Nadają ogródkowi bardzo wiejski charakter. Uwielbiam takie ogrody, ale u siebie mam inną koncepcję. Z resztą założyłam wiejską cześć ogrodu na drugiej części skarpy. Posiałam tam warzywa, posadziłam dalie, kosmosy, białe cynie, drzewka, krzewy owocowe i truskawki. Mąż zrobił kompostownik. Wszystko jest oddzielone żywopłotem i stanowi jakby osobną część. Tam bardzo przydadzą mi się te płotki
Kania oj tam..Fresia jest czysto żółta a ta żółto pomarańczowa. Nie mam nic przeciwko pomarańczowemu, ale za bardzo wyróżnia mi się w tym miejscu ;)