"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Zablokowany
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Post »

Czekam aż zakwitnie Twoja - China Girl - mam tą róże ale widziałam fotkę ze szkółki - jeden kwiat. Jestem ciekawa czy Twoje też będzie tak obficie kwitła.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

No cóz mozna dodać chyba tylko to BAJKA, widać że ten klimat i takie nasłonecznie bardzo różyczkom służy no i chyba nawóz i serce "ogrodniczki" też
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Safoya pisze:Serio dziewczyny?. Wcale nie zmieniam :shock: Wydaje mi się właśnie, że mocno oddają rzeczywistość. Które słabo przypominają siebie?
Ja tylko na 100% poznaję Alchymista :lol:
Wydaje mi się, że to światło, które jest na zdjęciach i ciepły odcień powodują, że pewnych odmian nie jestem pewna ;:24 , co nie oznacza, że róże są źle oddane. Są po prostu inne.
Są przepiękne na tych ujęciach ;:180
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06

Post »

Bardzo wam dziękuję ;:180
Dzisiaj w końcu dzień bez deszczu. Wykorzystałam go na pielenie.

Aness poszukam zdjęcie klatki dla Ciebie :)

Deirde China ma dużo pączków i zapowiada się jej jeszcze bardziej obfite kwitnienie niż w zeszłym roku. Bardzo ją lubię.

Aniu a ja tak się cieszyłam, że udało mi się idealnie oddać kolory Leonarda. Jego tak ciężko sfotografować, bo ma niezwykły kolor przy którym zazwyczaj aparat wariuje. Może to kwestia tego, że fotografuję głównie pod słońce?
To lepiej popatrz co zrobił po deszczu Chipek. Sama ledwo go poznałam. Dla porównania kolorów obok jest Heritage.
Obrazek
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chipek bardziej pomarańczowy niż różowy - mój tak kwitł w ubiegłym roku.
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Zakwitł pierwszy Pilgrim. To chyba Pilgrim? Posadziłam z przodu tak dużo do siebie podobnych róż, że już sama nie wiem.
Obrazek

W słońcu
Obrazek

No i jakaś niemiła niespodzianka znowu :evil: Tej wsciekle żółtej róży nie zamawiałam. U góry sadzę róże białe, kremowe i jasno żółte. Ta jest prawie pomarańczowa.
Obrazek

Comte de Champage
Obrazek

Obrazek

Graham Thomas
Obrazek

A teraz te na dole.
Debiutuje La Reine Victoria. Ciekawe co z niej wyrośnie.
Obrazek

Eden Rose - ta najmniejsza
Obrazek

Obrazek

Pozostałe 2 wypuściły długie baty i mają jeszcze pączki.
Obrazek

First Lady
Obrazek

Gruss an Achen
Obrazek

Zaczyna Bonica
Obrazek

Sesja A Shropshire Lad
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Porcelanowa nn
Obrazek

Obrazek

Leonardo da Vinci
Obrazek

Zaczyna Sebastian Kneipp ;:138
Obrazek

Obrazek

Przedogródek - nie mogę się doczekać zamiany wiklinowych palisad na normalny kuty płotek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 27 cze 2012, o 20:59 --
camellia pisze:Chipek bardziej pomarańczowy niż różowy - mój tak kwitł w ubiegłym roku.
Jeszcze tydzień temu był bardzo jasno różowy. Niesamowita róża.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja w swoim monitorze widzę właściwe kolory, w pełni zgodne z rzeczywistymi ;:108 .
Jak długo masz u siebie porcelanową nn :?:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Sebastian Knaip ;:167 mój chyba padł i zapłaczę się jak krzaczek który rośnie nie będzie Sebastianem
I rozumiem Twoja złość z "nieoczekiwanym" kolorem ;:108
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Aszka w sumie na helpie piszą, że strefa 7b a mi przezimował najlepiej z rabatowych. W zasadzie przezimował w 100%! Może Ci nie wymarzł.
Nieoczekiwana róża pochodzi z dobrej szkółki, więc napiszę do nich. To już 2 pomyłka w tym roku i chyba szykują się następne. 2 "angielki" mają dziwne pąki :(

Moniś mam ją od zeszłego roku. Nie mam pojęcia jak ją ciąć. Żebym chociaż wiedziała jaki to typ róży. A masz jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Chipek u każdego jest inny. U jednych bardziej różowy, u drugich z kolei jest różowy. Agnieszka a u Ciebie jest dwukolorowy ;:138. Jak dla mnie to i tak jest najbardziej tajemnicza róża na świecie, tak jakby nie mogła się zdecydować jaka chce być :;230.
Twoja niemiła niespodzianka bardzo mi się spodobała ;:224 ma takie fajnie poszarpane brzegi.
First Lady :shock:
Edenka ;:167
A Shropshire Lad coraz bardziej się do niej przekonuje :wink:
Całość jest taka nieskazitelna ;:138
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Agnieszko ,miałam dwa i jeden już wykopany po tej zimie-wytrzymał 4 lata a drugi krzaczek- nie jestem pewna czy to on ale na 50% tak.Rok temu słabo kwitł i nie zapamiętałam dokładnie gdzie rósł a obok posadziłam inne.Znaczniki poginęły.Sebastian jest piękny
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

przypomina mi moją New Dawn
Obrazek

Listki ciemnozielone, błyszczące, lekko okrągłe w kształcie. Płatki przy przekwitaniu osypują się na ziemię.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Aga - dlaczego chcesz się pozbyć wikliny? Jest taka naturalna w ogrodzie i ładnie wygląda.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Jak dla mnie widoki i róże masz nie z tego świata :D . Przepiękne! Mówisz, że ta róża jest wściekle żółta...hmmm...ja posadziłam trzy Fresie obok siebie, to jest dopiero wściekle żółta plama :;230 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Moniś to byłby numer :shock: gdyby to była New Dawn. Porównam je dokładnie. Dzięki za trop ;:136
Maddy mój Czipek to już miał chyba wszystkie kolory ;:31 Bardzo fajnie to ujęłaś. Jakby nie mógł się zdecydować :lol: Nieskazitelna ekhem....bo pokazuję to co udało mi się do ładu doprowadzić. Drugą połowę ogrodu zamiotłabym pod dywan.... za duży na jedną ogrodniczkę jest i jeszcze w ogóle nie zagospodarowany jak trzeba. Cieszę się i tak, bo w zeszłym roku na wiosnę prawie nic tu nie było.
A Shropshire Lad w pierwszym sezonie zaszczyciła mnie chyba 3 kwiatkami przez cały sezon, ale za to jakimi ;:224
Aszka może miejsce mu nie służyło? U mnie to jedna z rabatowych, która zawiązała najwięcej paków. Faktycznie piękny ma kształt i kolor. A jak oceniasz jego zapach? Ma zwolenników wśród wąchających u mnie, ale mi wydaje się strasznie ciężki. To oczywiście bardzo subiektywna rzecz, jednak ten zapach jest niezwykły jak na różę. W ogóle nie różany :)
Gosiu płotki zupełnie nie pasują do charakteru mojego domu. Nadają ogródkowi bardzo wiejski charakter. Uwielbiam takie ogrody, ale u siebie mam inną koncepcję. Z resztą założyłam wiejską cześć ogrodu na drugiej części skarpy. Posiałam tam warzywa, posadziłam dalie, kosmosy, białe cynie, drzewka, krzewy owocowe i truskawki. Mąż zrobił kompostownik. Wszystko jest oddzielone żywopłotem i stanowi jakby osobną część. Tam bardzo przydadzą mi się te płotki :)
Kania oj tam..Fresia jest czysto żółta a ta żółto pomarańczowa. Nie mam nic przeciwko pomarańczowemu, ale za bardzo wyróżnia mi się w tym miejscu ;)
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”