trzeba chyba jakiś rurociąg przyjaźni przekopać i do mnie woda poleci
Ogród zwkwiat cz.2
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz.2
Zosiu piękny łan goździków bo to chyba goździki przy kamieniach
,Ty masz tyle wody a u mnie taka susza
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój tegoroczny tamaryszek zmarzł zimą i już chciałam go wykopać, a tu patrzę że odbił od ziemi
Mimo że gleba u mnie raczej lżejsza wrzosy też nie rosną, a właściwie rosną ale do zimy.. Tak z ciekawości Zosiu, czy podlewasz ogród wodą z oczka? Czy ona nie szkodzi roślinom?
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu, witam Cię z radością, moje tamaryszki też ucierpiały tej zimy, choć wg mnie to twardzi zawodnicy, zaobserwowałam, że lepiej kwitły na całkiem nowych pędach, które się pokazały przy pniach zeszłego sezonu,
a iryski komu się kłaniają? oczywiście fotografowi
Misiu, niekiedy mam wrażenie, że u mnie najlepiej rosną właśnie krzewuszki no i mam ich trochę, kilka już przekwitło, ale one są młode, ta najstarsza dopiero zbiera się, jak zakwitnie będzie widok
Tosiu, dzięki, moje maki już też rozkwitają, jak będą w pełni to pokażę,
Marysiu, u mnie ziemia w niektórych miejscach ma kolor piasku pustyni, po zmoczeniu jest jak plastelina, więc wiesz ile trzeba starania aby doprowadzić ją do wymagań niektórych roślin, choć jest bardzo żyzna przy wystarczającej ilości wody, a z tym w tym roku kiepsko,
Olgo, przy wodzie rośliny rosną prawie na dziko, tak najbardziej lubię, jak najbliżej natury,
Stasiu, to jest goździk kropkowany, jak wiesz raz go przygarnij to co rusz pokazuje się w różnych miejscach w ogrodzie,
a woda w stawie jest utrzymywana poprzez folię, tak że niekoniecznie ten rurociąg zdałby egzamin, zabrakłoby u mnie
Olu cieszę się, że nie całkiem straciłaś tamaryszka, ja wrzosów nie sadzę, nie rosną na glinie, nie mogę z moją ziemią walczyć
, woda z oczka do podlewania jest raczej nie używana, ponieważ ilość pobrana musi się równać ilości dolanej, a jeszcze trzeba ją nosić w konewkach,
Pierwszy kwiat róży, której nie udało się wymarznąć, oraz liliowiec żółty

a iryski komu się kłaniają? oczywiście fotografowi
Misiu, niekiedy mam wrażenie, że u mnie najlepiej rosną właśnie krzewuszki no i mam ich trochę, kilka już przekwitło, ale one są młode, ta najstarsza dopiero zbiera się, jak zakwitnie będzie widok
Tosiu, dzięki, moje maki już też rozkwitają, jak będą w pełni to pokażę,
Marysiu, u mnie ziemia w niektórych miejscach ma kolor piasku pustyni, po zmoczeniu jest jak plastelina, więc wiesz ile trzeba starania aby doprowadzić ją do wymagań niektórych roślin, choć jest bardzo żyzna przy wystarczającej ilości wody, a z tym w tym roku kiepsko,
Olgo, przy wodzie rośliny rosną prawie na dziko, tak najbardziej lubię, jak najbliżej natury,
Stasiu, to jest goździk kropkowany, jak wiesz raz go przygarnij to co rusz pokazuje się w różnych miejscach w ogrodzie,
a woda w stawie jest utrzymywana poprzez folię, tak że niekoniecznie ten rurociąg zdałby egzamin, zabrakłoby u mnie
Olu cieszę się, że nie całkiem straciłaś tamaryszka, ja wrzosów nie sadzę, nie rosną na glinie, nie mogę z moją ziemią walczyć
Pierwszy kwiat róży, której nie udało się wymarznąć, oraz liliowiec żółty

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Witaj Kochana.
Nie nadążam z tym wszystkim, ale jestem u Ciebie.
Pięknie kwitną ci piwonie, iryski i inne. Nawet tamaryszek- u mnie w ogóle nie chce rosnąć i przemarza niemal każdej zimy. Ostatnia szansa- teraz już naprawdę kupiłam ostatni raz tamaryszek
oczkao fajnie wygląda, brzegi porosnięte, wszystko takie naturalne
Nie nadążam z tym wszystkim, ale jestem u Ciebie.
Pięknie kwitną ci piwonie, iryski i inne. Nawet tamaryszek- u mnie w ogóle nie chce rosnąć i przemarza niemal każdej zimy. Ostatnia szansa- teraz już naprawdę kupiłam ostatni raz tamaryszek
oczkao fajnie wygląda, brzegi porosnięte, wszystko takie naturalne
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu podziwiam ...jestem tak zagoniona że na nic nie mam czasu... 
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Oj Zosiu, jak u Ciebie pięknie
Nie mam większości roślinek takich jak u Ciebie. Nie mam np. tamaryszka, irysów, goździków, maków, itp. Przez to również i zmartwień trochę mniej
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Zosiu, a kto nadąża. Ja tez jak w jednym kącie zrobię, to w drugim zarastam.
Już taka rola pozytywnie zakręconych.
A przecież ogród, to nie całe życie
Już taka rola pozytywnie zakręconych.
A przecież ogród, to nie całe życie
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Mariolu, miło, że mnie odwiedzasz mimo nawału pracy i obowiązków domowych, przykro mi z powodu tamaryszka, spróbuj go posadzić w miejscu jak najbardziej osłoniętym od zimowych wiatrów, które potęgują działanie mrozu, może to coś pomoże,
Misiu, wyobrażam sobie, przecież masz też obowiązki w domu i to nie małe,
Heleno, nie można mieć wszystkich roślin, ja każdego roku eliminuję te, które u mnie źle rosną, a nie mam zamiaru wydawać majątku na zakup ziemi, musi mi wystarczyć to co nawet bez nawozów udaje się znakomicie, przy średniej ilości wody,
Ewuniu nasz rację ogród to nie całe życie, ale jak się jest tak młodym jak Ty, bo w moim wieku są już pewne ograniczenia nawet w ogrodzie

Na zdjęciu nr 5 świerk własnego chowu, od nasiona, posadziłam je ponad 20 szt. w grudniu i tak dzisiaj wyglądają, boję się jeszcze w tym roku nawozić, ale zrobię to na przyszłą wiosnę, mam nadzieję, że obecna susza / nadal u mnie od 01. maja nie spadła kropla deszczu/ je nie osłabi, podlewam i podlewam,
Misiu, wyobrażam sobie, przecież masz też obowiązki w domu i to nie małe,
Heleno, nie można mieć wszystkich roślin, ja każdego roku eliminuję te, które u mnie źle rosną, a nie mam zamiaru wydawać majątku na zakup ziemi, musi mi wystarczyć to co nawet bez nawozów udaje się znakomicie, przy średniej ilości wody,
Ewuniu nasz rację ogród to nie całe życie, ale jak się jest tak młodym jak Ty, bo w moim wieku są już pewne ograniczenia nawet w ogrodzie

Na zdjęciu nr 5 świerk własnego chowu, od nasiona, posadziłam je ponad 20 szt. w grudniu i tak dzisiaj wyglądają, boję się jeszcze w tym roku nawozić, ale zrobię to na przyszłą wiosnę, mam nadzieję, że obecna susza / nadal u mnie od 01. maja nie spadła kropla deszczu/ je nie osłabi, podlewam i podlewam,
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu ani kropeczki z nieba nie leci...a Ela napisała że mówili w tv że mogą byc przymrozki ...brrrr
...tak u Ciebie znacznie cieplej jest kwitnie już jaśmin...
..a stół
...tak u Ciebie znacznie cieplej jest kwitnie już jaśmin...
..a stół
- Ala58
- 100p

- Od: 7 sie 2011, o 14:31
Zosiu super ten świerk własnego chowu
a oczko tak pięknie obrośnięte bogatą zielenią
U mnie też od początku maja ani kropelka nie spadła,a już 20 km dalej padało
M też zły,bo kukurydza w polu marna
Dobrze ,że mam blisko kranik z wodą,to ratuję moje roślinki,no i muszę nowe nasadzenia zrobić,a bez wody ,ani rusz.
pozdrawiam Ala
U mnie też od początku maja ani kropelka nie spadła,a już 20 km dalej padało
M też zły,bo kukurydza w polu marna
Dobrze ,że mam blisko kranik z wodą,to ratuję moje roślinki,no i muszę nowe nasadzenia zrobić,a bez wody ,ani rusz.
pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Witaj Zosiu 
Ślicznie u Ciebie. Pięknie kwitną Ci krzewy, oczko superaśne, no i sama rozmnażasz roślinki
. Ja jakoś nie mam cierpliwości do siewów itp...
Ślicznie u Ciebie. Pięknie kwitną Ci krzewy, oczko superaśne, no i sama rozmnażasz roślinki
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Pięknego kwiecia Ci nie brakuje ,ale przy stoliczku wymiękłam .
Możesz go pokazać w całości ,nie tylko blat .
Możesz go pokazać w całości ,nie tylko blat .
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Zosiu, kilka dni mnie u Ciebie nie było, a teraz oczom nie wierzę, toż to co najmniej miesiąc do przodu w porównaniu z tym co na północy! Pięknie u Ciebie!
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Spokojnie sobie obejrzałam wszystko, ze szczególnym uwzględnieniem krzewuszek i widok bardzo mnie podniósł na duchu
Ile lat masz prezentowane krzewuszki, tak sie dopytuję, bo mam ich naprawdę dużo i byłabym niepocieszona, gdybym miała je usuwać z ogrodu.
Twoje wyglądają cudnie, i oczko i stolik i świerk i wszystko...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3