Ogródek KLEO
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek KLEO
KLEO1Ale masz cudne roślinki.

no to kochana prezentuj nam przebieg prac na rabatą. Oj będzie cudnie na przyszłą wiosnę. Moje już zgubiły wszystkie kwiaty, ogromna szkoda
Ewelino jak tylko lilia zakwitnie umieszczę jej zdjęcia - sama jestem ciekawa co to za odmiana. Kwitnie bardzo wcześnie jak na lilię. Inne jeszcze dobrze nie wyjdą z ziemi a ona ma już pączki.
Gosiu bardzo się cieszę że podobają Ci się moje kwiaty, same drzewa i krzewy w ogrodzie to trochę mało. Moim zdaniem ogród bez kwiatów jest dość monotonny, choć teraz w sprzedaży jest mnóstwo ciekawych kolorystycznie odmian krzewów i drzew. Ja sobie swojego ogrodu bez kwiatów nie wyobrażam.
Simbi dokumentacja z powstawania rabaty oczywiście będzie, ale muszę jeszcze dokupić jakieś ażurowe drzewko, aby jednak trchę rabatę ocienić z najbardziej nasłonecznionej strony. Azalie wtedy będą dłużej kwitły i ich kwiaty nie będą bladły od słońca. Przy takich upałach jakie były w tym roku słońce po prostu wypala kwiaty. Myślę że glediczja o żółtych liściach będzie w sam raz, tylko muszę jej poszukać w okolicznych szkółkach.
Gosiu bardzo się cieszę że podobają Ci się moje kwiaty, same drzewa i krzewy w ogrodzie to trochę mało. Moim zdaniem ogród bez kwiatów jest dość monotonny, choć teraz w sprzedaży jest mnóstwo ciekawych kolorystycznie odmian krzewów i drzew. Ja sobie swojego ogrodu bez kwiatów nie wyobrażam.
Simbi dokumentacja z powstawania rabaty oczywiście będzie, ale muszę jeszcze dokupić jakieś ażurowe drzewko, aby jednak trchę rabatę ocienić z najbardziej nasłonecznionej strony. Azalie wtedy będą dłużej kwitły i ich kwiaty nie będą bladły od słońca. Przy takich upałach jakie były w tym roku słońce po prostu wypala kwiaty. Myślę że glediczja o żółtych liściach będzie w sam raz, tylko muszę jej poszukać w okolicznych szkółkach.
Nad klonikiem też się zastanawiałam, są piękne, mam 4 sztuki, ale one dość wolno rosną. A gdybym chciała kupić większy to są strasznie drogie. Wolę tę kaskę wydać na większe azalie. Może być też klonik Flamingo. Zobaczę jak pojadę do ogrodniczego - co będzie ładniejsze i w atrakcyjniejszej cenie.
A to mój ostatni Rh - wreszcie zakwitł, niestety trochę mnie rozczrował, myślałam że plamki będą bardziej wyraźne.

A to kolejne kwitnące Rh

i clematisy

A to mój ostatni Rh - wreszcie zakwitł, niestety trochę mnie rozczrował, myślałam że plamki będą bardziej wyraźne.

A to kolejne kwitnące Rh

i clematisy

-
Ewa05
- 500p

- Od: 13 lut 2011, o 14:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dopiero dzisiaj zobaczyłam Twojego storczyka, mój kupiony w maju też takiej wielkości.
Podziwiam Twój ogród, piękny.
Halina
Podziwiam Twój ogród, piękny.
Halina
No i proszę jaki śliczny trawniczek się zrobił
Cała reszta oczywiście standardowo urocza 
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Kleo jestem pod wrażeniem ilości rh i azalii piękne kolorki .Ja mam jak na razie po 3 sztuki ,ale chyba będzie więcej przez te twoje zdjęcia
.Jak się nazywa ten piękny powojnik
.Czy trawnik to aby prawdziwy ,że taki zieleniutki ? Pewnie malowany
Piękna serduszka znasz może jej nazwę odmianową ,bo mam już 3 rożne ,a takiej jeszcze nie
Piękna serduszka znasz może jej nazwę odmianową ,bo mam już 3 rożne ,a takiej jeszcze nie
Halinko - storczyk to tegoroczny zakup (3 szt.), mam nadzieję że będzie pięknie rósł. To największy ze wszystkich trzech.
Simbi, Annes - trawnik kosztował mnie dużo pracy, ale z efektów ja również jestem zadowolona.
Andrzejku clematis to Blue Light, a serduszka Burning Hearts.
Co do malowania trawnika to jest to historia prawdziwa - kiedyś na różne wizyty dygnitarzy trawę faktycznie malowano ( mój tata to potwierdza).
Simbi, Annes - trawnik kosztował mnie dużo pracy, ale z efektów ja również jestem zadowolona.
Andrzejku clematis to Blue Light, a serduszka Burning Hearts.
Co do malowania trawnika to jest to historia prawdziwa - kiedyś na różne wizyty dygnitarzy trawę faktycznie malowano ( mój tata to potwierdza).
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Kleo, ależ Ty masz piękny ogród
Przyciągnęła mnie tu informacja, którą wpisałaś u Jolci odnośnie perzu - ja też z nim walczę i powoli wysiadam
jeśli pozwolisz, zostanę tu u Ciebie na dłuzej...
Przyciągnęła mnie tu informacja, którą wpisałaś u Jolci odnośnie perzu - ja też z nim walczę i powoli wysiadam
jeśli pozwolisz, zostanę tu u Ciebie na dłuzej...
Monia serdecznie zapraszam i częstuję poranną
A metoda na zwalczanie perzu jest skuteczna - w wilgotnych warunkach on chyba po prostu gnije. Pewnie że nie zniknie "od ręki" ale po jakimś czesie będzie go dużo mniej i będzie dużo słabszy - łatwo go wtedy wyrywać. Na mojej działce kiedy budowaliśmy dom rósł tylko perz. A ile go było? Miałam trawnik z perzu. A teraz musiałabym z lupą poszukać, no powiedzmy że znalazłabym ze dwa źdźbła.
A metoda na zwalczanie perzu jest skuteczna - w wilgotnych warunkach on chyba po prostu gnije. Pewnie że nie zniknie "od ręki" ale po jakimś czesie będzie go dużo mniej i będzie dużo słabszy - łatwo go wtedy wyrywać. Na mojej działce kiedy budowaliśmy dom rósł tylko perz. A ile go było? Miałam trawnik z perzu. A teraz musiałabym z lupą poszukać, no powiedzmy że znalazłabym ze dwa źdźbła.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Będę eksperymentować 
U nas tego perzu jest po prostu plaga.
U nas tego perzu jest po prostu plaga.
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
KLEO1
bardzo mi się podoba Actinida pnącze.Jak się sprawuje zimą? Czy przemarza
Ja mam Actinidę białą.Gdy był przymrozek,oczywiście zahaczył też o nią.Myślałam,że się nie odbije.Codziennie podlewałam,zasilałam i pomogło.Pomalutku daje sobie radę.A ta różowa Robinia po ilu latach Ci zakwitła